באן: האלימות כלפי המפגינים במיאנמר מתועבת
מזכ"ל האו"ם מתח ביקורת על השימוש הנרחב בכוח שעשתה החונטה במדינה לפיזור המפגינים וקרא לה לנקוט ב"פעולות אמיצות" לעידוד הדמוקרטיה. שליח האו"ם למיאנמר: חשש להשלכות בינלאומיות למשבר. החונטה: מרבית העצירים שוחררו
מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, אמר היום (יום ו') בדיון שהתקיים במועצת הביטחון על המצב במיאנמר (בורמה), כי השימוש בכוח שעשתה החונטה הצבאית במדינה לפיזור מפגינים שקטים למען הדמוקרטיה, היא התנהגות "מתועבת ובלתי מקובלת". בנוסף, קרא באן למנהיג החונטה להיפגש עם מנהיגת האופוזיציה, אונג סאן סו צ'י, ולנקוט ב"פעולות אמיצות" למען עידוד הדמוקרטיה וכיבוד זכויות אדם.
שליח האו"ם למיאנמר, איברהים גמברי, קרא בדיון לשחרור כל העצירים הפוליטים במדינה ואמר כי מדובר בצעד חיוני לדיאלוג לאומי אמיתי. הוא הזהיר מפני "השלכות בינלאומיות" למשבר הפוליטי במיאנמר וקרא אף הוא למנהיג החונטה להיפגש עם סו צ'י, הנתונה במעצר בית זה יותר מעשור. זאת, על אף הודעת האופוזיציה מוקדם יותר כי אין בכוונת אנשיה להיפגש עם ראשי הצבא.
לדברי גמברי, ההפגנות שפרצו במיאנמר מבטאות חוסר סיפוק עמוק מצד התושבים כלפי השלטונות וכי הוא מודאג מהדיווחים על המשך מעצרי הלילה והיד הקשה שנוקטים כוחות הביטחון כלפי המפגינים. בנוסף, ציין השליח בדבריו כי קיימים דיווחים סותרים ביחס לכמות ההרוגים בהפגנות וכי מספרם ככל הנראה גבוה בהרבה מעשרה, כפי שדיווחה החונטה. יצויין, כי ארגוני אופוזיציה במיאנמר דיווחו כי בהפגנות האלימות נהרגו לפחות 200 בני אדם.
בתוך כך, הודיעה החונטה הצבאית כי מרבית הנזירים בודהיסטים שנעצרו בהפגנות ובפשיטות על 18 מנזרים בסוף החודש שעבר - שוחררו, וכי רק 109 מהם עדיין נתונים במעצר. בהודעה שנמסרה בטלוויזיה הממלכתית של מיאנמר, מסרה הממשלה הצבאית כי כוחות הביטחון מחפשים אחר ארבעה נזירים שלקחו תפקיד מרכזי בארגון ההפגנות. במקביל, פרסמה החונטה תמונה ממפגשו של גמברי עם סו צ'י.
מחלקת המדינה האמריקנית הודיעה כי הפגישה שקיימה שליחתה למיאנמר, שרי וילרוסה, עם בכיר בחונטה לא הניבה תוצאות. וילרוסה קראה לחונטה בפגישה הנדירה לסיים את הפשיטות האלימות על המנזרים ובתי מפגינים. "מה שנאמר לווילרוסה בשיחה אינו שונה בהרבה מהצהרות החונטה בפומבי", אמר דובר מחלקת המדינה, שון מק'קורמק.
בנוסף, הודיעה ארה"ב כי היא מעוניינת שהשליח גמברי יחזור "מהר ככל האפשר" לשיחות עם ראשי החונטה. שגריר ארה"ב באו"ם, זלמאי חלילזאד, אמר כי אם תיכשל שליחותו של גמברי, תציע וושינגטון להטיל סנקציות כלכליות על מיאנמר. מי שמתנגד להגברת הלחץ, הן סין ורוסיה ונציגה של בייג'ינג בדיון אמר כי הגברת הלחץ הבינלאומי על החונטה תוביל רק לעימות. שגריר מיאנמר לאו"ם קרא בדיון למועצת הביטחון שלא לנקוט בפעולות שיפגעו בפעילות האו"ם במדינה.