קונדוליזה קפצה לכנסייה - בית לחם שותקה
תושבי בית לחם לא תלו ציפיות מביקורה של מזכירת המדינה בכנסיית המולד, והוטרדו בעיקר מסידורי הביטחון ששיבשו את חייהם
בית לחם נכנסה היום לעוצר, ולא בגלל צה"ל. ביקורה בעיר של מזכירת המדינה האמריקנית, קונדוליזה רייס, שיבש את מהלך החיים התקין. פעיל פתח סיפר ל-ynet כי ברחובות בית לחם התרגשו פחות מהביקור, ויותר מהפיכתו של הכביש שמחבר את העיר לירושלים לסטרילי. "בכל התקהלות שהיתה נוצרת, סביר להניח שרייס היתה שומעת יותר קללות מאשר ברכות". אמר.
העיתונאי פאדי אבו-סעדה, מהסוכנות הפלסטינית pnn, אמר ל-ynet: "ביום בהיר, באמצע השבוע כאשר הכל אמור להתנהל על מי מנוחות, מגיעה רייס והופכת את העיר על פניה וגורמת לכך שחלקים נרחבים מן העיר יהיו תחת עוצר. הביקור של רייס לא עניין את האנשים, יותר דחק להם שכל סידורי הביטחון ייגמרו כדי שיוכלו לחזור לחיים נורמליים".
עם זאת, לדבריו, בבית לחם הבחינו בכך שרייס החרימה את ראש העירייה, בגלל שבקואליציה העירונית שותפות תנועת החמאס והחזית העממית.
רייס בכנסיית המולד (צילום: רויטרס)
מזכירת המדינה האמריקנית החליטה כי היא רוצה לשמוע את נציגי הציבור הפלסטינים ולא רק את הפוליטיקאים, ולשם כך נפגשה גם עם אישי ציבור ונציגים מהסקטור הפרטי כדי לשמוע את דעתם על ועידת השלום שמתכננים האמריקנים. על הדרך היא הגיעה גם לתפילה בכנסיית המולד.
חבר המועצה המחוקקת הפלסטינית מטעם הפתח, עיסא קראקע, השתתף בפגישה ואמר כי הפלסטינים חשים שהוועידה הקרובה היא ההזדמנות האחרונה לפריצת דרך בתהליך השלום, על בסיס נסיגת ישראל מהשטחים והקמת מדינה פלסטינית. "הנציגים הפלסטינים הבהירו לרייס כי הצהרת עקרונות כללית אינה מספיקה וכי על הממשל האמריקני לפעול להפסקת המציאות בשטח שיוצרת ישראל - הן מבחינת המשך בניית הגדר, המחסומים, ההתנחלויות וכל הצעדים שמפריעים לאנשים בחיי היום יום", אמר.
קראקי, המשמש כיושב ראש הוועד הפלסטיני למען האסירים, אמר כי הבהיר לרייס את חשיבות עניין האסירים ואת הצורך שיתמכו בכל מהלך או הסכם מדיני. "אם האסירים לא יתמכו בהסכם, הוא לא יצליח, שכן לאסירים תפקיד חשוב ובעייתם כואבת ונוגעת לכל בית", הוסיף. "חשוב שריס תפעל ותלחץ על ישראל לשחרור אלפי אסירים כדי שאנשים ירגישו שמשהו קורה באופן מוחשי".
חבר המועצה אמר כי מזכירת המדינה האמריקנית נקטה גישה דיפלומטית למדי, ואמר: "היא גילתה הבנה לחלק מדרישות וטענות הפלסטינים ואמרה כי מטרת הועידה היא להביא להקמת מדינה פלסטינית עצמאית שתחייה בכבוד".
כאשר עשתה רייס את דרכה מחוץ למלון והשיירה החלה לעשות את דרכה לכיוון המוקטעה ברמאללה לפגישה נוספת עם הנשיא הפלסטיני, נשמו תושבי בית לחם לרווחה. החיים בעיר חזרו למסלולם. ומה בנוגע לציפיות? הן כנראה עדיין בעוצר.