השביתה נמשכת: המרצים דחו אפשרות לגישור
המרצים הודיעו שלא יסכימו להליך הגישור, אם לא יובהרו פרטיו ולא ייקבע מגשר מוסכם: "אנחנו נערכים לשביתה ארוכת טווח, כי ברור לנו שלא הולכים לקראתנו". השביתה באוניברסיטאות תימשך גם מחר באופן חלקי, בעוד רק הסגל הזוטר ומרצים מן החוץ ימשיכו ללמד
חברי הסגל האקדמי הבכיר דחו הערב (ב') את ההצעה של שרת החינוך, יולי תמיר, למנות מגשר במשא ומתן בין הצדדים. הארגון דחה את ההצעה מאחר ופרטיה אינם ברורים ולא פורטו התנאים שבהם יתקיים הליך הגישור ומי יעמוד בראשו. כזכור, משביתים 4,500 מרצי הסגל הבכיר את הלימודים באוניברסיטאות, בשל דרישתם להסכם שכר חדש.
כזכור, הודיעו נציגי האוצר במו"מ וגם יו"ר ועד ראשי האוניברסיטאות כי הם תומכים במינוי מגשר, על פי הצעתה של תמיר. לפיכך, רק סירובם של המרצים מונע כעת את התהליך. בינתיים, השביתה במוסדות האקדמים תימשך גם מחר, בעוד השיעורים ימשיכו להתקיים באופן חלקי, על ידי מורים מן החוץ וחברי הסגל הזוטר במוסדות.
"אנחנו נערכים לשביתה ארוכת טווח, כי ברור לנו שלא הולכים לקראתנו. לו היו הולכים לקראתנו באמת, לא היו באים בתירוצים שונים". כך אמר ל-ynet פרופ' צבי כהן, מוועד הסגל הבכיר. לדבריו, "לא אישרנו את ההצעה למנות מגשר, מאחר ונשלחה לנו הודעה לקונית בפקס ואיננו יודעים את כל הפרטים. כשנקבל הודעה מסודרת - נגיב עליה. על דברים כאלה משוחחים ולא שולחים פקס".
כהן אינו מבין האם הצעת השרה מדברת על הפסקת השביתה או הידברות תוך כדי שביתה. "אנחנו מוכנים להיפגש איתם בכל זמן ובכל שעה, לא פוסלים שום דבר על הסף. כבר נכווינו במוצאי שבת, כשחשבנו שיש דברים מסוכמים - וסתם מרחו אותנו ארבע שעות", מוחה כהן.
לדבריו, כבר בחודש פברואר ביקשו המרצים לקיים מו"מ רציני. "לא התייחסו אלינו ברצינות וכששאלתי איפה הם היו כל השנה - אמרו שהיתה בעיה של כוח אדם. זו לא תשובה רצינית של משרד אוצר בישראל", אמר.
מאבק המרצים ממשיך לקבל "רוח גבית", מצד הסטודנטים, שמוצאים עצמם עם שעות פנויות בקמפוס. "אנחנו תומכים בשביתה של המרצים. הגיוני שאחרי שנים רבות של שחיקת שכר הם יקבלו פיצוי", אמר יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית, איתי שונשיין.
"האוצר מנפנף את המרצים כמו שהוא מנפנף את המורים", הוסיף. "אנחנו משתפים איתם פעולה כמו שהם שיתפו פעולה במאבק שלנו. נתכנס בקרוב ונקבל החלטות אופרטיביות". שונשיין קרא למשרד האוצר "לגלות אחריות ולפתור את המשבר. השביתה הזו פוגעת בציבור הסטודנטים, אבל יש דברים שהם מעבר: המרצים צריכים ללמד בכבוד, להרצות בכבוד".