שתף קטע נבחר
 

מי צריך סיבים פונקציונאליים?

אתם עדיין תקועים עם הסיבים התזונתיים? תתעדכנו: באמריקה כבר מזמן נוהים ההמונים (טוב, המיעוט אנין הטעם) אחר זן ייחודי של סיבים. המומחים עדיין לא החליטו אם זה באמת כה איכותי

גם יצרני המזון קפצו על טרנד הסיבים והחליטו להחדירם למזונות רבים, בחלקם בלתי צפויים לחלוטין. למשל, אם תקראו היטב את האותיות הקטנות על גבי אריזת היוגורט הלבן (ואנו לא מדברים כאן על יוגורט עם תוספות גרנולה), תראו שבין יתר הרכיבים והחיידקים הידידותיים, צצו גם סיבים תזונתיים. כך גם במזונות ובמשקאות נוספים, כמו למשל גלידות, מיצים ועוד. אפילו כמה מרשתות המזון המהיר הודיעו בגאווה רבה שהן מכניסות סיבים תזונתיים ללחמניות ההמבורגר ולפיצות שלהן.

 

בעקבות המגמה הזאת הגדירה בשנת 2001 ועדת המזון והתזונה האמריקאית סוג נוסף של סיבים - "סיבים פונקציונליים". הכוונה היא לסיבים שמבודדים אותם מצמחים בעזרת תהליכים כימיים שונים, ולאחר מכן מוסיפים אותם יצרני המזון למזונות שונים, או שהם נמכרים כתוספי תזונה.

 

האם לסיבים אלה יש אותה השפעה מיטיבה כמו לסיבים התזונתיים? לדברי המומחים, לא בטוח. אמנם, כתוסף תזונה אפשר לצרוך אותם בכמות גדולה יותר או להכניסם בכמויות גדולות יותר למזון ולמשקאות, אך עם זאת, כתבו מומחי הוועדה האמריקאית, ייתכן שברגע שהסיבים בודדו, אין להם יותר השפעות מיטיבות. יתרה מכך, בנייר עמדה שנכתב על־ידי שירות המזון והתזונה של משרד הבריאות, המסתמך על מחקרים בתחום, נרשם כי עדיין אין די מידע בנוגע לתופעות מזיקות של הסיבים הפונקציונליים לבריאות.

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים