דו"ח: לרוב ה"יתומים" מצ'אד שנחטפו היו הורים
מדו"ח משותף שחיברו סוכנויות של האו"ם והצלב האדום עולה כי ל-91 מתוך 103 הילדים שאותם ניסה ארגון צרפתי להציג כיתומים מחבל דרפור ולהבריח לאירופה כדי להעבירם למשפחות-אומנות היו משפחות וקרובי משפחה מדרגה ראשונה. הדו"ח מבוסס על ראיונות שערכו עובדי הסוכנויות עם הילדים
כמה סוכנויות של האו"ם הודיעו היום (ה') כי רוב הילדים האפריקנים שאותם תיכנן ארגון צרפתי להבריח מהמדינה לא היו יתומים כלל, וכי היו להן משפחות וכן קרובים מדרגה ראשונה.
בדו"ח משותף שחיברו סוכנות הילדים של האו"ם UNICEF, נציבות הפליטים העליונה UNHCR והצלב האדום הבינלאומי נכתב כי רובם של 103 הילדים מצ'אד, שגילם נע בין שנה אחת ל-10 שנים, הגיעו מכפרים על הגבול בין סודן לצ'אד.
בשבוע שעבר נעצרו בצ'אד תשעה צרפתים, שבעה ספרדים ושני אזרחים מקומיים לאחר שהרשויות מנעו מהם להבריח את הילדים - 21 בנות ו-82 בנים - לאירופה. הוגשו נגדם כתבי אישום באשמת חטיפה ומרמה, ואם יורשעו, הם עלולים לרצות עונשי עבודה בכפייה.
הצרפתים שנעצרו הם חברי ארגון שנקרא "תיבת זואי", שטען כי ביקש למצוא בתים באירופה ל"יתומים מחבל דרפור", כדי להעניק להם חיים טובים יותר. עם זאת, האו"ם והצלב האדום, שראיינו את הילדים, טענו כי למרביתם היו קרובי משפחה מדרגה ראשונה.
"במהלך השיחות שערכנו, 91 מהילדים שרטטו אווירת משפחה הכוללת לפחות מבוגר אחד שנחשב בעיניהם כבן משפחה קרוב", נכתב בדו"ח המשותף. הדו"ח גם ציין כי למרות שחברי הארגון טענו שמדובר בילדים מדרפור, כל הילדים הם תושבי צ'אד.
בסוף השבוע התקשר נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, לעמיתו אידריס דבי ודן עמו בפרשה, שנחשפה בשעה שהאיחוד האירופי מתכונן לשלוח כוח משקיפים למדינה כדי לסייע לפליטים מדרפור. צרפת היא שהובילה את המאמצים לשיגור המשקיפים, על אף התנגדותה הראשונית של צ'אד. עם זאת, לדברי השרה הצרפתית לזכויות אדם, ראמה יאד, צ'אד הבטיחה כי הפרשה לא תשפיע על הצבת משקיפי האיחוד האירופי.