עור אדם משוחזר במקום ניסויים בבעלי-חיים
עור אדם הגדל במעבדה יחליף בעלי-חיים בחקר חומרים קוסמטיים
משטחי עור דקים דמויי-גומי שקוטרם כסנטימטר אחד, המתוחים על פני צלוחיות, הם דוגמיות של אפיסקין (episkin), תחליף חדשני לניסויים בבעלי-חיים. אפיסקין הוא עור אדם משוחזר, המשמש לניסויים לבדיקת השפעת חומרים קוסמטיים על העור.
בדצמבר 2006 חוקק האיחוד האירופי חוק המורה לבדוק עד 2019, אם יותר מעשרת אלפים חומרים המשמשים בקוסמטיקה מגרים את העור. חוק אחר קובע כי ניסויים בבעלי-חיים לצורכי פיתוח קוסמטיקה ייאסרו עד שנת 2009. נוצרה, אם כן, התנגשות: מצד אחד ייאסרו ניסויים בבעלי-חיים לצרכים קוסמטיים, ומצד אחר יש צורך לבדוק כמות גדולה מאוד של חומרים. כתוצאה מכך, חברות הקוסמטיקה מחפשות בדחיפות תחליף לבעלי-חיים לצורך ניסויים. כאשר ישווק עור האדם המשוחזר באירופה, יהיה בו, לפיכך, צורך רב בשוק.
במעבדות לוריאל בליון מגדלים החוקרים שכבות עור על מצע קולגן, תוך שימוש בתאי עור הנקראים קראטינוציטים. תאים אלה מתקבלים משאריות שנותרות מניתוחי חזה קוסמטיים. החוקרים יכולים לבדוק את בטיחות החומרים הקוסמטיים באמצעות מריחת התכשיר על העור. את התאים שמתו כתוצאה מהחשיפה לתכשיר מזהים החוקרים באמצעות כימיקל צהוב הקרוי MTT, ההופך לכחול בנוכחות רקמה חיה. במבדקים בלתי תלויים התברר, כי במקרים מסוימים עור משוחזר יכול לנבא כיצד יגיב עור האדם למוצר בדייקנות רבה יותר מאשר בעלי-חיים.
שיטה זו עדיפה על שימוש בבעלי-חיים גם מבחינות נוספות: אפשר להזקין את העור המשוחזר על-ידי חשיפתו לקרינה על-סגולה מרובה. הוספת מלנוציטים יכולה להדגים עור שיכול להשתזף. באמצעות שימוש בתאי תורמים ממוצאים אתניים שונים, אפשר ליצור ספקטרום של צבעי עור ולהשתמש בהם לבדוק יעילות של מסנני קרינה עבור עור בצבעים שונים.
עור אדם משוחזר טוב אם כן לבעלי-החיים, אך גם בני-אדם יפיקו ממנו תועלת מרובה, כיוון שמבחן הבטיחות יהיה מדויק וספציפי יותר לעור האדם.
כריס פלאוור (Flower) מהאגודה לבשמים ותמרוקים קוסמטיים בלונדון, מצדד בצעד. לדבריו, ייתכן שבעתיד עור אדם משוחזר יוכל לשמש לא רק לבחינת שמפו חדש וחומרי קוסמטיקה, אלא גם בניסויים רפואיים, כמו לחקר מחלות גנטיות נדירות המשפיעות על "ילדי ירח", שהם בעלי רגישות-יתר לאור שמש, או לייצור תחליפי עור לטיפול בכוויות גדולות ובכיבים.