עצומה: לבטל את מרחשוון, להפוך הסיגד לחג
האגודה הישראלית למען יהודי אתיופיה דורשת מהרבנים הראשיים לציין את הסיגד כחג רשמי בלוח השנה היהודי. דובר האגודה: "דין הסיגד - כמו פורים"
האגודה הישראלית למען יהודי אתיופיה פנתה לרבנים הראשיים, הרב שלמה עמאר והרב יונה מצגר, ומבקשת להכיר בחג הסיגד-חג חידוש הברית והערגה לציון- כמועד רשמי בחגי ישראל ולבטל בכך את מר-חשוון (החודש נטול החגים). חג הסיגד הינו חג דתי-יהודי שנחוג אלפיים שנות גלות באתיופיה, ומקורו מתקופת עזרא ונחמיה, שחידשו הברית עם ה', בשיבת ציון מגלות בבל במאה השישית לפני הספירה.
גם השנה, כמו בעשרות השנים האחרונות, יחוג החג בירושלים. היום (ה') בשעה 10:00 בבוקר יתכנסו אלפים מיהודי אתיופיה בטיילת ארמון הנציב, ובראשם הקייסים (מנהיגים רוחניים) וישאו תפילה לבורא עולם, ישתטחו באדמת הקודש ויקראו לכל העם לחדש הברית עם הקב"ה. הלבוש הצבעוני והמסורתי, התפילות המיוחדות, הטקסים המסורתיים ואלפי האנשים יעלו על נס את החג ששמר על היהודים באתיופיה.
אבי מספין, דובר האגודה הישראלית למען יהודי אתיופיה אומר כי "חודש חשוון הינו החודש היחידי בלוח העברי שאינו נחוג בו חגים ומועדים יהודיים, על-כן, נקרא שמו גם "מרחשוון" – חודש מר ללא חגים. אך לשמחתנו, יהדות יוצאי אתיופיה הביאה לנו את החג היהודי בן אלפי השנים – חג "הסיגד" - אשר נחוג מדי שנה בכ"ט בחשוון, ואנו רוצים לחלוק את החג עם כלל היהודים".
לדברי מספין, האגודה הישראלית למען יהודי אתיופיה תחתים היום אלפים בעצומה שתקרא לרבנים הראשיים לקבל החלטה אמיצה אך מתבקשת, ולכלול את חג הסיגד כחלק מחגי ישראל.
"דין הסיגד כדין פורים" מוסיף מספין, "כשם שפורים, חג מדרבנן, שראשיתו בגולה והמשכו בארץ ישראל, ונחוג עד עצם היום הזה, גם חג הסיגד שראשיתו בגולה וכיום נחוג בקרב יוצאי אתיופיה בארץ, מזה כשלושים שנה, ייכלל כחגם של כלל היהודים".
הסיגד
צילום: נתי הרניק, לע"מ
חגיגה בטיילת ארמון הנציב
צילום: מאיר פרטוש
מומלצים