שתף קטע נבחר

 

המדינה: אין פגיעה הומניטרית בצמצום הדלק לעזה

המדינה השיבה לעתירת ארגוני זכויות אדם נגד הכוונה לצמצם את אספקת הדלק, הסולר והחשמל לרצועת עזה בתגובה לירי קסאמים. לדברי אלוף-משנה שלומי מוכתר, מתקיים "מרווח ביטחון הומניטרי" רחב באספקה, גם לאחר הצמצום המדובר

"בצמצום אספקת הדלק והסולר לרצועת עזה ברמה שעליה הודיעה המדינה בתגובתה לא יהיה כדי לפגוע פגיעה במינימום ההומניטרי". כך כתב אלוף-משנה שלומי מוכתר, ראש מחלקת אג"ם במפקדת מתאם הפעולות בשטחים, בתשובה שהגיש היום (ב') לבג"ץ באמצעות פרקליטות המדינה. התשובה ניתנה לעתירת ארגוני זכויות אדם ישראליים ופלסטיניים נגד כוונת המדינה לצמצם את אספקת הדלק, הסולר והחשמל לרצועת עזה בתגובה לירי קסאמים.

 

 

בתחילת התשובה, ציין אל"מ מוכתר כי הואיל וצה"ל אינו שולט ברצועת עזה מאז ספטמבר 2005, הנתונים שהתבקש להציג בפני בג"ץ מתבססים על הערכות, ולא על ידיעות בדוקות ומוחלטות. עם זאת, ציין כי בסיס הנתונים מבוסס על הנחות עבודה מחמירות ועל חישובים מחמירים.

 

לדברי מוכתר, "תיעדוף" חלוקת הדלק ברצועת עזה אינו בשליטת ישראל. "ככל שארגון הטרור השולט ברצועה יבחר לחלק את הדלק והסולר המועברים תוך מתן עדיפות לשימושים כגון שיגור קסאמים לעבר ישראל, שינוע כלי-רכב המשמשים לשיגור וכיוצא באלו על-פני השימושים ההומניטריים, הרי שלישראל אין כל שליטה על כך", נאמר בתשובה לעתירה.

 

בתום תשובתו המפורטת - שבה נתונים רבים הנוגעים לשימושים השונים בסולר ובבנזין ברצועת עזה - קובע מוכתר כי מתקיים "מרווח ביטחון הומניטרי" רחב באספקה, גם לאחר הצמצום המדובר. בסיום התשובה מבקשת המדינה להורות על דחיית העתירה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מיכלית דלק בכניסה לעזה, ארכיון
צילום: איי אף פי
מומלצים