Windows הבאה: דגשים על וירטואליזציה ושיפור בזיכרון
במסגרת הרצאה סגורה לסטודנטים, הציג אחד המהנדסים הבכירים של מיקרוסופט, את הלב של מערכת ההפעלה הבאה של מיקרוסופט: Windows 7
מיקרוסופט סיפקה הצצה ראשונה לליבה (kernel) של ה-Windows הבאה. Windows 7 (בעבר כונתה Vienna)
נחשפה במסגרת הרצאה של אריק טראוט, אחד המהנדסים הבכירים המעצבים את מערכת ההפעלה הבאה של מיקרוסופט, באוניברסיטת אילינוי.
על פי דבריו, הבשורות של Windows 7, אשר צפויה לצאת לשוק ב-2010, הן השקעה בווירטואלזציה, וכתיבה מחדש של הקוד בתוך הליבה, על מנת שהיורשת של Vista, תנצל באופן יעיל את הזיכרון ותתפוס מעט נפח אחסון.
אתר ArsTechnica מדווח כי טראוט הריץ גירסה עירומה של Windows 7, המכונה MiniWin, שלא כללה אפילו ממשק גרפי. הגירסה הכילה את הליבה בלבד, ושרת HTTP (עמודי אינטרנט) בסיסי. טראוט הודה כי לאורך השים, יצא ל-Windows שם של מערכת הפעלה "מנופחת", ובצדק.
עם זאת, טראוט טען כי הוא וחבריו הולכים לשנות את המצב. Windows 7 הופעלה באמצעות וירטואלזציה (מחשב מדומה) ולכן אפשר היה למדוד את המקום שהיא תופסת: רק 25 מגה בייט על הכונן הקשיח ו-40 מגה בייט של זיכרון. לשם השוואה, הגירסה הנוכחית, Vista זקוקה לשני גיגהבייט של זיכרון כדי לפעול באופן מיטבי. אומנם זו רק הליבה, אבל טראוט הצהיר שהוא היה מעוניין לראות אותה קטנה אף יותר.
אפשר להריץ על זה DOS?
הבשורה השנייה לגבי Windows 7, הוא השיפור בטיפול בווירטואליזציה, כאמור, הפעלה של "מחשבים מדומים" על גבי מחשב פיזי אחד. מתחרות ישירות כמו לינוקס ואפל כבר עקפו את מיקרוסופט בתחום, ונראה כי הענק מרדמונד מנסה להדביק אותם.
וירטואלזיציה עשויה להיות פתרון טוב למי שמסיבה זו או אחרת, צריך להריץ תוכנות ישנות על מערכת ההפעלה החדשה. טראוט אמר לסטודנטים כי הוא רואה בכך "אלתור" מוצלח למקרים בהם הפתרון האמיתי היה לשכתב קוד בליבת המערכת. במקום להתאים את המערכת עצמה, מופעלת מסביב ליישום מערכת ההפעלה הישנה שלה הוא נכתב. טראוט הדגים זאת באופן משעשע: הוא הריץ כמה תוכנות ומערכות הפעלה "עתיקות" כמו Windows 3.11 או יישום המחשבון ב-Windows 2. את עיקרי הדברים אפשר לראות בגירסת וידאו מקוצרת של ההרצאה, כאן.