אוקטובר: הדולר יורד ומחירי השכירות עולים
מנתונים שמפרסם הבוקר לוח winwin עולה כי בחודש שעבר נרשמה עלייה במחירי השכירות במרבית אזורי הארץ ובעיקר בדירות הקטנות (2 חדרים). בתל אביב נרשמו עליות מחירים של 8%. באר שבע, היחידה שלא נהנתה מהעליות ומחירי הדירות בה שמרו על יציבות
בסיכום מחירי השכירות לחודש אוקטובר עולה כי במקביל לירידה בשער הדולר, מחירי הדירות במרבית אזורי הארץ רשמו עליות באמצעותן מבקשים הבעלים לגשר על הפער כתוצאה מירידת הדולר.
מנתונים שמפרסם הבוקר לוח winwin עולה כי תל-אביב ממשיכה להוביל את עליות המחירים בארץ עם עליות במרבית האזורים בעיר בעיקר בדירות הקטנות, עוד עולה מנתוני הלוח כי גוברת הנטייה הגולשים לנקוב את המחירים הנדרשים בשקלים. דירת 2 חדרים בתל-אביב עלתה בחודש אוקטובר לשוכריה 620 דולר בממוצע - עלייה של 8%. דירת 3 חדרים בדרום העיר עלתה בשיעור דומה ל-705 דולר בממוצע.
במרכז העיר נרשמה גם כן עלייה דומה במיוחד בדירות הקטנות (2 חדרים) שמחירן בתקופה הרלוונטית עמד על 890 דולר. מחיר דירת 3 חדרים במרכז תל-אביב נותר ללא שינוי ברמה של 1,160 דולר.
בשכונות הצפוניות של תל-אביב עלה מחירה של דירת 2 חדרים ב-5.5% ל-915 דולר ומחירה הממוצע של דירת 3 חדרים נותר כשהיה 1,200 דולר.
התופעות הבעייתיות של שוק השכירות התל-אביבי: סעיפים מופרכים בחוזי שכירות, קביעת ריצפה לדולר מבלי לקבוע תקרה, העברת האחריות לתיקוני בלאי ואחזקה של הדירה מהבעלים לשוכרים, השכרות במכרז פומבי בחדרי המדרגות ובעיקר עליות של עשרות אחוזים בשנה במחירי השכירות הביאו באחרונה אלפי צעירים להתארגן לקבוצת מאבק נגד מה שהם מגדירים המצב הבלתי נסבל בשוק השכירות.
במקביל, יזם חבר הכנסת יואל חסון (קדימה) הצעת חוק במסגרתה יחוייבו בעלי הדירות לנקוב את מחירי השכירות בשקלים ולא להצמיד אותו למטבע החוץ (ראה מסגרת).
ירושלים גם היא רשמה באוקטובר עליות במחירי השכירות. המחיר הממוצע לדירת 2 חדרים עמד החודש על 575 דולר - עלייה של 4.5% והמחיר הממוצע לדירת 3 חדרים עלה ב-4% לרמה של 800 דולר.
בבאר שבע לעומת זאת, למרות אופייה הסטודנטיאלי ותחילת שנת הלימודים לא נרשמו החודש עליות ומחיר דירת 2 חדרים ו-3 חדרים נותר כשהיה - 300 ו-350 דולר בהתאמה.
בחיפה נרשמה עלייה של 5% במחירי הדירות בנות 5 חדרים לרמה של 400 דולר ומחירי הדירות של 3 חדרים נותר כשהיה 430 דולר.