תשובת המורים: אין סמכות לבקש צווי מניעה
לקראת הדיון בבית הדין לעבודה הגיש ארגון המורים בקשה למחיקת עתירת מרכז השלטון המקומי להוצאת צווי מניעה לשביתה. לטענת המורים, במוסדות המרכז כלל לא התקבלה החלטה מסודרת לבקשת צווים - ולכן אינו רשאי לפעול לכך
היום ה-23 לשביתה, והמאבק נמשך: ארגון המורים העל-יסודיים הגיש הבוקר (יום א') לבית הדין הארצי לעבודה בקשה לבטל את עתירת מרכז השלטון המקומי להוצאת צווי מניעה נגד שביתת המורים. לטענת הארגון, מרכז השלטון המקומי קיבל את ההחלטה לבקש את צווי המניעה מבלי להתייעץ עם מוסדותיו.
ובינתיים, הנהלת ההסתדרות החליטה לדחות לשעות הערב את ההחלטה אם להצטרף לשביתת המורים, ולאפשר בינתיים ליו"ר הארגון, עופר עיני, לקיים פגישות נוספות בהן ינסה לקדם הצעת הפשרה. במהלך הדיון אמר עיני כי התרשם שקיימת נכונות במשרדי החינוך והאוצר לבחון ברצינות את המתווה שהציע וכי בכוונתו לקיים עוד הערב פגישה עם כל הגורמים בסיכסוך בתיווכו.
בתגובה לעתירת מרכז השלטון המקומי כתב ארגון המורים כי "מרכז השלטון המקומי אינו 'מבקש כשר', שכן לא קיבל כל החלטה כדין במוסדותיו המוסמכים לפנות בבקשה לצו מניעה כנגד השביתה. יותר מכך, למיטב הידוע, למרכז השלטון היתה החלטה הפוכה, קרי - החלטה שלא לפנות ולבקש צו מניעה בבית הדין הנכבד".
בארגון המורים הוסיפו כי הראייה לכך שמרכז השלטון המקומי פעל לכאורה ללא החלטה מסודרת במסודותיו היא שראשי רשויות רבים, ובהם אף ראשי רשויות החברים בוועדת העבודה והרווחה של מרכז השלטון המקומי, לא ידעו כלל האם בכלל, ובאיזה אופן, התקבלה "החלטה" לפנות בבקשה לקבלת צו מניעה.
ארגון המורים אף צירף לכתב הבקשה שלו תצהירים מאת תשעה ראשי ערים שתומכים בדברים האמורים. בין ראשי הערים נמנים ראש הערים רעננה, רמת השרון, פתח תקווה וקריית אונו.
עוד כתבו בארגון המורים כי "צירופו של מרכז השלטון המקומי כמבקש צו מניעה נעשה באופן מלאכותי וללא טעם ענייני, שכן המרכז לשלטון מקומי כלל לא נטל חלק בישיבות המשא ומתן שהתנהלו בין נציגי ארגון המורים לנציגי המדינה. (פרט לניסיון תיווך קצר ביותר שהתנהל במהלך יום וחצי לפני הגשת הבקשה ושבו היה מעורב גם מר עדי אלדר, יו"ר מרכז השלטון המקומי)".