סקירה: HP 6910P, מחשב נייד עסקי
הנייד העסקי החדש של HP מציע תכונות דומות מאד ל-ThinkPad המקביל שבדקנו לאחרונה, עם כמה תוספות משלו ותג מחיר קצת יותר אטרקטיבי. האם הוא מציע תמורה טובה יותר למשתמש העסקי? האם הוא מתאים למשתמשים פרטיים?
בדומה ל-ThinkPad T61s של Lenovo שבדקנו לאחרונה, גם HP Compaq 6910p הוא מחשב שתוכנן עבור המשתמש העסקי, ונועד להציע לו שילוב אופטימלי בין ביצועים, נוחות, אמינות וניידות.
זהו דגם עסקי על כל המשתמע מכך, ובתור התחלה: מחיר שסביב ה-9000 ש"ח עבור קונפיגורציה בסיסית יחסית כמו זו שבדקנו (וכ-2000 ש"ח יותר לזו עליה היינו ממליצים). מצד שני, מדובר במחשב קל, חזק ומצוייד, מאובטח ומגובה באחריות ל-3 שנים. אין מאחוריו מותג כמו ThinkPad, אבל גם ב-HP לא צריך לזלזל. הדגם הספציפי הזה אולי לא מרשים כמו מקבילו מלנובו, T61s, אבל הוא זול ממנו ויש לו כמה יתרונות משלו.
חזק אך לא חזק מדי
6910p הוא דגם שיושב על קו התפר ההולך ומטשטש בין שתי קטגוריות: ה-Desktop Replacements, "תחליפי השולחני", שנוטים להיות מגושמים יותר אך בעלי יחס מחיר/ביצועים טוב; ומחשבי ה-Thin & Light, שהם בדרך-כלל מחשבים הרבה יותר מעוצבים, דקיקים וקלים, שמתאימים יותר לצרכים, הקצב והתקציב העסקיים.
הוא שוקל 2 ק"ג או מעט יותר, תלוי בקונפיגורציה הספציפית. יש לו צג 14.1 אינטש רחב וחד מאד, מתוצרת LG, בגימור מאט וברזולוציה של 1280x800 פיקסלים. HP מאפשרת לקחת אותו עם כל אחד מדגמי Core 2 Duo T, במהירויות שעון שנעות בין 1.8GHz ל-2.6GHz.
אנחנו בדקנו אותו בקונפיגורציה שמרנית משהו, שכללה את גירסת ה-2GHz של המעבד, בשילוב עם ערכת השבבים GM965 של אינטל, מאיץ גרפי תואם (X3100), וזיכרון בנפח של 1GB. היינו מעדיפים את הגירסה שמגיעה עם מאיץ Radeon X2300 של AMD/ATI, והיינו גם מעדיפים לקחת אותה עם זיכרון בנפח כפול - גם במחיר של לרדת קצת במהירות השעון של המעבד.
בקונפיגורציה הזו ועם דיסק 5400rpm מתוצרת Seagate, קיבלנו ביצועים טובים באפליקציות עסקיות (PCmark05: 3251) וקצת פחות טובים הרצת משחקים ותלת-מימד (3Dmark06: 374). הוא לא כל-כך מתאים להרצת ויסטה, ולכן שמחנו לקבל אותו עם Windows XP Professional SP2 enabled.
ואגב, HP מאפשרת לרכוש את המחשב הזה והרבה ניידים אחרים עם רישיון ויסטה ואז להתקין עליו XP. קצת מסורבל, אבל זה יאפשר לכם לעבור לויסטה בזמן שתרצו ולא בזמן שמיקרוסופט רוצה.
עסקי במלוא מובן המילה
הדמיון ל-ThinkPad שהזכרנו קודם, ניכר במישורים נוספים מלבד קהל היעד המוצהר של 6910p. הדבר הראשון שקופץ לעין במחשב הזה הוא ה-PointStick, אמצעי הקלט התואם ל-TrackPoint של ה-ThinkPad. כמו ב-T61s, גם כאן הוא מצטרף למשטח מגע, שבמקרה הזה הוא גם קצת יותר נוח לטעמנו.
המקלדת וה-PointStick, אגב, נוחים פחות מאלו של לנובו. HP יודעת לעשות ניידים די נוחים, וזה אינו יוצא דופן, אבל לאו דווקא המוצלח שביניהם. הרמקולים בסדר, בעיקר כשהם לא צריכים להשמיע מוזיקה בווליום גבוה.
