שתף קטע נבחר

 

ישראל מודיעה: עזה - ישות עוינת

לבקשת שר הביטחון, החליט הקבינט פה אחד להכריז על החמאס ברצועה כיישות עוינת. המטרה: לאפשר בשלב הבא צמצום אספקת חשמל ודלק - בתגובה לירי קסאם. שר הביטחון, אהוד ברק: "אנחנו לא צריכים המרצה ודירבון לפעולה בעזה, טרם הגיע הזמן לפעולה רחבה שם"

חמאסטן - ישות עוינת. כך החליט בצהריים (יום ד') הקבינט לביטחון לאומי, שאישר את בקשתו של שר הביטחון, אהוד ברק לקראת אפשרות של הטלת סנקציות כלכליות - בהן צמצום הדלק וצמצום החשמל, בהתאם לייעוץ משפטי שיעמוד בתנאי הקהילה הבינלאומית. בנוסף, יוטלו הגבלות על העברת טובין לרצועת עזה ותוטל מגבלה על תנועת אנשים מן הרצועה ואליה.

 

נוסח ההחלטה, שהתקבל פה אחד, קובע כי "ארגון החמאס הוא ארגון טרור שהשתלט על רצועת עזה והפך אותה לשטח עוין. ארגון זה נוקט בפעילות עוינת נגד מדינת ישראל ואזרחיה ומהווה את הכתובת האחראית לפעילות זו".

 

לישיבת הקבינט הגיעו גם צוותים משפטיים של משרד החוץ ושל הפרקליטות הצבאית, והציגו בפני שרי הקבינט את פסיקתם באשר ללגיטימיות הפעולות אשר עתידות להינקט נגד עזה וממשלת החמאס שבראשה. על פי היועצים המשפטיים של משרד החוץ, הקהילה הבינלאומית תוכל לקבל סנקציות שאינם עונש קולקטיבי כלפי כל האוכלוסייה.

 

שר הביטחון, אהוד ברק, אמר בישיבת הקבינט: "אנחנו לא צריכים המרצה ודירבון כדי לפעול בעזה. נגיע לפעילות לאחר שמיצינו את כל מרחב האפשרויות. טרם הגיע הזמן לפעולה רחבה בעזה. אסור להיסחף, צריך לשמור על קור רוח ולהכין הכנה מדוקדקת של כל אפשרויות הפעולה. לפעילות נצא כשאנו נמצאים בעיתוי בשל ומתאים, ולא על מנת לפרוק קיטור".

 

עוד אמר ברק: "המטרה שלנו כרגע היא החלשת החמאס וחיזוקו של סלאם פיאד. כולנו מבינים מה עובד על תושבי שדרות ועזה, 700 קסאמים וארבעה הרוגים מתחילת השנה, ובשש השנים האחרונות 6,000 קסאמים ו-15 הרוגים. לא צריך ששרי הקבינט יתחרו מי פועל ומי מבין יותר איך להעלים את הקסאם.

 

"כל יום שעובר מקרב אותנו לפעולה בעזה, אנו נתכנס ונגבש את דרכי הפעולה והיעדים כשהזמן יגיע. עם זאת, בטרם נגיע לפעילות רחבה, עלינו למצות מהלכים שהבאתי בשם מערכת הביטחון. צה"ל והשב"כ עושים עבודה הראויה לכל הערכה וגיבוי ואני מתכוון לתת אותם. היטלתי את האחריות הכוללת על הצבא ועל הגורמים השלטוניים לפעול בשטח, כמו למשל בסגירת המעברים מול כל ניסיון פיגוע - ביטחון אזרחינו, אנשינו וכוחותינו קודמים לכל".  

 

במהלך השבוע האחרון כינסה שרת החוץ ציפי לבני מספר דיונים כדי לבחון את המשמעויות הבינלאומיות והמשפטיות להכרזת עזה וממשלת החמאס כישות עוינת. "אם עומדת מולי השאלה של איכות חייהם של תושבי עזה מול ביטחונם של תושבי ישראל, אני וודאי מעדיפה את הביטחון של אזרחינו", אמרה השבוע.

  

לישיבת הקבינט הביאה לבני את הערכתה, שהתקבלה בתום הדיונים המקצועיים במשרד החוץ, לפיה הסנקציות המוגבלות שאינן עונש קולקטיבי, לא יפגעו בישראל.

 

בעקבות הקסאם

הקבינט התכנס לדון במתרחש ברצועת עזה. הדיון נערך, בין היתר, על רקע ירי הקסאם שפצע בשבוע שעבר 69 חיילי צה"ל במחנה זיקים מדרום לאשקלון. במהלך הדיון השמיעו השרים את דעותיהם באשר לפעולות התגמול לירי הקסאם. כל שרי הקבינט, בראשם ראש הממשלה, הביעו התנגדות נחרצות לפעולה נרחבת לכיבוש עזה בעיתוי הנוכחי.  

 

טרם הדיון פורסם כי ראש הממשלה להורות על המשך הפעולות הצבאיות הנקודתיות נגד ארגוני הטרור הפועלים ברצועת עזה.

 

אולמרט התנגד לפעולה צבאית נרחבת ברצועת עזה. זאת בשל המתיחות שטרם נסתיימה בצפון וההכנות למפגש הבינלאומי בוושינגטון באמצע נובמבר.

 

סגן ראש הממשלה, אביגדור ליברמן, המליץ על ביתור הרצועה לשלושה חלקים, והשתלטות על ציר פילדלפי והרחבתו. זאת עד לכניסת כוחות נאט"ו לאזור, שישמרו על הסדר. השר לביטחון פנים, אבי דיכטר, המליץ על פעולות ממוקדות יותר לסיכול ירי הקסאם ומלחמה בשרשרת הפיקוד של הארגונים הצבאיים ברצועת עזה, בראשם החמאס והג'יהאד האיסלאמי. גם סגן ראש הממשלה, אלי ישי, סבור שיש לבצע פעולות צבאיות עמוקות בתוך הרצועה, אם כי מוגבלות בהיקפן.


פורסם לראשונה 19/09/2007 09:31

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טיפול נקודתי. אולמרט
צילום: איי פי
ללא פעולה צבאית רחבה. ברק
צילום: עופר עמרם
שלושה חלקים. ליברמן
צילום: אירנה אטינגר
מומלצים