חייל המילואים שסולק מהכיתה: דורש התנצלות
הרוחות במכללת ספיר סערו היום, לאחר הפרסום ב-ynet על המרצה הערבי שסרב להכניס חייל מילואים במדים לכיתתו. החייל, אייל כהן: "מחכה שהמרצה יחזור מחו"ל ויתנצל בפניי". נשיא המכללה: "גרסת הסטודנט נשמעת אמינה והדבר נראה חמור. נקיים בירור ונסיק מסקנות"
במכללת ספיר סערו הבוקר (יום ב') הרוחות, מאז פרסום הידיעה ב-ynet אמש, אודות המרצה ניזאר חסן, שסירב להכניס את הסטודנט וחייל המילואים אייל כהן לשיעור הקולנוע רק משום שלבש מדים.
חייל המילואים כהן קיבל מאז פרסום הידיעה עשרות טלפונים של תמיכה וגיבוי מסטודנטים וגורמים ציבוריים. לדבריו, "מה שחשוב זה שהמכללה הביעה תמיכה בי ועמדה לצידי. אני מחכה שהמרצה חסן יחזור מחו"ל ויתנצל בפניי, זה דבר החשוב והיחיד שהוא צריך לעשות". כהן טוען כי אינו רוצה בפיטוריו של המרצה: "אינני רוצה לפגוע בפרנסתו, אבל מה שהוא אמר היה חמור מאוד ולכן אני דורש את התנצלותו".
חברי כנסת ואישי ציבור קראו לפעול בעניין ולהחרים את הרצאותיו של המרצה. מסתבר שהמרצה שעומד במוקד הסערה חתם לא מזמן על עצומה שבה קרא לכל האומנים ויוצרי הקולנוע בעלי מצפון סביב העולם לבטל השתתפותם בכל תערוכה או בארוע תרבותי אחר המתוכנן להתרחש בישראל. בנוסף קראה העצומה לא לאפשר ל"המשך המתקפה הישראלית" לגדול. "אנו קוראים לקהילה הבינלאומית להצטרף אלינו ולהחרים פסטיבלי קולנוע ישראלים", נאמר במסמך.
גורמים שונים טענו כי בחוג לקולנוע בספיר יש לא מעט אנשי שמאל קיצונים המכהנים כמרצים. אחד מהם הוא הפרופ' חיים בראשית, שהיה ראש החוג ולאחרונה נודע כמי שעמד מאחורי היוזמה לחרם אקדמי בריטי על ישראל.
בהתייחסו לירי הקסאמים לעבר המכללה, אמר לאחרונה פרופ' בראשית בראיון ל-ynet: "אני לא מקבל הרג של אזרחים על ידי אף אחד, אבל אני מבין שאחרי 40 שנות כיבוש יש לפלסטינים זכות להתנגד, גם אם לא תמיד מקובלת עלי דרך התגובה".
נשיא המכללה: נוטים להאמין לסטודנט, המקרה חמור
נשיא מכללת ספיר, פרופ' זאב צחור, אמר על תקרית המרצה ואיש המילואים כי "לאחר ששמענו רק צד אחד - אנו נוטים להאמין לגרסת הסטודנט, זה נראה חמור".
צחור הסביר כי עמדת המכללה הינה חד משמעית, ולפיה - כל לובש מדים
זכאי להיכנס לכל מקום במכללה ללא שום הסתייגות. "אני עצמי הייתי שנים רב סרן במילואים וכשהגעתי לכיתה קיבלו אותי בכבוד רב, וכך אני תובע מכולם לנהוג", אמר.
עוד מספר נשיא המכללה כי במוסד לומדים היום כ-600 אנשי קבע ושוטרים ועוד רבים המשרתים במילואים. "לא שוחחתי עדיין עם המרצה חסן בשל היותו בחו"ל, אבל העברתי לו את המסר. אנחנו נקיים בירור ומסקנות יוסקו בעניין", אמר. פרופ' צחור הכחיש את הטענות בדבר "שמאלניותו" לכאורה של החוג לקולנוע וציין כי רק בשנה האחרונה זכו שני סרטים שיצרו מתנחלות בפרסים.