שתף קטע נבחר

גרינפיס: תאגידי המזון "פוגעים בכדור הארץ"

דו"ח של ארגון שמירת הסביבה הבינלאומי טוען שהביקוש ההולך וגובר לשמן דקלים כמקור זול לשמן צמחי וכמקור עתידי לדלק מעודד גדיעת יערות עד באינדונזיה כדי לפנות שטחים למטעי דקלים. כמויות גדולות של פחמן דו-חמצני שאוגרים היערות משתחרר, ותורם להתחממות כדור הארץ

הביקוש ההולך וגובר מצד תאגידי המזון ומוצרי הצריכה הגדולים לשמן דקלים שמקורו באסיה, הפך לאחד התורמים העיקריים להתחממות כדור הארץ - כך טוענים בארגון "גרינפיס".

 

תאגידים בינלאומיים כמו יוניליוור, פרוקטור וגמבל ונסטלה, הצורכים שמנים צמחיים זולים לשימוש במוצרי מזון וקוסמטיקה, וכן התעשיה המתפתחת של דלק ממקור צמחי, מגבירים את הביקוש לשמן הדקלים. כך עולה גם הכדאיות הכלכלית של געידת שטחים נרחבים של יערות טרופיים, כדי לפנות מקום למטעי דקלים רווחיים.

 

בגרינפיס טוענים שגדיעת היערות תורמת לעליה ניכרת בשיעור הפחמן הדו-חמצני באטמוספירה, ולהתגברות תופעת התחממות כדור הארץ. דו"ח של הארגון טוען כי שטחי יערות וביצות באינדונזיה, האוגרים בתוכם כמויות גדולות של פחמן דו-חמצני, מידלדלים בקצב מואץ. גדיעת היערות משחררת את הגז לאטמוספירה והיא אחראים לפליטה של 1.8 מיליארד טונות פחמן בכל שנה. מדובר בכמות שהיא כ-4 אחוזים מסך פליטות גזי החממה בעולם, משטח שגודלו 0.1 אחוז משטח היבשה של כדור הארץ.

 

גרינפיס קוראת להפסקה מוחלטת של בירוא היערות ושטחי הביצות באינדונזיה, ובמנגנון מימון בינלאומי שימנע את המשך הריסת היערות כחלק מכל תוכנית שתחליף בעתיד את אמנת קיוטו, שתוקפה יפוג ב-2012.

 

שמן דקלים הוא מוצר רווחי יותר מסויה או גידולים חקלאיים אחרים והוא מקור השמנים הצמחיים הגדול בעולם. גרינפיס טוענים כי השימוש בשמן יגבר עם המודעות ההולכת וגוברת לתזונה בריאה יותר, המבוססת על הפחתה בשימוש בשומנים מהחי, ובעיקר בשל העניין הגובר בשימוש בשמן דקלים לצורך הפקת דלק.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דפנה טלמון
דקלים. ארכיון
צילום: דפנה טלמון
מומלצים