שתף קטע נבחר

כעס על צמצום מספר המשקיפים בבחירות ברוסיה

יומיים לאחר שראש ועדת הבחירות המרכזית ברוסיה הכריז כי מספרם של המשקיפים הזרים שיפקחו על הבחירות יקוצץ, הודיע הארגון לשיתוף פעולה וביטחון באירופה כי מוסקבה הגבילה בצורה משמעותית את מספרם של משקיפי הארגון שיטלו חלק בפיקוח על הבחירות הכלליות הצפויות בדצמבר - וקבעה כי יעמוד על 70 בלבד

הארגון לשיתוף פעולה וביטחון באירופה (OSCE) הביע היום (ד') מחאה על כך שרוסיה החליטה להגביל את מספרם של המשקיפים הזרים שיפקחו על הבחירות הכלליות, שצפויות במדינה בדצמבר.

 

"אני יכולה לאשר כי קיבלנו הזמנה חסרת תקדים המטילה מגבלות חמורות על היקף משימת הפיקוח", אמרה אורדור גונארסדוטיר, דוברת הלשכה לענייני מוסדות דמוקרטיים וזכויות אדם בארגון. לדבריה, בהזמנה הרוסית נקבע מספרם של המשקיפים מטעם הארגון שיוכלו לפקח על הבחירות כ-70 בלבד.

 

שלשום הודיעה מסוקבה כי היא מתכוונת לקצץ את מספרם של המשקיפים - האמורים לפקח על התנהלות הבחירות הכלליות. ראש ועדת הבחירות המרכזית ברוסיה, ולדימיר צ'ורוב, הודיע כי רוסיה תרשה ל-300 עד 400 משקיפים להשגיח על הבחירות, מספר המהווה רבע ממספרם של המשקיפים שפיקחו על הבחירות הכלליות ב-2003.

 

צ'ורוב לא פירט כמה מן המשקיפים יהיו אנשי ה-OSCE, שהוא הגוף הסמכותי ביותר בתחום הפיקוח על בחירות במזרח אירופה. בעבר מתח הארגון ביקורת על רוסיה ועל מדינות סובייטיות-לשעבר אחרות על התנהלותן בבחירות. עם זאת, קביעת מכסה של 400 משקיפים לכל היותר משמעה שמספרם של משקיפי הארגון יהיה נמוך ביותר, מאחר שצ'ורוב אותת כי מלבד משקיפי הארגון, ישגיחו על הבחירות משקיפים מגופים נוספים ומאזורים אחרים בעולם.

 

בבחירות שנערכו ב-2003, שלטענת OSCE "לא עמדו במרבית התנאים הנחוצים לקיום בחירות דמוקרטיות", השתתפו 1,200 משקיפים בינלאומיים. מתוכם, 400 היו משקיפים מטעם OSCE, אך רבים אחרים הגיעו מארגונים פרו-רוסיים, כמו חבר המדינות העצמאיות, שבו חברות 12 מדינות סובייטיות לשעבר.

 

מזה זמן רב מוסקבה מנהלת מתקפה דיפלומטית נגד הארגון, המונה 56 חברות. רוסיה אמנם חברה בו, אך היא טוענת כי היא זוכה ליחס מפלה. בשבוע שעבר, הודיעה רוסיה כי היא רוצה לצמצם באופן חד את פעילות המשקיפים

בשטחה - והארגון האשים בתגובה את הקרמלין כי הוא מנסה למנוע פיקוח על הבחירות.

 

בבחירות צפויה מפלגתו של הנשיא ולדימיר פוטין, רוסיה המאוחדת, לנצח ברוב מוחץ. ב-2 במרס בשנה הבאה ייערכו הבחירות לנשיאות ברוסיה, אז ייבחר מחליפו של פוטין, ששימש כנשיא רוסיה מאז 2000. על פי הערכות פוטין יישאר בעמדת כוח ברוסיה גם לאחר שיסיים את תפקידו כנשיא, ואולי אף ירוץ שוב לנשיאות בבחירות ב-2012.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פוטין. רוצה להישאר בעמדת כוח
צילום: רויטרס
מומלצים