בוש דרש: לקיים את הבחירות בפקיסטן כמתוכנן
נשיא ארה"ב שוחח עם מקבילו הפקיסטני, ודרש ממנו לבטל את מצב החירום שהכריז בארצו ולקיים את הבחירות המתוכננות במועדן. בוש דחה את הטענות כי הוא נוקט בגישה עדינה מדי עם הידידה פקיסטן - שמצידה לא התלהבה מהביקורת של בוש. "אנו מעוניינים בעצות, לא בהוראות", אמר מקורב למושארף
נשיא ארצות הברית, ג'ורג' בוש, שוחח אמש (רביעי) עם נשיא פקיסטן, הגנרל פרבז מושארף, וקרא לו לקיים את הבחירות במדינה כמתוכנן ולפרוש מתקידו כמפקד הצבא.
"אינך יכול להיות הנשיא ומפקד הצבא בו זמנית", אמר בוש למושארף בשיחה, אותה הגדיר כ"כנה מאוד". "המסר שלי היה שאנו מאמינים בבחירות, ושהנשיא מחוייב לבחירות ולהבטחה כי יפשוט את מדיו", הוסיף.
מאז הכריז מושארף על מצב חירום במדינה בשבת, ספג בוש ביקורת בנוגע לקו המתון בו נקט נוגע למשבר בפקיסטן, הנחשבת לידידתה של ארצות הברית. הבית הלבן הקפיד שלא למתוח ביקורת על הממשל במדינה, זאת לטענת רבים בניגוד לצעדים החריפים בהם נקט הממשל האמריקני כשפרצו הפגנות ההמונים במיאנמר (בורמה), שדוכאו באלימות על ידי המשטר. עם זאת, בוש דחה את ההאשמות וטען כי ישנו הבדל מהותי בין שני המקרים. " פקיסטן התקדמה בנתיב לכיוון דמוקרטיה, בעוד מיאנמר לא הלכה בדרך זו. יש צורך בטקטיקה מסויימת כדי להשיג את המטרה הרצויה", הסביר.
למרות הלשון העדינה בה נקט בוש, בפקיסטן לא קיבלו בשמחה את הביקורת שהעביר על הנשיא. גורם בכיר בסביבתו של מושארף אמר כי ארצות הברית כלל אינה מתעניינת בקידום הדמוקרטיה במדינה, משום שבראש מעייניה עומדת המלחמה בטרור. "אנחנו מעוניינים בעצות מידידותנו, לא בהוראות. אנחנו מדינה ריבונית", אמר האיש בתגובה לדרישתו של בוש לקיים את הבחירות. עם זאת, מושארף דווקא זכה לתמיכה אמריקנית מצדו של ג'ון נגרופונטה, סגנה של מזכירת המדינה האמריקנית קונדוליזה רייס, שהגדיר את פקיסטן "שותפה חיונית" במאבק האמריקני בטרור.
"אין עוד מדינה שעשתה כה רבות בפעילות נגד לוחמי טאליבן ואנשי אל קאעידה מאז ה-11 בספטמבר.
ההספק שלהם מרשים למדי", אמר. הוא אף התייחס לאפשרות שארצות הברית תיאלץ להטיל עונשים על פקיסטן בשל צעדיו האחרונים של מושארף, אולם הביע תקווה שהמצב לא ידרדר לידי כך. "אני סבור שככל שהמצב הנוכחי יימשך זמן רב יותר הוא יהפוך למסובך יותר. לכן הכרחי שמצב החירום ייגמר בהקדם האפשרי", אמר.
במסגרת מצב החירום שהוכרז הודיע מושארף על דחיית הבחירות, ואף הושבתה פעילותם של כל כלי התקשורת המסחריים. מאז הוכרז מצב החירום עצרו כוחות הביטחון הפקיסטנים כאלפיים אזרחים, בהם פוליטיקאים, עורכי דין ופעילי זכויות אדם. מתנגדיו של הנשיא סבורים כי מושארף מנסה לסכל הכרעה משפטית שתסלק אותו מכס ההנהגה.