שתף קטע נבחר

 

הרבי מבעלז לחסידיו: יש דבר כזה הנקרא אינטרנט

אחרי שבדרשת ה"שטייענדיגע תורה" הקודמת חולל סערה כשהכשיר את יציאת חסידיו לשוק העבודה, מטהר האדמו"ר מבעלז גם את האינטרנט וקובע: "בעולם המסחר זה נכנס יותר ויותר ויש רבנים שיושבים לראות איך יהיו פחות בעיות". עם זאת הדגיש: מי שלא חייב - שיתרחק

בנוכחות אלפים מחסידיו ובדרשה שנחשבת לחשובה ביותר שלו - ה"שטייענדיגע תורה" (תורה בעמידה) טיהר האדמו"ר מבעלז את האינטרנט. אמנם לא בצורה מלאה ורק באמצעות "אינטרנט כשר", אבל לדברים שאמר, כמי שעומד בראש אחת החסידויות הגדולות, יש משמעות חשובה עבור כלל הציבור החרדי.

 

"יש דבר כזה הנקרא אינטרנט, בעולם המסחר זה נכנס יותר ויותר. שתדעו שיש בזה סכנה גדולה מאוד. סכנה לגברים, לנשים ולילדים", כך תיאר האדמו"ר הרב יששכר דב, את הרשת בפני חסידיו ואת המורכבות בה הוא רואה את הדברים: האינטרנט הכרחי אך גם טומן בחובו סכנות רוחניות ויש להיזהר מפניו.


כך זה נראה. האדמו"ר וחסידיו (צילום: שוקי לרר) 

 

בהמשך הבטיח האדמו"ר שכבר בזמן הקרוב יוצג פתרון לבעיה. "יש כמה רבנים ועסקנים שנכנסו לזה לאחרונה והם יושבים ומתכננים שיהיו פחות בעיות, עלו על איזה דרך מסויימת. זה צריך לקחת כמה שבועות עד שיוכלו לצאת עם זה, נתנו לבדוק למומחים", אמר. האדמו"ר הדגיש שהשימוש באינטרנט הוא רק במקרה הכרחי והוא לא בעד שימוש חופשי ברשת. "אני רוצה לבקש בזה מאוד מכל הגברים והנשים, ילדים וילדות, בנים ובנות שיתרחקו מזה כמה שיותר. מי שלא צריך או מי שלא מתעסק במסחר, שיתרחק מזה. אפשר להגיע לדברים חמורים".

 

הדרשה הקודמת והיציאה לשוק העבודה

הדרשה הנאמרת מדי שנה במוצאי שמחת תורה על ידי האדמו"ר מבעלז זכתה לכינוי "שטייענדיגע תורה", כלומר - תורה בעמידה, מאחר והדרשה נאמרת במעמד בו האדמו"ר עומד יחד עם אלפי חסידיו ובצורה זו הוא דורש את הדברים.  


דרשת האדמו"ר מבעלז (צילום: שוקי לרר)

 

את מנהג הדרשה ייסד האדמו"ר הנוכחי ובמסגרתה הוא לרוב עוסק בענייני השקפה במטרה להזהיר את צאן מרעיתו בפני סכנות הדור והשעה ומנסה להתוות לחסידים את האמצעים התורניים לפיהם יש לנהוג. הרבי מבעלז, ידוע כאיש בעל חריפות לשון ודעות, ובעבר דבריו כבר גרמו לא פעם למתיחויות עם חצרות חסידיות אחרות. בשנה שעברה הוא הכשיר יציאתם של חסידים לשוק העבודה, זאת רק במידה והאברך אינו יושב ולומד. זאת בניגוד לעמדה הרווחת בקרב הפלגים החסידיים, הנחשבים למקפידים ביותר בציבור החרדי בנושאי הצניעות. דבריו של האדמו"ר מבעלז מהווים כסדק בחומה שאדמו"רים אחרים מעוניינים להציב לאנשיהם.

 

עד לפני עשר שנים נהנו בני המגזר החרדי ממקומות תעסוקה בתוככי מרקם החיים החרדי. הגידול העצום באוכלוסייה החרדית, המוערכת בכ-750 אלף איש חרדים בהגדרתם, כמו גם הצורך במקורות פרנסה למימון מחייתן של משפחות גדולות, הביא רבים לצאת אל שוק העבודה, ובכך להיחשף למקורות השפעה לא בהכרח תורניים.

 

ההכרה באינטרנט ככלי עבודה על ידי האדמו"ר עוררה השבוע הדים מעל גבי העיתונות החרדית ובפורומים חרדיים באינטרנט, שכאמור זוכים לפריחה עצומה. "האדמו"ר מבעלז הוא אחד האנשים הריאליים. הוא רואה בעין פקוחה שאי אפשר למנוע את האינטרנט ולכן כדאי לעשות מאמצים להכשיר אותו על מנת שיהיה בו שימוש ראוי", מסביר עיתונאי חרדי את משמעות דבריו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
רק למסחר. אילוסטרציה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים