שתף קטע נבחר
 

מנכ"ל סופרגז הורשע וייאסר אך יישאר בתפקידו

בית המשפט אישר את הסדר הטיעון עם חברת סופרגז, לפיה המנכ"ל משה אולדק ייכנס לכלא ל-100 ימי מאסר בגין מעורבותו בקרטל חברות הגז - ובמקביל ימשיך לכהן בתפקידו. סופרגז: "יימצא לו מחליף זמני"

שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, יצחק ענבר, אישר היום (ד') הסדר טיעון עם חברת סופרגז, מנכ"ל החברה משה אולדק, ושני מנהלים נוספים במסגרת ההליך הפלילי המתנהל נגד סופרגז ודורגז באשמת הסדרים כובלים בתחום הגז. במסגרת הסדר הטיעון הודו מנהלי החברה בהשתתפות בקרטל.

 

הסדר הטיעון קובע כי אולדק יקבל עונש של מאה ימי מאסר בפועל (שלושה חודשים ועשרה ימים), ללא אפשרות להמרה לעבודות שירות, שנת מאסר על תנאי וקנס אישי של 150 אלף שקל. מדובר בפעם הראשונה שנושא משרה כלשהו נכנס לכלא בגין מעורבותו בקרטל הגז. אולדק ייכנס לכלא בתחילת פברואר.

 

למרות כל זאת, מתכוונת חברת סופרגז שבשליטת דוד עזריאלי להשאיר את המנכ"ל העבריין בתפקידו. מסופרגז נמסר כי אולדק ימשיך בתפקידו, למרות הרשאתו וכליאתו, וכי עדיין לא הוחלט מי ימלא את מקומו בזמן המאסר.

 

צבי תגר, ששימש גם הוא כמנכ"ל החברה, יקבל חודש עבודות שירות, שנת מאסר על תנאי וקנס של חצי מיליון שקלים.

 

מי שהיה ראש ענף מכירות בחברה, רוני רותם, יקבל חצי שנת עבודות שירות, שנה מאסר על תנאי וקנס של 100 אלף שקלים. חברת סופרגז תשלם קנס כספי של 3.8 מיליון שקלים והתחייבות בסך של שני מיליון שקלים להימנע מעבירות על חוק ההגבלים העסקיים. 

 

את המדינה ייצגו בהליך עורכי הדין מיכל כהן, שירי גפני ואסף מוזס מרשות ההגבלים העסקיים. את סופרגז ייצגו עורכי הדין ניב זקלר, עופר ארגוב וערן זך ממשרד וינשטוק זקלר.

 

חברות הגז חילקו את הלקוחות ביניהן

לפני שלוש שנים הגישה רשות ההגבלים כתב אישום נגד ארבע חברות הגז הגדולות – פזגז, אמישראגז, סופרגז ודורגז ונושאי משרה בכירים בהן, בחשד שהחברות עברו על חוק ההגבלים העסקיים, תיאמו ביניהן מחירים וחילקו ביניהן את אזורי החלוקה של הגז. ארבע החברות חלשו על יותר מ-90% משוק הגז וחסמו את התחרות בשוק. עד כה התקבלו הסדרי טיעון לפזגז ולאמישרגז. רשות ההגבלים ממשיכה לנהל את ההליך המשפטי נגד דור-גז.

  

במסגרת הסדר הטיעון ועל פי כתב האישום המתוקן, יודו הנאשמים כי מתחילת 1994 ועד המחצית הראשונה של 1996 היו חברות הגז ונושאי משרה בהן צד להסדר כובל אסור. החברות חילקו ביניהן את רוכשי הגז החדשים במגזר הביתי ובמגזר התעשייתי-מסחרי.

 

חלוקת השוק התבצעה באמצעות פגישות משותפות של נציגי הצדדים לקרטל בהן נקבע מפתח אחוזי על פיו חולקו הלקוחות. הקרטל אף הכין רשימות חלוקה ובוצעו סיורי שטח משותפים לצורך חלוקת הלקוחות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סופרגז: אז הוא עבר על החוק
מומלצים