שתף קטע נבחר

 

נשיא סוריה: אין לנו יד בהתנקשויות בלבנון

בשאר אסד דחה את הטענות כי ארצו מעורבת ברצח פוליטיקאים אנטי-סורים בלבנון. "מובן שיש לנו השפעה, אך אין משמעותה ביצוע פשעים בלבנון". לדבריו, דווקא "האנשים המתוארים כאנטי-סורים הם שיוצאים מורווחים"

נשיא סוריה, בשאר אסד, דחה את הטענות כי ארצו מעורבת ברצח פוליטיקאים לבנונים המתנגדים למדיניות משטרו ואמר היום (ג') כי ההתנקשויות היו מנוגדות גם לאינטרס של דמשק.

 

בחלק השני של הראיון שהעניק לרשת החדשות הבריטית "BBC", אישר אסד כי ארצו עדיין מחזיקה בהשפעה מסוימת על הנעשה בשטחה של שכנתה, אך התעקש כי סוריה עזבה את לבנון. ההתנקשויות, לדבריו, לא היטיבו עם סוריה, אלא רק עם אויביה בלבנון.

 

"כמובן שיש לנו השפעה. זה נורמלי", אמר אסד. "אך השפעה אין משמעותה ביצוע פשעים בלבנון. זה לא האינטרס שלנו. מה השגנו מרצח האנשים האלה? זו השאלה שעלינו לשאול", אמר הנשיא הסורי. הוא ציין כי לא רק שסוריה לא הרוויחה מכך, "ההפך הוא שקרה. אנחנו מואשמים והצד השני, האנשים המתוארים כאנטי-סורים, מרוויחים מכך, ולא סוריה".

 

המפלגות האנטי סוריות, החברות בממשלה, טוענות כי דמשק עומדת מאחורי סדרת ההתנקשויות שנמשכת מזה שנתיים במדינה, במהלכה נרצחו שורה של פוליטיקאים אנטי-סורים ואישי ציבור. הרצח הפוליטי האחרון אירע לפני שבועיים, אז נהרג חבר הפרלמנט אנטואן ראנם בפיצוץ מכונית תופת בביירות, שבוע לפני שהפרלמנט היה אמור להתכנס כדי לבחור נשיא חדש.

 

אותן מפלגות מאשימות את סוריה בניסיונות להפר את יציבותה של לבנון מאז נסוגו כוחותיה בשנת 2005, לאחר ההתנקשות בראש הממשלה הלבנוני לשעבר, רפיק אל-חרירי. רבים האשימו את סוריה באחריות לרצח חרירי, דבר שדמשק מכחישה בתוקף.

 

לטענת המפלגות הלבנוניות הללו, סוריה מבקשת להפיל את ממשלתו של פואד סניורה, הזוכה לתמיכת ארצות הברית ומדינות המערב, על-ידי ביטול הרוב שלה בפרלמנט באמצעות התנקשויות בחברי הבית. אותם גורמים סבורים כי ההתנקשות באנטואן ראנם נועדה למנוע מצב שבו יוכל רוב אנטי-סורי בפרלמנט למנות את הנשיא הבא.

 

לפני שבוע נאלץ הפרלמנט הלבנוני לדחות את ההצבעה המתוכננת לבחירת הנשיא ל-23 באוקטובר, לאחר שלא הושג הרוב הנחוץ לקיום ההצבעה עקב היעדרותם של חברי האופוזיציה מהמליאה. להצבעה נחוץ רוב של שני שלישים מחברי הבית, כלומר 85 חברי פרלמנט בעוד שבמליאה התייצבו 65 בלבד. חברי האופוזיציה היו אמנם במשכן, אך נשארו במסדרונות ולא נכנסו לתוך האולם.

 

כהונתו של הנשיא הנוכחי, אמיל לחוד, תסתיים ב-24 בנובמבר. אם לא יצליח הפרלמנט למנות לו מחליף, עלול הוואקום השלטוני ליצור מצב שבו יפעלו שתי ממשלות יריבות - ממשלתו של סניורה וממשלה נוספת שאותה ימנה לחוד ואשר תזכה לתמיכת האופוזיציה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
אסד: אנחנו עזבנו את לבנון
צילום: איי אף פי
זירת ההתנקשות באנטואן ראנם
צילום: איי אף פי
מומלצים