שתף קטע נבחר

 

שב"כ: סיכלנו פיגוע בשיירת רה"מ ביריחו

ראש שב"כ דיסקין עדכן את השרים כי ב-6 באוגוסט, בעת ביקורו החגיגי של אולמרט ביריחו, סוכל ניסיון לפגוע בשיירה שעשתה את דרכה מירושלים. בעקבות התקרית בוצעו מעצרים ברשות - אבל המחבלים שוחררו, ובישראל מביעים תרעומת. גורם ביטחון פלסטיני מגיב: "ניסיון התנקשות לא היה; אולי רק דיבורים של פעילים"

האווירה ב-6 באוגוסט ביריחו הייתה חגיגית: לראשונה זה שבע שנים הגיע ראש ממשלת ישראל לביקור רשמי ברשות, כאורחו של הנשיא הפלסטיני. אהוד אולמרט ואבו-מאזן דנו בעתיד היחסים ועסקו בסוגיות המרכזיות, שיעלו גם בוועידת אנאפוליס. אלא שמאחורי הקלעים התחוללה דרמה ביטחונית.

 

על הדרמה - לפחות כמו שמציירים אותה בישראל - דיווח היום (א') לשרי הממשלה ראש שב"כ, יובל דיסקין. חוליית מחבלים, הנמנית דווקא עם שורות הפתח, ניסו - לפי המידע המודיעיני, שהתקבל בישראל ימים ספורים קודם לכן - לפתוח באש על שיירת ראש הממשלה, שיצאה ליריחו מירושלים בליווי אבטחה כבדה.

 

את הפיגוע, בסופו של דבר, הצליחו לסכל במשותף השב"כ והביטחון הפלסטיני. על המלאכה שקדו יובל דיסקין ואנשיו של תאופיק טיראווי. בעקבות האירוע נעצרו בידי הרשות שלושה חשודים, ואולם רובם ככולם, לטענת ישראל, שוחררו. חבר החולייה הרביעי מוחזק במעצר בארץ.   


שיירת רה"מ בדרכה מירושלים ליריחו (צילום: אי.פי)

 

ירושלים העבירה היום מחאה רשמית לרשות הפלסטינית, בעקבות שחרורם של כמה מהמחבלים. גורמי ביטחון בארץ הביעו תרעומת רבה על השחרור, "לאחר שמעורבות המחבלים הללו בניסיון הפיגוע הוכחה בצורה ברורה".  

 

"ניסיון התנקשות? אולי דיבורים"

"אנחנו רואים בחומרה רבה מאוד את העובדה שהרשות הפלסטינית  שיחררה את חברי החולייה שהיו ברשותה", אמר היום גורם בלשכתו של אולמרט. "מחאה חריפה בנושא הועברה לרשות הפלסטינית", עדכן הגורם. 

 

ברשות לא מגיבים לפי שעה באופן רשמי לטענות. גורם ביטחוני פלסטיני אמר

 ל-ynet כי למיטב ידיעתו, המזימה לא התפתחה לכדי ניסיון התנקשות של ממש, ו"לכל היותר מדובר בדיבורים של פעיל או קבוצת פעילים". אותו גורם מזכיר כי השטח נמצא בשליטה ביטחונית ישראלית מלאה, ולפיכך, אם אכן הייתה חשיפה שכזאת מצד הישראלים, הם לא היו זקוקים לפלסטינים כדי לעצור את חברי החולייה. עוד ציין הגורם כי כמעט מדי שבוע מבצעים הישראלים מעצרים ביריחו.

 

התקרית לא שיבשה את פסגת אולמרט - אבו-מאזן ביריחו, ואף לא את הפגישות שבאו לאחר מכן. עד כה נשמר האירוע בסוד, אם כי נראה שמנע ביקורים נוספים של אישים ישראלים ביריחו. כעת, בעקבות טענותיה של ישראל על שחרור המחבלים, האירוע מעיב על מערכת היחסים, הנרקמת-מחדש בין הצדדים לקראת פסגת השלום באנאפוליס. בש"ס ובימין כבר קוראים לשקול מחדש את קיום הוועידה, במתכונתה הנוכחית.

 

בהכנת הידיעה השתתפו אמנון מרנדה ואטילה שומפלבי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האבטחה ביריחו
צילום: אי פי
התקרית נשמרה בסוד, הפסגה לא שובשה
צילום: עמוס בן גרשם, לע"מ
מחמד חסן חמדאן. אחד החשודים שנעצר
צילום: מערכת הביטחון
צילום: מערכת הביטחון
מחמד ע'רוף. החשוד השני
צילום: מערכת הביטחון
מומלצים