עוד נקודת דמיון ל-T61s הוא קורא טביעת האצבע המובנה, שהוא שער הכניסה למערך אבטחה פיזי ולוגי שמתחיל בתוכנות הבסיסיות ביותר, ממשיך במארז עתיר מגנזיום והגנה מבוססת זיהוי-תנועה לדיסק, ונגמר ב-3 שנות אחריות על המחשב, עד המשרד או הבית. יש גם כל מיני הרחבות אחריות.
HP גם עשתה כאן שילוב - לא כל-כך מוצלח לטעמנו - של מקשי מגע דומים לאלה שמשמשים במסכי ה-LCD שלה. המקשים האלה, שהם מקשי הקיצור היחידים של הדגם, מספקים שליטה בעוצמת הצליל, גישה להגדרות האלחוט וגם לכלי התחזוקה והדיאגנוסטיקה ש-HP צירפה למחשב. חבילת תוכנה לא רעה בכלל, שחבל שהיא נגישה דרך ממשק מאד לא נוח (או שזה עניין של טעם).
מעבר לזה: HP עדיין לא הצליחה לא פיצחה את סוד המשיכה של העיצוב ה"משעמם" של ה-ThinkPad. מה שיצא לה במקום זה, הוא מחשב קצת חסר חן - אבל סוס עבודה.
סוס עבודה
בדקנו את המחשב הזה עם Windows XP, ועליה הכל רץ מצויין. 6910p מצוייד בכל הכניסות והיציאות החשובות, תומך בכל ה-Wi-Fi שתצטרכו, ועם הסוללה הבסיסית שלו קיבלנו יותר מ-3 שעות שימוש די נמרצות.
תמורת כ-1500 שקלים נוספים אפשר לקבל את המחשב הזה עם סוללת 12-cell חזקה, שתספיק לו - לפי HP - לעד 15 שעות פעולה. באופן מעשי ושימוש סביר, אפשר להניח שתצליחו לסחוט ממנו חצי מזה בערך, אבל גם כך זה יפה מאד.
בשורה התחתונה, HP Compaq 6910p הוא מחשב שתפור יפה לצרכים של המשתמש העסקי, והיתרון העיקרי שלו היא הגמישות היחסית שהוא מציע, הן בתצורה הבסיסית והן באפשרויות ההרחבה. למי שרוצה את המחשב שלו חסין יותר לתלאות הדרך, ומצד שני קצת יותר קל ומצוייד מה-Desktop Replacement הממוצע, המחשב הזה יכול להיות בחירה הגיונית. למשתמשים פרטיים מחיר הכניסה הקצת גבוה ישאיר אותו בדרך-כלל מחוץ לתחום.
הציון:
מחיר (מומלץ לצרכן) לתצורה שנבדקה: 9100 ש"ח כולל מע"מ ואחריות ל-3 שנים. להשוואת מחירים.
בעד: ביצועים טובים ביישומים עסקיים, הנדסת אנוש טובה בדרך-כלל, S-Video. שלוש שנות אחריות.
נגד: עיצוב קצת משעמם, לא זול, מקשי המגע מעצבנים
השורה התחתונה: נייד 14.1 עסקי, פונקציונלי וחזק מהרגיל.
מפרט לתצורה שנבדקה
מידות/משקל: 330x239x29 מ"מ/2 ק"גטכנולוגיה: Core Duo T7300 2GHz, Intel GM965
זיכרון: 1GB DDR2-667 (ניתן להרחיב עד 4GB)
תצוגה: מסך 14.1 אינטש רחב WXGA 1280x800, מאיץ Intel GMA X3100
אחסון: דיסק קשיח SATA 120GB 5400rpm, צורב DVD-RW DL Super-multi
תקשורת: 802.11a/b/g, מודם 56K, אתרנט 10/100/1000, Bluetooth 2.0, אינפראדום
ממשקים: VGA, 3USB 2.0, RJ11, RJ45, S-Video, mini Firewire, מיקרופון, אוזניות, PC Card, Smart Card
חריץ לכרטיסי זיכרון: SD/MMC
אספקת חשמל: סוללת ליתיום-יון 6-cell, ספק
לכל סקירות המחשבים הניידים