שתף קטע נבחר

הכימיה של המוזיקה: להתחבר לדיג'יי הנכון

מוזיקה טובה בחתונה שלכם יכולה לעשות את ההבדל בין קטסטרופה לבין אירוע בלתי נשכח. 99% מהדיג'יים ברמות הגבוהות מתאפיינים ברמת שרות ומקצועיות גבוהה, אבל בכל זאת יש דברים שחשוב לוודא. איך בוחרים ומה בודקים?

שלב בחירת הדיג'יי הוא בדרך כלל הקשה ביותר מכל הבחירות שאנחנו עושים בשלב ארגון החתונה. סיבה ראשונה היא גודל האחריות שעל כתפי הדיג'יי והחשיבות המכרעת שאנחנו נוטים לייחס לו להצלחת החתונה כולה. בנוסף, בחירת הדיג'יי לא מסתמכת על החושים הרגילים שלנו, אפילו לא על חוש השמיעה. את הקייטרינג טעמנו ואת העבודות של הצלם ראינו, אבל בחירת התקליטן דורשת מאיתנו קצת יותר. איך בכל זאת בוחרים?

 

1. לבדוק מי תיקלט בחתונה של...

זו הדרך הטובה והקלה ביותר. הייתם בחתונה לפני שנה, המוזיקה היתה מצוינת, הרחבה היתה מפוצצת, רקדתם ונהניתם בטירוף? זה הזמן לברר מי היה הדיג'יי, לבדוק אם הוא פנוי בתאריך שלכם ולסגור, גם אם הוא יקר בהרבה ממה שחשבתם להוציא על הסעיף הזה.

 

2. ואם הוא בדיוק תפוס?

במקרה הזה החיים מתחילים קצת להסתבך, אבל מובן שזה לא סוף העולם. זה הזמן לעבור לשלב ההמלצות. אולי יש לכם חברים שהיו בחתונה בזמן האחרון, נהנו ויודעים מי תיקלט. מנהל האירוע של הגן שאמור לרצות בהצלחת האירוע שלכם ישמח להמליץ לכם על כמה תקליטנים שהוא מעריך ואוהב, וגם הדיג'יי התפוס עצמו יוכל להמליץ לכם על קולגות ברמתו. מובן שגם התקליטנים המופיעים באינדקס שלנו יגדילו את הסיכוי לבחירה נכונה ומוצלחת. גבשו לעצמכם רשימה של לא יותר משלושה שמות ותתחילו לקבוע פגישות.

 

3. מה צריך לשאול?

למען האמת, 99% מהדיג'יים ברמות הגבוהות מתאפיינים ברמת שרות ומקצועיות גבוהה. אבל בכל זאת, למען הסר ספק, כדי לוודא את הדברים הבאים: שהדיג'יי מגיע לאירוע עם טכנאי/עוזר שנשאר איתו עד הסוף. שהוא מגיע עם ציוד גיבוי למקרה של תקלות טכניות ושיש לו ביטוח צד ג'. כדי למנוע אי נעימויות מיותרות, חשוב מאוד לסגור את נושא ההגברה: לוודא עם הדיג'יי מי משלם עבור מערכת ההגברה בגן. במקרה שהוא אמור לשלם לגן, יש לדרוש ממנו לתאם מול הגן מתי הם רוצים את התשלום. הרבה פעמים העניין נשאר פתוח, ודווקא ביום-יומיים שלפני האירוע מתפתח ויכוח בינו לבין הגן בנושא התשלום, שמחייב התערבות שלכם ולחצים מיותרים לפני החתונה.


ואם הוא ילקה חלילה בשפעת העופות בדיוק בתאריך? (צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

 

כדאי גם לבדוק גיבוי לשירי כניסה ויציאה מהחופה ולמיקרופון של הרב, וכן לברר תשובה לשאלה מה קורה אם הדיג'יי סובל משפעת עופות דווקא ביום החתונה שלכם.

 

4. אין לכם בשביל מה לבוא ולראות אירוע!

אני אומר זאת שוב: אין לכם בשביל מה לבוא ולראות אירוע, כי זו לא הדרך לבחור דיג'יי. מה כבר תוכלו לראות בחצי שעה של צפייה ושמיעה מהצד בחתונה שאין לכם עליה מושג? לא מי הזוג ואיזה מוזיקה הם אוהבים או מתעבים, או מי הקהל שלהם ומה מעורר אותו. לא תוכלו לדעת איך היתה קבלת הפנים ולא איך תיפקד הדיג'יי בשעות המאוחרות יותר.

 

אם אתם חוששים שהדיג'יי שלכם לא יודע לעשות מיקסים כמו שצריך, אתם יכולים לבקש ממנו שידגים לכם או יראה לכם קלטת וידאו (לא ערוכה) מחתונה אחרת שלו. בכלל, לצפייה בווידאו יחד עם הדיג'יי יש יתרונות: אפשר לעבור על רוב חלקי האירוע ולהבין יחד איתו למה דווקא המוזיקה שאתם שומעים התאימה לאותו אירוע ויכולה להתאים או לא להתאים לאירוע שלכם.

 

5. אין מנוס מלהשתמש באינטואיציה

בסופו של דבר, אתם צריכים להפעיל עוד חושים. יש משהו בבחירה של הדיג'יי שקשור ביותר מקבלת תשובות לכל השאלות הנ"ל. משתמשים הרבה במילה "כימיה", אבל לדעתי, חוץ מהתקשורת הטובה עם האדם יש פה עוד גורם שאמור לספק את התחושה האישית שלכם ולענות על שאלת השאלות: האם אנו סומכים עליו שהוא יעשה לנו חתונה בלתי נשכחת? רק אם התשובה שלכם היא "כן" תחתמו על החוזה.

 

בפעם הבאה: מאילו תקליטנים צריך להיזהר.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דיג'יי מוזיקה DJ music
צילום: ויז'ואל/פוטוס
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים