200 מפליטי דרפור ייקלטו בעבודה בנגב
הממונה על הטיפול בפליטים וראש מועצת רמת הנגב סיכמו על קליטתם של מאות פליטי דרפור בעבודות חקלאיות בנגב. 300 פליטים נוספים ייקלטו בקרוב ביישובי הנגב. הסיפתח: קטיף עגבניות ליד ניצנה
מאות פליטי דרפור עתידים בקרוב להתפרנס בכבוד. הממונה מטעם הממשלה על הטיפול בפליטי דרפור, יעקב גנות, פנה אתמול (ה') לראש מועצת רמת הנגב וראש המועצות האזוריות במרכז השלטון המקומי, שמוליק ריפמן, וביקש ממנו למצוא עבודה לכ-200 פליטים, ביישובים החקלאיים בנגב. בהמשך ביקש גנות כי המועצות האזוריות בנגב יקלטו כ-300 פליטים נוספים.
ריפמן נענה בחיוב וסיפר ל-ynet כי כבר ביום ראשון הקרוב יועסקו 40 פליטים בעבודות חקלאיות ביישובי הנגב. "30 מהפליטים יתחילו לעבוד בקטיף עגבניות ביישוב פיתחת, ניצנה הסמוך לגבול ישראל מצריים, והשאר ביישובים אחרים ברמת הנגב", סיפר ריפמן. "אנחנו נדאג להם למגורים, מזון ולשכר הולם, כדי שהם יוכלו לחיות בכבוד ולקיים את עצמם. בשלב מאוחר יותר נקלוט ביישובי הנגב עובדים נוספים, לפי הצורך". בכך אמור להסתמן פתרון לכל הפליטים מדרפור הנמצאים כרגע בכלא קציעות.
הממשלה החליטה לפני שבועיים וחצי להעניק מעמד קבע לכ-500 פליטי דרפור הנמצאים בכלא קציעות. ועדה מיוחדת של הממשלה אמורה לדון בקרוב בהגדרת מעמדם האזרחי המדויק.
אבל יש פליטים שלא עובדים בחקלאות. לאחרונה נקלט פליט מדרפור כמורה לאנגלית בבית הספר התיכון האזורי במועצה האזורית באר-טוביה, הסמוך לקריית מלאכי. מדובר בהעסקה ראשונה של פליט דרפור במערכת החינוך בישראל. לצורך כך העניק לו משרד העבודה את אישור עבודה המיוחל והמועצה האזורית תממן את העסקתו.
מינויו של הפליט התאפשר בזכות יוזמה פרטית של תושבת האזור, סנדי בן שלמה ממושב ניר בנים, שעסקה בשאלה כיצד המועצה תוכל לסייע לפליטי דרפור. בן שלמה רתמה ליוזמה את ראש מועצת באר טוביה דרור שור, שהחל לחפש דרך לסייע לפליט. גם מנהל התיכון האזורי, אריה ברנע, נרתם מייד ליוזמה.
לגביי מספר המסתננים החוצים את הגבול ממצריים אמר ריפמן כי בתקופה האחרונה חלה ירידה משמעותית במספרם, אך יחד עם זאת ישנם עוד כ-1,000 פליטים הנמצאים במתקן כליאה סמוך לקציעות, גם עבורם צריך למצוא פיתרון הולם במהירות האפשרית.