שתף קטע נבחר

אבו-מאזן יאמר לרייס: בלי הסכם, חבל על הפסגה

לפי העיתון "אל חיאת", הנשיא הפלסטיני אינו מתלהב להשתתף בוועידת השלום, כל עוד לא יובטחו הישגים של ממש. גם הסעודים לא ממהרים להיענות להזמנה האמריקנית. מנגד, העיתון "אל-קודס אל-ערבי" מדווח על התקדמות ממשית במגעים. בין ההסכמות: שתי עיריות בירושלים, נסיגה ישראלית לקווי 67', חילופי שטחים - ואפילו חזרה של פליטים

הפלסטינים רוצים התקדמות של ממש בוועידת השלום של הנשיא בוש, ולא רק חיוכים למצלמה. משום כך, לפי העיתון הערבי-לונדוני "אל חיאת", מתכוון אבו-מאזן לבקש ממזכירת המדינה רייס, שהגיעה לביקור קצר באזור, שלא לקבוע מועד לוועידה - כל עוד לא הושג הסכם על סוגיות הליבה של הסדר הקבע.  

 

רייס עצמה הצהירה הלילה כי בפסגה "יהיו יותר מהצהרות". זאת לאחר שראש הממשלה, אהוד אולמרט, ניסה דווקא לצנן את ההתלהבות ודיבר על "הצהרה משותפת בלבד".

 

"עבאס (אבו-מאזן) אינו נלהב לקיים את הפסגה", צוטט מקור פלסטיני בכיר בעיתון הערבי הנפוץ. "הוא קיים מגעים עם מנהיגים ערבים, במיוחד עם בית המלוכה הסעודי, וסיכם עימם שאין צורך לקיים פסגה אם היא לא תניב תוצאות מדיניות".  

 

עוד נכתב כי אבו-מאזן "יקבל הצהרת עקרונות רק אם תכלול התקדמות משמעותית לקראת הקמתה של מדינה פלסטינית עצמאית בגבולות 67', תוך חילופי שטחים". גם הסעודים, לפי הדיווח, מתנים את השתתפותם בהתקדמות ממשית.  

 

גורם פלסטיני אמר לעיתון "א-סינארה", שהקונסוליה האמריקנית בירושלים ביקשה הבהרות מההנהגה הפלסטינית, סביב הדברים שפורסמו בעניין הפסגה.

 

רק הרובע הארמני במחלוקת

לעומת זאת, בעיתון "אל-קודס אל ערבי", המתפרסם אף הוא בלונדון, מדווח הבוקר על התקדמות של ממש במגעים בין ישראל לרשות הפלסטינית. אולמרט ואבו-מאזן, על פי "מקור יודע דבר", כבר הסכימו על נסיגה ישראלית לקווי 67', ואף סוכם כי מזרח ירושלים תהיה הבירה הפלסטינית העתידית.

 

העיתון פורס שורה של הבנות, שלדברי המקור, הושגו בין שני המנהיגים. כך למשל נטען כי סוכם שכשלושה-רבעים מן העיר העתיקה יהיו נתונים לשליטה מוחלטת של הרשות הפלסטינית, וזאת בנוסף להר הבית. בהמשך לכך, יוקמו מעברים בטוחים בתוך העיר העתיקה, שישמשו מתפללים משלוש הדתות. שתי עיריות יהיו בירושלים - ישראלית ופלסטינית - וביניהן תוקם מועצה עירונית משותפת. נותרה מחלוקת סביב הרובע הארמני. 

 

בנוגע לגדה המערבית סוכם עיקרון חילופי שטחים, כאשר בתמורה

 לשטחים שתשמור ישראל היא תמסור שטחים אחרים לפלסטינים. המקור לידיעה דיווח כי הצד הפלסטיני סירב לקבל שטחים מיושבים כמו אום אל-פחם, ודרש לקבל שטחים ריקים כמו למשל בנגב.

 

על פי הדיווח, סוכם גם על הקמת מעבר בטוח שיחבר בין הגדה המערבית לרצועת עזה, וזאת בתנאי שהרצועה תהיה נתונה לשליטת הגדה המערבית, קרי: לא תחת הנהגת חמאס. הצדדים אף סיכמו על חזרתם של מאה-אלף פליטים פלסטינים המתגוררים בעיראק ובלבנון לגדה המערבית, זאת בנוסף למספר גדול של פליטים שיורשו להיכנס לישראל. במקביל יוסכם על עיקרון פיצויים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולמרט, אבו-מאזן ופיאד. ארכיון
צילום: משה מילנר לע"מ
עוד ביקור בישראל: רייס
צילום: איי פי
מומלצים