מושארף: מצב חירום הוכרז בגלל הנשק הגרעיני
בראיון ל-BBC אמר נשיא פקיסטן כי "אם ארצו תתנהל באופן נכון - הנשק הגרעיני יישאר בידיים בטוחות". הוא תקף את מנהיגת האופוזיציה בוטו ואמר כי היא יודעת שאין למפלגתה סיכוי בבחירות הכלליות
מסביר את עמדתו: נשיא פקיסטן, הגנרל פרבז מושארף, הגן על החלטתו להכריז על מצב חירום בארצו. לדבריו, הוא חשש כי הנשק הגרעיני בפקיסטן היה עלול ליפול לידיים לא נכונות, אם הרוחות היו סוערות במדינה לאחר הבחירות.
בראיון ל-BBC אמר נשיא פקיסטן: "אם נתנהל נכון באופן פוליטי הנשק הגרעיני יישאר בידיים בטוחות. צבא פקיסטן כאן - כל עוד הצבא כאן שוב דבר לא ייפגע בנכסים האסטרטגיים שלנו. אנחנו בשליטה - ואף אחד לא ייגע בנשק הזה".
הוא האשים את מנהיגת האופוזיציה בפקיסטן, בנזיר בוטו, בכך שהיא לא רוצה לערוך בחירות כלליות בחודש ינואר. "היא מעכירה את הסביבה. היא רוצה להתעמת. היא לא רוצה לערוך בחירות כלליות, מפני שאין לה כל סיכוי למפגלתה להיבחר. אני אלך לבחירות, למרות כל הדברים שהיא אומרת". מושארף הוסיף כי דווקא בית המשפט הוא זה שהחליט לשים את בוטו במעצר בית - בשל החשש להפרות סדר. נשיא פקיסטן לשחרר את כל מתנגדי משטרו ממעצר בית, כבר בימים הקרובים.
נשיא פקיסטן נפגש עם סגנה של מזכירת המדינה האמריקנית, ג'ון נגרופונטה. בכירים בפקיסטן אמרו לאחר הפגישה, שנערכה כשעתיים, עסקה בניסיון למנוע משבר במדינה. בפגישה נכח גם הגנרל אשפאק קיאני, שקודם לתפקיד סגן מפקד הצבא - וימונה לתפקיד מפקד הצבא כאשר מושארף יפרוש. בפקיסטן אמרו כי מושארף אמר לשליח האמריקני כי מצב החירום הוכרז כדי למנוע הפרות סדר בבחירות. עוד לפי הפגישה שוחח נגרופונטה עם בוטו בטלפון.
לפני הפגישה בין השניים דווח כי נגרופונטה, הנחשב לדיפלומט האמריקני הבכיר ביותר שנשלח לסייע בפתרון המשבר הפוליטי בפקיסטן, אמור היה להעמיד בפניו של מושארף תנאי ברור: הסר את מצב החירום באופן מיידי, או שתגרום לשיבוש הבחירות הצפויות ותסתכן באיבוד התמיכה האמריקנית החיונית לממשל בפקיסטן.
לפני הגעתו של השליח האמריקני הספיק מושארף לבצע שורה של צעדים, שאמורים להעיד על רצונו להשיב את המצב במדינה לסדרו - הוא התיר לרשתות טלוויזיה זרות לשוב ולשדר, ואף שיחרר ממעצר רבים ממתנגדיו שנעצרו לאחרונה, בהם גם חוקרת האו"ם לענייני חופש דת ואמונה בפקיסטן.
למרות זאת דווח כי שתי רשתות טלוויזיה פרטיות בפקיסטן טוענות כי החליטו להסיר את שידוריהן מהאוויר, בשל לחץ מצד הנשיא. שתי הרשתות, GEO ו-ARY, משדרות מדובאי, אולם בהודעה שמסרה רשת GEO, נאמר כי העובדה שהן אינן פועלות מתוך פקיסטן לא הועילה להן: "הממשלה משתמשת בהשפעתה של מדינה זרה כדי לסגור את התחנה".