שתף קטע נבחר

מועה"ב תדון בגינוי פעולות החונטה במיאנמר

ארצות הברית, בריטניה וצרפת ניסחו הצעת החלטה לפיה מועצת הביטחון תגנה בחריפות את הדיכוי האלים של ההפגנות שפרצו במדינה. עם זאת, התנגדותן של סין ורוסיה צפויה לסכל את המהלך, על אף המחאה העולמית נגד המתרחש במדינה

מועצת הביטחון של האו"ם תדון היום (שני) בהצעת החלטה לגנות את החונטה הצבאית השולטת במיאנמר (בורמה) על רקע הדיכוי האלים של הפגנות ההמונים שפרצו במדינה לפני כשבועיים.

 

בהצעה, שגובשה על ידי ארצות הברית, בריטניה וצרפת, ייתבקשו 15 המדינות החברות במועצה לגנות את "הדיכוי האלים של המפגינים שוחרי השלום" על ידי הממשל במדינה. בנוסף, קוראת ההצעה לשלטונות להפסיק באופן מיידי את צעדי הדיכוי ולשחרר את כל המפגינים ומתנגדי הממשל שנעצרו מאז פרוץ ההפגנות, כמו גם את כל האסירים הפוליטיים ובתוכם מנהיגת האופוזיציה, אונג סן סו צ'י.

 

ההצעה הוגשה למועצה ביום שישי האחרון, בתום סקירה ששמעו החברות משליח האו"ם למיאנמר, איברהים גמבארי. גמבארי נשלח למיאנמר בעקבות הדיווחים על מהומות במדינה, ונפגש במהלך ביקורו עם ראשי החונטה הצבאית. עם זאת, דיפלומטים באו"ם מעריכים שההצעה לא תאושר בישיבה על רקע התנגדותן הצפויה של רוסיה וסין, וייתכן אף אינדונזיה.  זאת על אף המחאה העולמית נגד פעולות הממשל במיאנמר, שכללה גם הפגנות שנערכו בשבת בהשתתפות עשרות בני אדם בכל רחבי העולם. 

 

רוסיה וסין מתנגדות להודעת הגינוי, כמו גם לדרישת ארצות הברית להטיל סנקציות על הממשל במדינה, בטענה שהמהומות במיאנמר הן עניין פנימי שאינו מהווה איום על יציבות האזור או על השלום והביטחון בעולם ולכן אינו דורש התערבות של האו"ם. על פי ההערכות, בישיבה שתתקיים היום ינסו חברות המועצה לגבש הצעת פשרה מתונה יותר מזו שהוגשה.

 

בשבוע שעבר גינתה מועצת זכויות האדם של האו"ם את המשטר במיאנמר על הדיכוי האלים של ההפגנות למען הדמוקרטיה, וקראה לפתוח בחקירה מיידית לבירור הפרות זכויות האדם במדינה.

מדובר בפעם הראשונה שבה גינה הגוף הבינלאומי מדינה אחרת מלבד ישראל.

 

אתמול דיווח הממשל במדינה שכמות גדולה של כלי נשק ותחמושת נמצאה במנזרים ברחבי המדינה, ועל גל מעצרים חדש בו נעצרו עשרות חשודים בעיר יאנגון. במקביל דיווח העיתון הבריטי "הסאנדיי טיימס" כי צבא מיאנמר שרף בחשאי במהלך השבוע שעבר מספר לא ידוע של גופות אזרחים שנהרגו בהפגנות למען דמוקרטיה. על פי הדיווח, תושבים מצפון-מזרח לבירה לשעבר ינגון הבחינו בעשן עולה ללא הפסק מכבשן הנמצא במקום וציינו כי על המתקן הוטלה אבטחה כבדה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מועצת הביטחון. תדון בגינוי
צילום: איי אף פי
כוחות הביטחון ברחובות יאנגון
צילום: איי פי
מומלצים