שתף קטע נבחר

הרמטכ"ל: הלוואי שנעלה שני מיליון יהודים

במסגרת אירוע "המתגייר האלפיים", התארחו בסוכת ראש הממשלה 36 חיילים עולים שהתגיירו במהלך שירותם הצבאי. אחת החיילות: תמיד רציתי להתחתן כיהודיה

על כל חייל בצה"ל כדאי להעלות אלף יהודים וניתן אולי גם להביא שני מיליון יהודים נוספים לישראל - זו תקוותו של הרמטכ"ל, רב-אלוף גבי אשכנזי, כפי שביטא אותה בנאומו בטקס "המתגייר האלפיים", שנערך אחר הצהריים (יום א') בסוכתו של ראש הממשלה, אהוד אולמרט בירושלים, לציון גיורם של 2,233 חיילים.

 

אולמרט אירח בסוכתו 36 חיילים עולים המסיימים בימים אלה מסלול גיור רשמי במסגרת שירותם הצבאי. בנאומו, ציין אשכנזי את הידע הרב שרכשו המתגיירים במהלך המסלול: "הלוואי שלכל צבר שגדל כאן בארץ יהיו הידע והגאווה היהודית והלאומית של בוגרי הקורס". לדברי אשכנזי, גיור העולים הוא "משימה לאומית שצה"ל נטל על עצמו בעידודו של ראש הממשלה".

 

באירוע נאם גם שר הביטחון, אהוד ברק, שאמר כי "עלינו לחתור למספרים גדולים בהרבה מאלפיים המתגיירים שכבר עשו את הדרך". ברק הביע תקווה, כי בקרב "הממסד הרבני תגבר גישתו של בית הלל" בכל הנוגע לגיור. לדברי ברק, על אזרחי ישראל "חלה חובה לעזור לעולים להשלים את מסע ההתחברות לשורשינו".


הטקס בסוכת ראש הממשלה (צילום: דובר צה"ל)

 

ראש הממשלה מארח בכל שנה חיילים בסוכתו והשנה הוזמנו להתארח בה חיילים שהתגיירו בפרויקט משותף של צה"ל, של הסוכנות היהודית ושל משרד הקליטה. יו"ר הסוכנות היהודית, זאב ביילסקי, ציין את החשיבות של תהליך הגיור ושיבח את החיילים על רצונם להצטרף לעם יהודי כהלכה.

 

עולים לישראל מכל רחבי תבל

536 חיילים ו-1,697 חיילות גמרו את תהליך הגיור במסגרת קורסים שונים שמפעיל חיל החינוך. אחד הקורסים המובילים הוא "נתיב", שבו מקנים למשתתפים במשך שבעה שבועות ידע בסוגיות הקשורות לתרבות, מורשת וזהות יהודית. אלה המעוניינים להמשיך בהליך הגיור הרשמי משתתפים במהלך שירותם הצבאי בשני סמינרים נוספים ומשם מופנים לתהליך גיור בבית דין רבני צבאי, אותו הם מסיימים כיהודים כדת וכדין.

 

15% מהמשתתפים בקורס "נתיב" הם חיילים יהודים, והיתר - 85%, אינם יהודים על-פי ההגדרה, שהגיעו ארצה מתוקף חוק השבות והתגייסו לצה"ל. בין החיילים, בוגרי קורס "נתיב" האחרון, עולים מחבר העמים, אתיופיה, אירופה, אוסטרליה וארגנטינה. חלקם, במסגרת תהליך הגיור, עברו ברית מילה.


אולמרט לוחץ את ידה של אחת החיילות שהשתתפו בטקס (צילום: AFP)

 

לדברי ראש ענף עלייה והשתלבות, סגן-אלוף מושיק אביב, "העולים בוחרים לעבור את תהליך הגיור בצה"ל משום שהדרך יותר ידידותית, נוחה ותומכת בעולים, הכוללת השתלמויות המותאמות לחיילים".

 

פילאר וקסלר, בת 19, בוגרת קורס "נתיב", השתתפה בביקור בסוכתו של ראש הממשלה. וקסלר עלתה לישראל מארגנטינה יחד עם בני משפחתה. אמה של וקסלר אינה יהודיה ועל כן גם היא לא נחשבה ליהודיה על פי ההלכה. "עד גיל 12 בכלל לא ידעתי שאני לא יהודיה על פי ההגדרה וחשתי שייכת ומחוברת למדינה ולחברה. רק כשמשפחתי החלה תהליך גיור רפורמי, הבנתי שאני לא מוגדרת כיהודיה".

 

וקסלר מספרת כי אחת הסיבות המרכזיות שהניעו אותה להתחיל בתהליך הגיור, היתה החשש שמא לא תוכל להקים משפחה כדת וכדין. "תמיד רציתי להתחתן בחתונה יהודית ולצעוד מתחת

לחופה ומאד הפריע לי שאני מרגישה כמו יהודיה ומתנהגת כמו יהודיה אבל לא אוכל להתחתן כמו יהודיה וילדיי לא יהיו יהודים".

 

במהלך שירותה הצבאי, הצטרפה וקסלר לקורס "נתיב" והחלה את תהליך הגיור הרשמי. "העדפתי לעשות את המסלול הזה בצבא, גם בשל החיבור לערכים, לצבא ולמדינה וגם כי מדובר בתהליך יותר קצר מהתהליך האזרחי. הקורס היה תהליך של התקרבות ולמידה של היהדות. חשתי מקרוב מה זה להיות יהודי ועד כמה זה שונה מהסטיגמות של החברה החילונית. נכון שמסלול הגיור של הגברים קשה יותר משום שהוא כרוך בברית מילה, אבל בסופו של דבר התוצאה היא זהה - חיבור רוחני לעם, למדינה ולדת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אשכנזי בסוכת רה"מ
צילום: דובר צה"ל
רה"מ ושר הביטחון בסוכה בירושלים
צילום: איי אף פי
מומלצים