שתף קטע נבחר
 

שביתת ענק בצרפת נגד תוכנית הרפורמות של סרקוזי

עובדי התחבורה הציבורית שיתקו את המדינה, ועובדי חברת החשמל מתכננים הפסקות חשמל יזומות, בין השאר למשרדי מפלגתו של סרקוזי. העובדים מוחים נגד תוכנית הרפורמות של הנשיא, שכוללת פגיעה בהגנות על עובדים והעלאת גיל הפרישה

עובדי התחבורה הציבורית בצרפת פתחו היום (ד') בשביתת ענק ללא הגבלת זמן שמשתקת את המדינה. מסילות הרכבת ברחבי צרפת היו ריקות, ושלטים עליהם כתוב "אין שירות" היו תלויים בתחנות הרכבת התחתית, האוטובוסים והחשמליות.

 

עובדי חברת הרכבות SNCF פתחו בשביתה כבר אתמול בלילה. עובדי התחבורה הציבורית בפריז הצטרפו אליהם היום בבוקר. תושבים רבים הלכו ברגל, רכבו על אופניים או השתמשו בקורקינט כדי להגיע לעבודה.

 

העובדים מתנגדים לתוכנית הרפורמה של הנשיא ניקולא סרקוזי במערכת
צילום: רויטרס
הפנסיות, שכוללת את העלאת גיל הפרישה, ויוצאים נגד ניסיונו לבטל הגנות על העובדים, שלטענתו פוגעות בצמיחה.

 

גם עובדי חברות הגז והחשמל הממשלתיות פתחו היום בשביתה, ואיימו כי יבצעו הפסקות חשמל כדי להביע את מחאתם נגד הרפורמה בפנסיה.

 

עובדי חברת החשמל אמרו כי יפסיקו את אספקת החשמל למשרדים המקומיים של מפלגת UMP, המפלגה השמרנית שבראשה עומד סרקוזי. עוד אמרו העובדים כי הם מתכננים פעילויות "רובין הודיות", כמו החזרת אספקת החשמל למשפחות שאינן יכולות לעמוד בתשלום החשבונות.

 

הסטודנטים באוניברסיטאות ועובדים נוספים מפעילים גם הם לחצים על ממשלתו השמרנית של סרקוזי, שמתכננת סדרת רפורמות, שנועדה לטענתה

לצמצם את הבירוקרטיה ולקצץ עלויות, כדי להפוך את צרפת לתחרותית יותר.

 

תיאטרון קומדי פרנסייז והאופרה הלאומית של פריז, שעובדיהן ייפגעו גם הם מהרפורמה בפנסיה, ביטלו את ההצגות שהיו אמורות להתקיים היום.

 

הסטודנטים מתכננים לפתוח בשביתה משלהם, במחאה על חוק חדש שמאפשר לאוניברסיטאות להעלות את שכר הלימוד ולקבל תרומות פרטיות, במטרה להפוך את האוניברסיטאות הציבוריות לתחרותיות יותר.

 

מבחן מכריע לשני הצדדים

השביתה הנוכחית היא נקודת מבחן מכרעת, גם לסרקוזי וגם לאיגודי העובדים. סרקוזי מוביל באופן אישי את הדחיפה לרפורמות, ושם את מלוא כובד משקלו מאחוריהן. אם ינצח, איגודי העובדים החזקים עלולים להיפגע קשות. אם יפסיד, אמינותו תספוג מכה קשה.

 

והפעם, נראה כי הציבור בצרפת נמצא לצידו, לפחות חלקית: לפי סקרים, כ-55% עד 60% מהציבור מתנגד לשביתות, ורבים מסכימים עם טענותיו של סרקוזי כי החוקים שמאפשרים לעובדי ציבור מסוימים פרישה מוקדמת הם מיושנים, לא הוגנים ויקרים מדי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מבחן מכריע לסרקוזי
צילום: איי פי
מומלצים