אדרנלין תוצרת חו"ל
אם כבר גלשתם על הגלים בהוואי ועשיתם באנג'י באוסטרליה, זה הזמן להתנסות בענפי ספורט קצת יותר מיוחדים - והרבה יותר מפחידים. מגלישה על הרי געש ועד פולו פילים
עשיתם סקי בחרמון? חתרתם במרץ בנהר הירדן העצבני? זה הזמן לבחון את האתגרים המפחידים באמת שמציעות לכם המדינות שמעבר לים. רשימה שפורסמה לאחרונה במגזין "פורבס" תחת השם "ענפי הספורט המפחידים בעולם" כוללת את הדברים שאתם באמת צריכים אומץ או טיפשות כדי לעשות אותם. הנה טעימה מרשימת האתגרים שמשלבים אדרנלין גבוה וטעימה מהתרבות המקומית:
גלישת חול
כמו במדרונות המושלגים של ההרים וכמו גלי האוקיינוס הגבוהים, כך גם דיונות המדבר הן יעד אידיאלי לחובבי הספורט האתגרי. זה התחיל במדבר אטקמה שבצ'ילה והתפשט למדבריות נוספות. הקונספט דומה לגלישת גלים ולסקי, אך את הקור המקפיא של השלג והמים מחליפות הטמפרטורות האכזריות של המדבר. גם כאן לובשים המשתתפים בגדי מגן - האמורים לבודד אותם מן החום העז ומסופות החול התוקפניות.
גלישה בארבעים מעלות (צילום: ליאור פילשטיינר)
גלישת הרי געש
לעומת גלישת הרי געש, גלישת חול נראית פתאום משחק ילדים. הספורט האתגרי החדש יחסית מיועד לאלה שמתלהבים מלגלוש על גבי מדרונות תלולים של אפר וגחלת. אחד האתרים הפופולריים ביותר הוא ה"קרו נגרו" בניקרגואה - הר הגעש הצעיר ביותר שביבשת - ואחד מהפעילים ביותר שבה. לאחר צעידה בת שעה למעלה פסגת ההר שבגובה 360 מטר, הם מתיישבים על גבי ה"סנדבורד" (sandboard) - שהוא למעשה סנובורד שהותאם למשטח המיוחד של הר הגעש - ויוצאים לדרך במורד בזווית של 40 מעלות. מהירות הגלישה מגיעה עד ל-40 קמ"ש.
גלישת נהרות
כשנהרות מתמלאים מים - בעקבות גשם או בעת גאות, נוצרים בהם גלים המתאימים לגלישה - אם יש לכם את היכולת ואת האומץ לעשות זאת. הספורט הימי הזה התחיל במינכן, גרמניה, אבל הפך לפופולרי במיוחד בדרום אמריקה, שם גולשים תופסים גלים באתרים שונים לאורך האמזונס. תחרויות גלישת נהרות מתקיימות במקומות נבחרים ומפחידים במיוחד ברחבי העולם, ורק מי שמוכנים להסתכן בשבירת עצמותיהם משתתפים בהן.
צלילת צוקים
צלילת צוקים חופשית היא אחד מענפי הספורט השנויים ביותר במחלוקת. היא נחשבת כה מסוכנת, עד שלרוב אין חברות שמוכנות לקחת חסות על התחרויות המתקיימות. המשתתפים מזנקים מצוקים בגובה עד 150 מטר ולוקחים נשימה בודדת אחת שאמורה להספיק לקפיצה ולצלילה כולה - שנמשכת בין 3 ל-4 דקות. הצופים, אגב, מוזמנים לצפות במתחרים מגובה פני הים, באמצעות שנורקל, או מעומק של 20 מטר בתוך המים בעזרת ציוד צלילה. המקום המפורסם ביותר בתחום זה הוא צוק La Quebrada שבאקפולקו, שמהווה כבר שישים שנה אתר חובה למי שרוצים לצפות במקצוענים קופצים מצוק סלעי בגובה 46 מטר אל מים רדודים יחסית, תוך שהם מבצעים גלגולים ופעלולים אחרים. הספורט המסוכן הזה מחייב אותם לשים לב לשרטונים במים ולחשב את מהירות הרוח ואת זמני הגאות והשפל.
מזחלת נהרות
ראפטינג נהרות משעמם מדי? שימו סנפירים וקסדה ועלו על ה-hydroboard - מעין בּוּגי משוכלל. נשכבים עם הראש קדימה - ויוצאים לדרך הסוערת בנהר גועש. הספורט ההיברידי הזה הומצא באירופה, השתכלל בניו זילנד ועכשיו מגיע גם לאמריקה.
ברשימה של "פורבס" נכללים שני ענפי ספורט נוספים, הכוללים בעלי חיים:
סוג של כיף? (צילום: רויטרס)
מירוץ שוורים
פסטיבל סן פרמין המתקיים מדי שנה בחודש יולי מאז המאה ה-16 בעיר פמפלונה שבחבל נווארה בספרד מושך מאות אלפי מבקרים מכל רחבי העולם. במהלך שבוע החגיגות רצים מדי בוקר המוני מקומיים ותיירים במסלול העובר בסמטאות העיר הצרות כשאחריהם דולקים שבעה שוורים. בסך הכל גומאים השוורים והרצים מרחק של כ-900 מטרים בלבד עד לאיצטדיון מלחמות השוורים שבמרכז העיירה. מאז 1924 נהרגו 13 בני אדם ומאות נפצעו במרוצי השוורים. ההרוג האחרון, מת'יו טאסיו מארה"ב, נפגע ב-13 ביולי 1995.
פולו פילים
משחק שהוצג לראשונה על ידי המלוכה בהודו לפני מאה שנה, ובהתאם מהווה גרסה אצילית יותר לספורט המסורתי שבו רוכבים השחקנים על סוסים. פילים איטיים יותר מסוסים ולכן המשחקים מתאפיינים יותר בטקסיות ובסגנון ופחות בתחרותיות. מצד שני, אסור לשכוח כי ממרום מושבם על גבי הסוסים, השחקנים צריכים להתאמץ במיוחד על מנת להכות בכדור בעזרת המוטות הארוכים - ויש להם הרבה יותר להפסיד מאשר הפסד במשחק.