שתף קטע נבחר
 

האוצר: ועד המרצים פוגע בהשכלת הסטודנטים

טוען: "לסגל האקדמי הוצעה תוספת של כ-5% והמשך המו"מ לשיפור תנאי העסקתם במסגרת ועדת שוחט אך הם בחרו לשבות". שכר הסגל האקדמי הממוצע לשנת 2006, הינו כ- 20,000 ש"ח - פי 2.8 מהשכר הממוצע בשירות הציבורי

 

ועד המרצים מבקש תוספות שכר מופרזות, כמו החלת רכיב הוותק על מרכיבי שכר נוספים, דבר אשר ישפר בהכרח את שכר אנשי הסגל הבכירים והוותיקים על פני שכר אנשי הסגל הצעירים, כך טוענים במשרד האוצר בירושלים.

 

לטענת המשרד, מדובר בפערי שכר עצומים בין צעירים לותיקים של יותר מפי 10. באוצר טוענים עוד, ששכר הסגל האקדמי הממוצע לשנת 2006, הינו כ- 20,000 ש"ח - פי 2.8 מהשכר הממוצע בשירות הציבורי. שכר ממוצע של פרופ' מן המניין הינו כ- 26,500 ש"ח לחודש ושכר ממוצע של מרצה מגיע לסך של כ- 14,500 ש"ח לחודש (נתוני 2006). איש סגל מרצה בממוצע 6 שעות בשבוע, חלקם מרצים אף פחות מכך.

 

עוד נכתב בהודעת האוצר, שאנשי הסגל רשאים לעבוד במשרה נוספת במכללות – כמרצים מן החוץ וזאת למרות שהם מועסקים במשרה מלאה באוניברסיטה. בנוסף לכך אנשי הסגל האקדמי נהנים מתנאים נוספים ייחודיים, ביניהם: שנת שבתון בשכר, קרן קשרי מדע, מענקי מחקר ועוד.

 

מיטיבים עם הוותיקים בלבד

דרישות הסגל האקדמי, לטענת האוצר, מייעדות את מרבית עלות ההסכם לוותיקים בלבד, דרישות אלה אינן משרתות בהכרח את צרכיה של מערכת ההשכלה הגבוהה בישראל.

 

נציגי ועד המרצים הביעו בתקשורת את חוסר אמונם במשרד האוצר שעל פי חוק אחראי, בין השאר, על הסכמי עבודה במשק. על מנת לסיים את שביתת המרצים במהרה ולאפשר לסטודנטים לפתוח את שנת הלימודים האקדמית, הסכים הממונה על השכר להצעתה של שרת החינוך, יולי תמיר, לשילוב מגשר במשא ומתן עם ועד המרצים והפסקת השביתה לאלתר, לצורך המשך ההדברות בין הצדדים. לטענת האוצר, ועד המרצים סירב להצעת הגישור ואמר כי אין לו בעיה "לשבת עם האוצר".

 

על אף כל הצעות המדינה, בוחר ועד המרצים בדרך השביתה, מסרב לשילוב מגשר ומציב תנאים מוקדמים לקיום משא ומתן לצורך קבלת תוספות שכר מעבר לתוספת עליה סוכם עם הסתדרות העובדים, וזאת על חשבון לימודי הסטודנטים שהיו אמורים להחל בלימודיהם האקדמאיים לפני כארבעה ימים.

 

אנשי הסגל האקדמי הבכיר מועסקים במקצוע בעל מעמד ויוקרה גבוהים ביותר, הם נהנים מביטחון תעסוקתי אשר לא קיים במגזר הפרטי.

 

הממונה על השכר קורא לסגל האקדמי למנוע את הפגיעה המיותרת בהשכלה הגבוהה ולחזור לאלתר לשולחן המשא ומתן.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שרת החינוך, יולי תמיר
צילום: ירון ברנר
מומלצים