שתף קטע נבחר
 

תסתכלו לעצמכן בעיניים

ותראו שרואים עליהן את הכל - את השנים, את העייפות ואת נזקי השמש והסביבה. מבאס? אל תעצמו אותן, טפחו אותן. איך תבחרו תכשיר מתאים, איך תשתמשו בו, ואיך מלפפונים ותה קשורים לכל זה

בהתחלה הם מלווים  את החיוכים, כאילו שהם "רק" קמטי צחוק, אבל עם הזמן הם מעמיקים והופכים לקמטים של ממש. העור הדקיק והעדין שבאזור העיניים נוטה להתקמטות ומעיד (אולי אפילו מסגיר) על הגיל הביולוגי.

 

כל הגורמים המשפיעים על הזדקנות עור הפנים - קרני השמש, הרדיקלים החופשיים, היובש בחדרים ממוזגים - מזיקים במיוחד לעור העדין שמסביב לעיניים, הסובל גם בגלל גורמים נוספים. בין השאר מושפע העור מהתקמטות מוקדמת, הנוצרת כתוצאה מהתנועתיות הרבה של השרירים באזור, וכמובן מה"שקיות" ו"העיגולים השחורים". 

 

האם באמת נחוץ תכשיר נפרד לעיניים?

 

במקורם יועדו תכשירי הטיפוח לאזור העיניים להילחם בקמטוטים ובקמטים. עם השנים נוספו להם תפקידים נוספים, כמו לוחמה בשקיות ובעיגולים השחורים (בעזרת חומרים סופחי נוזלים וחומרים לשיפור זרימת הדם‭,(‬ יצירת אפקט של מתיחה ומיצוק (אנטי־אייג'ינג) והגנה מפני השפעת הרדיקלים החופשיים (בעזרת אנטי־אוקסידנטים‭.(‬

 

בניגוד לקרמים לפנים, הפועלים בשכבה החיצונית של העור, קרם העיניים אמור לחדור לעומק כדי לצמצם את עומק הקמטים. קיים יתרון בתכשיר נפרד לעיניים בגלל שהוא מכיל מרכיבים שמטפלים בבעייתיות המיוחדת של אזור זה ובעיקר בנפיחויות שמתחת לעיניים. כמו כן, בתכשירים אלה נעשה שימוש בחומרים עדינים יותר, כדי למנוע רגישות של העיניים עצמן.

 

כך תבחרו תכשיר טיפוח לעיניים

 

קרם, תחליב או ג'ל? הבחירה במרקם היא אישית, בהתאם לתחושת הנוחות ובהתאמה לסוג העור. חשוב לבחור בתכשיר שמיועד לתת מענה לבעיה המטרידה אתכם - קמטוטים, "שקיות" ו/או מראה כהה.

 

לקרם מרקם שמנוני יותר (מכיל יותר מ־20 אחוז שומן) והוא נעים בדרך־כלל לבעלי עור יבש ומתאים לשימוש בשעות הלילה. לתחליב מרקם קליל יותר המתאים לשימוש בשעות היום. הג'ל הוא הקליל מכולם: מכיל עד חמישה אחוז שומן, אם בכלל. הוא מתאים לשימוש ביום, נספג במהירות, מאפשר להתאפר ללא שהייה וגם מעניק לעור "מתיחה" קלה. חשוב למרכיבי עדשות מגע, שמבקשים להימנע מתחושת כובד באזור העיניים. במקרים רבים הג'ל מייבש קצת, ולכן מתאים פחות לעור יבש.

 

הגיל משפיע: קרם העיניים הופך להיות פריט חובה לקראת גיל שלושים, אם לא קודם. צעירים הנהנים מעור פנים איכותי יכולים להסתפק בתכשיר לחות (עם מסנן קרינה‭(!‬ גם באזור העיניים, אך בהמשך מומלץ להשתמש - ביום ובלילה - בתכשיר לעיניים. 

 

סרום: תכשיר הזנה מרוכז. בדרך־כלל מכיל חומרי לחות, שמנים עדינים, ויטמינים וסרמידים, שמחזקים את המחיצות שבין התאים ועל־ידי כך מייצבים אותם ומונעים מהם "ליפול‭."‬ אפשר להשתמש בסרום ייעודי לאזור העיניים או בסרום לפנים, שמעליו מורחים קרם עיניים.

 

מסכה: פועלת בצורה מרוכזת יותר מאשר תכשיר הטיפוח ומעניקה טיפול אינטנסיבי שמטרתו להאט את סימני ההזדקנות. זו יכולה להיות מסכת לחות, מסכת הזנה או מסכת יופי, בין אם היא ייעודית לאזור העיניים או לכלל הפנים (באזור העיניים לא מורחים מסכות ניקוי המכילות חומצות או חומרים מכווצים‭.(‬ מסכת־יופי מיועדת בעיקר לשמש כטיפול חירום לפני אירוע חשוב ומעניקה לאזור העיניים "מתיחה" וזוהר, המחזיקים מעמד שעות אחדות. 

