שתף קטע נבחר

 

המתווך בין הממשלה למורים: "אני אופטימי"

המשא ומתן בין ארגון המורים העל-יסודיים לבין משרדי החינוך והאוצר נמשך כבר שמונה חודשים, אך החל מהבוקר הוא עשוי לקבל תאוצה בזכות תיווכו של יו"ר מרכז השלטון המקומי, עדי אלדר, שאמר: "לא נשב יותר בידיים שלובות"

מתחילים לדבר - ולגשר. מרכז השלטון המקומי יחל הבוקר (יום ב') לתווך במו"מ בין ארגון המורים העל-יסודיים לבין משרדי החינוך והאוצר. שביתת המורים נכנסת אמנם לשבוע השלישי והמשבר במשא ומתן נמשך כבר שמונה חודשים, אך המתווך, יו"ר מרכז השלטון המקומי, עדי אלדר, אופטימי: "עד היום הם ישבו ביניהם בלי תיווך של אף אחד. אנחנו ראשי הערים - אופטימיים מטבענו".

 

על הפרק עומדות דרישות ארגון המורים למשכורות גבוהות יותר בשיעור של כ-20%, שינוי מבנה העסקת

המורה, הקטנת מספר הכיתות ותוספות תקציב שונות עבור פעילויות מחוץ לתוכנית הלימודים הרגילה כמו עזרה לתלמידים מתקשים ולקויי למידה. "עד היום נמנענו מלהתערב אבל הזמן הולך ואוזל", אומר אלדר, "שני הצדדים מבוצרים בעמדות נוקשות אחד מול השני, אך אנחנו בשלטון המקומי נמצאים בתווך, מייצגים גם תלמידים וגם הורים".

 

ברקע המשא ומתן עם מורי הארגון עומדת הרפורמה שנחתמה מול הסתדרות המורים בבתי הספר היסודיים ובמרבית חטיבות הביניים. הרפורמה, "אופק חדש", שנחתמה לפני כמה חודשים, כוללת תוספת של חמישה מיליארד שקלים למערכת החינוך והעלאת שכר של המורים בשיעור של 20% עד 40%, בתמורה לתוספת שעות משמעותית ויחס אישי לכל תלמיד, במסגרת עבודה פרטנית ובקבוצות קטנות.

 

לדברי אלדר, "ארגון המורים דורש תוספת שכר בלי תוספת שעות כלשהן ודורש להקטין את מספר התלמידים בכיתה. כראשי ערים אנו תומכים בכך. עם זאת, משרד החינוך חתם עם הסתדרות המורים על כך שהם יקבלו תוספת שכר תמורת תוספת שעות ובלי זה - זו לא רפורמה". אלדר הוסיף, כי "מבחינת הצעדים שלנו, קודם כל נבדוק מה מוסכם על הצדדים ואחר כך נבדוק איך ניתן לקרב עמדות".

 

גם ההסתדרות הציעה מתווה לפתרון

הסתדרות העובדים התגייסה אף היא לעזרת המורים והציגה תוכנית פשרה. המתווה למשא ומתן שהציג יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, מקובל על המורים וכולל ארבע עקרונות לניהול המשא ומתן בין המורים והממשלה. לפי המתווה, תוספת השכר למורים העל-יסודיים תהיה בשיעור של 26% ותינתן בתמורה לתוספת שעות עבודה, המוסכמת על המורים. בתמורה לתוספת השכר, שתיפרס על פני חמש שנים, יחלו המורים ברפורמה מוסכמת בחינוך העל-יסודי. במסגרת הדיון על מהות הרפורמה בכוונת ארגון המורים לפעול להפחתת מספר התלמידים בכיתות ולתוספת שעות הוראה שקוצצו לתלמידי ישראל.

 

שרת החינוך, יולי תמיר, אמרה כי משרדי החינוך והאוצר מוכנים להשקיע

שישה מיליארד שקלים במערכת החינוך. לדבריה, "הממשלה מעניקה באופן חסר תקדים תוספת שכר למורים בשיעור של 37% - תוספת שלא ניתנה במשק לאף גוף אחר". ואולם, בתמורה לכך דורש האוצר להוסיף שעות עבודה, שמספרן הוא כרגע סלע המחלוקת בין הצדדים.

 

תמיר אמרה עוד, כי בעיית שחיקת השכר בהסתדרות, המייצגת כ-80 אלף מורים, נפתרה לאחר ש"הממשלה הגיעה עם ההסתדרות להסכם היסטורי". לדבריה, "מערכת החינוך הינה מערכת קשה להנעה. אם נרים ידיים, יקרה מה שקרה בעבר: רצו להביא שינוי וזה הפך לניסוי", אמרה.

 

גם אלדר לא מוכן להרים ידיים. "כמובן שאם היתה שביתה בבתי הספר היסודיים כל המשק היה מושבת", אמר. בהתייחסו לאפשרות שיוצאו צווי מניעה נגד המורים, אמר אלדר: "כמגשר, כרגע אני לא מאיים בצווי מניעה. אנחנו ניתן לזה כמה ימים ואם לא נצליח לגשר בין הצדדים אכנס את ההנהלה של מרכז השלטון המקומי". "אנחנו לא נשב יותר בידיים שלובות", הוא מבטיח.


פורסם לראשונה 28/10/2007 23:38

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
אלדר. "הזמן הולך ואוזל"
צילום: ירון ברנר
תמיר. "תוספת חסרת תקדים"
צילום: ירון ברנר
עיני. הציע מתווה
צילום: גלעד קוולרציק
מומלצים