פרס אופטימי: זה לא כמו באוסלו
בתחילת התהליך, הזכיר הנשיא בפגישה עם ראש הממשלה, היה חוסר אמון - אבל עכשיו אמריקה בתמונה: "היום אף אחד לא מכופף את ידה של ישראל ולא מבטל את רצונה בשלום". אולמרט הביע תקווה שגם סוריה תהיה באנאפוליס - וששיחות מוצלחות יסללו את הדרך למו"מ גם איתה
לקראת ועידת אנאפוליס, הצבע חוזר ללחייו של נשיא המדינה: "אני מוכרח להגיד שאני חש רוח אופטימית", אמר היום (ג') שמעון פרס, בתום פגישה עם ראש הממשלה אולמרט. לאחר פגישה עמו הביע ראש הממשלה אולמרט תקווה, שגם סוריה ומדינות ערביות נוספות ישתתפו בפסגה: "אני מאוד מקווה שאם התהליך ביננו לבין הפלסטינים יצלח, זה יעודד בעתיד תהליך דומה עם הסורים".
"אנאפוליס זאת הזדמנות גדולה", אמר פרס בלשכתו בירושלים. "זה לא אומר שהכל ייפתר ברגע. יצא לי לדבר עם המהיגים הערבים - חשתי מצידם רוח של אמון ורוח אופטימית. זאת התחלה לא רעה לגמרי, ויותר טוב ממה שניתן היה לצפות".
(צילום: גיל יוחנן)
פרס בירך על התיאום "במשולש הקובע", הגדרתו - בין וושינגטון, ירושלים
ורמאללה. "מי שמסתכל טוב טוב על ההצהרות, רואה זאת". הוא הזכיר כי בתחילת התהליך היה חוסר אמון. "זה שונה מאוסלו, כשאמריקה לא הייתה שם. היום אף אחד לא מכופף את ידה של ישראל ולא מבטל את רצונה בשלום".
לקראת נסיעתו לביקור רשמי באנקרה, אמר פרס כי טורקיה "יכולה לשמש בתפקיד מהמדרגה הראשונה" בתהליך השלום. הוא הזכיר כי הטורקים מעוניינים להשקיע בשלושה פארקים תעשייתיים - בג'נין, ביריחו ובתרקומיא. בפגישה - בה השתתפו גם היועצים יורם דורי ואורי בן-פורת וכן מזכיר הממשלה עובד יחזקאל - הגדיר אולמרט את הנסיעה, שתכלול נאום ראשון של נשיא ישראלי בפרלמנט הטורקי - המוסלמי - כ"היסטורית".
פרס התייחס גם לשביתת המורים המתמשכת, ואמר: "זה תפקיד של הממשלה, לא של הנשיא. אם הממשלה תחליט שצריך להתערב - אתערב. מצבם של המורים נוגע לליבי, זו בעיה מרכזית, אך כל עוד הממשלה מנהלת את המשא-ומתן כפי שהיא מנהלת, אני חושב שזה עדיף".