 

שמן: מרכך, מעדן ומזין את העור בזוויות החיצוניות של העיניים (ומומלץ גם לאזור הצוואר, שכמו אזור העיניים חסר בלוטות חלב משמנות‭.(‬ למטרה זו מתאימים שמן חוחובה ושמן ויטמין ‭.E‬ את שניהם אפשר לקנות כנוזל בחנויות טבע. בנוסף, אפשר לקנות כמוסות של ויטמין ‭,E‬ גלנולין, שמן נר הלילה ושמן בוראג'. שמן נספג טוב יותר על עור פנים לח, ולכן מומלץ לנקות את העור לפני הטיפול או, אם הוא נקי, להרטיב אותו במעט מים מינרליים.

 

טיפ: לא להתלהב. מדי פעם, כשתעשיית הקוסמטיקה מזהה "כוכב" חדש, היא עטה עליו עם שלל מוצרי טיפוח. כך היה עם ויטמין ‭,C‬ עם החומצות האלפא־הידרוקסיות, עם הרטינול ועם אחרים. כמו תמיד, הגל התקופתי חולף ובמקומו מופיע כוכב חדש. לכן, לא מוכרחים להתלהב ולאמץ כל רעיון חדש. עדיף לנסות מעט מהחומר בעזרת הטסטר שבנקודות המכירה, לבקש דוגמיות ולשמור על יחסים טובים עם דיילות המכירה. 

 


צילום: index open

 

כך תמרחו קרם־עיניים

 

1. מחממים: לוקחים כמות קטנה מהחומר על קצות האצבעות ומשפשפים את כריות האצבעות זו בזו כדי שהחומר יתחמם ויתמוסס, וכך ייספג טוב יותר בעור.

 

2 טופחים: בעזרת כריות האצבעות מספיגים את הקרם מסביב לעיניים, בתנועות הדומות לנגינת פסנתר. חשוב להקפיד שהתכשיר יגיע לאזור הקריטי של הקמטוטים, הזווית החיצונית של העין.

 

3 נזהרים: לסובלים מעור הנוטה להתנפח בשטח שבין עצם הלחי והאף, מומלץ לא למרוח תכשיר טיפוח באזור זה, כדי למנוע נפיחות נוספת.

 

כך תסירו איפור־עיניים

 

1 לא מוותרים: לא הולכים לישון לפני שמסירים את איפור העיניים.

 

2 מקפידים: איפור־עיניים יש להסיר אך ורק בעזרת מסיר איפור שמיועד לכך ושעל אריזתו מצוין כי עבר בדיקה אופטלמולוגית (אינו גורם לרגישות בעיניים).

 

3. מניחים: אפשר לשים מעט מהחומר על פיסת צמר־גפן נקייה, אך אפשר גם להשתמש בכרית האצבע (גם אם החומר מימי).

 

4. ריסים: מניחים מעט מהחומר על הריסים. עוצמים בעדינות את העיניים ומורחים את מסיר האיפור על העפעפיים העליונים והתחתונים. יש להימנע מעצימה חזקה של העיניים (בצורה מכווצת‭,(‬ כי אז החומר עלול לחדור לעין.

 

5. מחכים: יש להניח לחומר הניקוי לשהות קמעה על הריסים והעפעפיים, כדי שימס את האיפור בלי צורך לשפשף.

 

6. מנקים: מרטיבים פיסת צמר־גפן במים וסוחטים ממנה את העודפים. מנקים בתנועות אנכיות, מלמעלה למטה, את העפעף העליון ולאחריו את התחתון. שאריות האיפור יורדות לכיוון הלחיים ומשם אוספים אותן.

 

7. נזהרים: ההסרה חייבת להיעשות בעדינות ויש להימנע משפשוף האזור. תנועות מעגליות סביב העין גורמות לתלישת ריסים.

 

תרופות סבתא לטיפול בנפיחות

 

להפחתת הנפיחות ולהקלה על עייפות העיניים (המקרינה על כל הגוף) אפשר להשתמש בחומרים שיש בכל מטבח ביתי. לאחר הטיפול שוטפים היטב את אזור העיניים במים ומורחים תכשיר טיפוח.

 

תה: מכינים תמצית תה מרוכזת בכוס (עדיף לבחור בתה מרגיע כמו קמומיל, שומר או מרווה, אבל אפשר להשתמש גם בתה שחור רגיל‭.(‬ ממתינים שהתמצית תצטנן לטמפרטורה נעימה, טובלים בה שתי פיסות צמר־גפן ומניחים אותן כרטיות על עיניים עצומות. שוכבים במנוחה. 

 

קרח: הקור מכווץ ומפחית נפיחויות, ולכן מכניסים קוביות קרח לתוך שקית ניילון ומניחים על אזור ה"שקיות‭."‬

 

תפוחי אדמה ומלפפונים: ירקות אלה סופחים יפה מאוד נוזלים מהעור ועל־ידי כך מפחיתים את הנפיחות. חותכים פלחים של תפוח אדמה או מלפפון טרי על קליפתם, מכניסים לתוך חתיכת גזה ומניחים על העיניים.

 

הכתבה המלאה פורסמה לראשונה בעיתון "לאשה". תודה לד"ר יואל קוניס, כימאי קוסמטיקה ויועץ, ולקוסמטיקאית אלישבע חיימובסקי, על הסיוע בהכנת הכתבה.

 

מה מחכה לכם בגיליון לאשה השבוע? הקליקו כאן כדי לגלות

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העיניים, ראי הנפש, מראת הגיל
צילום: גטי אימג' בנק
לאשה בפייסבוק
מומלצים