מחאה בעולם ובישראל: די למכירת פרוות
פעילים למען זכויות בעלי חיים הפגינו מול חנות רשת האופנה escada בכיכר המדינה בתל אביב נגד השימוש והסחר בפרוות בפריטי אופנה. "איך לובשים מעיל עם ניחוח של מוות", שאלו המארגנים. בחנות לא התרגשו מההפגנה: אצלנו מוכרים פרוות שגודלו במיוחד, ללא עינויים, כמו שמגדלים פרות לבשר
זה לא סקסי ללבוש גוויה של בעלי חיים. המפגינים בת"א (צילום: הקואליציה הבינלאומית נגד פרוות)
לטענתה, בשנים האחרונות חל שינוי הדרגתי במודעות של הישראלים לסחר בפרוות. אם בהפגנות בעבר הגיעו במקרה הטוב בין 20 ל-30 איש, כיום באירועים גדולים מפגן הכוח עלה אף ל-150 משתתפים. "פתאום זו לא מילה גסה או מוזרה, והראיה הטובה ביותר לכך היא תמהיל האנשים בהפגנות שלנו - ילדים, הורים ופנסיונרים. הקונצנזוס סביב הפרוות מעורר דילמות אתיות, ולמרות שעולם התקשורת והאופנה מנסים למכור לנו שפרווה זה סקסי, אני מאמינה שזה לא כל כך סקסי ללבוש גוויה של בעלי חיים חפים מפשע".
בכוונת הקואליציה לקיים הפגנות קבועות מול החנות, אם כי כרגע עדיין לא הוחלט באיזו תדירות. תקוותם של המפגינים היא כי באמצעות שלטי המחאה, עליהם מוצגים תמונות קשות של דביבונים שעורם נפשט בעודם בחיים, יצליחו לזעזע את הרוכשים והמוכרים בחנות.
מוכרת בחנות: זה כמו לגדל פרה לבשר
אלא שבחנות לא נרשמה התרגשות רבה נוכח המפגינים. "רוב הפרוות שנמכרות אצלנו הן פרוות שגודלו במטרה מיוחדת, בדומה לאופן שבו מגדלים פרות, ללא כל עינויים, ובעלי החיים אינם ניצודים לשם כך", אמרה אחת המוכרות. "אני מאמינה כי הדבר מתבצע בצורה מסודרת, לא מחתרתית ו'הומנית' ככל האפשר - ללא עינויים. לא ברור לי מהיכן המידע שמציינים הפעילים".
לדבריה, רוב המוצרים מכילים עיטורים מפרווה של שועל או מינק. מחירם משתנה בהתאם לכמות הפרווה בבגד ומתחיל מ-20 אלף שקלים. "הבגדים מגיעים אלינו מאירופה עם תווית מיוחדת המפרטת את מוצא הפרוות", ציינה המוכרת. "אנחנו בהחלט מתנגדים לעינויים של בעלי חיים, אך אם הדבר נעשה בצורה מבוקרת, אז הוא כמו כל גידול אחר למטרת מזון או לתעשיית העור, כל אחד צריך לבחור האם הוא רוצה לנעול נעלי עור או לא לאכול דברים מן החי".