שתף קטע נבחר

 

ג'ון בולטון: ארה"ב תרמה להתערערות בפקיסטן

שגריר ארה"ב באו"ם לשעבר אמר כי וושינגטון נמנעה מלהעניק תמיכה מלאה לנשיא פקיסטן, הגנרל פרבז מושארף, למרות שהוא "התקווה הטובה ביותר" מול החשש לזליגת נשקה הגרעיני של פקיסטן לידי קיצונים איסלאמים. "מבחינה היסטורית אין ביטחון בכך שמנהיגות אזרחית בפקיסטן תוכל לרסן את הצבא ולשמור את הנשק הגרעיני מאובטח", הוסיף

שגריר ארה"ב באו"ם לשעבר, ג'ון בולטון, אמר אמש (יום ו') כי הממשל האמריקני סייע להתפתחות חוסר היציבות בפקיסטן, בכך שלא העניק תמיכה מליאה לנשיאה, הגנרל פרבז מושארף, במלחמתו נגד הקיצונים האיסלאמים. במסיבת עיתונאים שקיים במטה האו"ם בניו-יורק, הגדיר בולטון את מושארף כ"תקווה הטובה ביותר" מול החשש לזליגת נשקה הגרעיני של פקיסטן לידי הפונדמנטליסטים האיסלאמים.

  

"צריך לחשוב מהו האינטרס האסטרטגי של ארה"ב. השאלה היא מה צריכה להיות המדיניות כדי למקסם את הסיכויים לכך שנשקה הגרעיני של פקיסטן לא ייפול לידיים הלא נכונות. לדעתי, כרגע התשובה לכך היא מתן תמיכה מלאה למושארף", אמר בולטון, שכיהן באו"ם בין 2005 ל-2006, והפועל היום במסגרת צוות סיעור מוחות בוושינגטון.

 

בולטון הוסיף כי אין לראות בדבריו ככתב הגנה להחלטתו של מושארף להטיל משטר צבאי בפקיסטן, אך על הממשל האמריקני להפנות את הזרקור מסוגיית הבחירות ולהשיב לידיה את השליטה על הנעשה במדינה. "ההשלכות לכך שמשטר קיצוני יניח את ידיו על נשק גרעיני יהיו חמורות מאוד", הוסיף.

 

יצויין כי שלשום הודיע התובע הכללי של פקיסטן, מליק מוחמד קאיום, כי מצב החירום "יוסר תוך חודש או חודשיים". במקביל, התחייב מושארף עצמו לערוך את הבחירות הכלליות לפרלמנט במדינה לא יאוחר מ-15 בפברואר. בנוסף, התחייב התחייב מושארף לפשוט את מדיו ולהפוך לנשיא אזרחי לאחר שתחל כהונתו השנייה כנשיא.

 

"אני חושב שארה"ב סייעה לחלק מחוסר היציבות בכך שלא תמכה בגלוי במושארף. חייבים לתהות מתי נלמד את הלקח בכל הנוגע לכפיית בחירות. בעבר כפינו בחירות ברשות הפלסטינית וקיבלנו את חמאס כמנצח", אמר בולטון וציין כי ההיסטוריה הוכיחה שאין ביטחון בכך שמנהיגות אזרחית בפקיסטן תוכל לרסן את הצבא ולשמור את הנשק הגרעיני מאובטח.

 

שגריר ארה"ב לשעבר, המקדם בימים אלה את ספרו החדש "כניעה אינה אופציה", התייחס גם לסוגיית הגרעין האיראני ושב וטען כי ארה"ב והאיחוד האירופי בזבזו ארבע שנים בניסיונות לשכנע את איראן לסגת מתוכניתה להעשיר אורניום. לדבריו, הממשל האמריקני היה צריך להקדיש את מירב המאמצים להביא שינוי משטר באיראן וכעת הוא נאלץ לשקול את אופציית הפעולה הצבאית. בולטון תקף קשות את ראש הסוכנות לאנרגיה אטומית, מוחמד אל-בראדעי, ואמר כי במשך שנים שימש בל-בראדעי כ"סניגור" של התוכנית האיראנית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
בולטון. לשוב לשליטה
צילום: איי פי
ישמור על הגרעין. מושארף
צילום: איי אף פי
מומלצים