שתף קטע נבחר

צרפת תמכור לסין כורים גרעיניים ב-12 מיליארד דולר

כחלק מביקורו של נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי בסין, ייחתם הסכם בין אריבה ל-CGNPC הסינית למכירת שני כורים גרעיניים מהדור השני. בנוסף, דווח כי סין הזמינה 160 מטוסי איירבוס בהיקף של כ-15 מיליארד דולר

חברת אריבה (Areva) הצרפתית חתמה על הסכם למכירת 2 כורים גרעיניים לסין בעסקה שהיקפה 8 מיליארד אירו (כ-11.9 מיליארד דולר).

 

מנכ"לית אריבה, אן לאברגון, אמרה כי "זה שיא. בכל ההיסטוריה של תעשיית הגרעין האזרחית, לא נרשמה עסקה בסדר גודל כזה. סין היא אחד מהשווקים המסעירים ביותר. סין מאיצה את קצב הפיתוח הגרעיני שלה, וחשוב להיות חלק מהתחרות הזאת". הכורים יועברו לסין לקראת סוף 2013 ו-2015.

 

בתחילת השנה חתמה סין על הסכם עם חברת ווסטינגהאוס אלקטריק האמריקנית לרכישת 4  תחנות כוח גרעיניות. שווי העסקה עם ווסטינגהאוס עמד על 8 מיליארד דולר.

 

אריבה תחתום על העסקה עם תאגיד הכוח הגרעיני צ'יינה גואנגדונג (CGNPC) בהמשך היום, כחלק מביקורו של נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, בסין. סרקוזי הגיע לסין אתמול לביקור בן שלושה ימים. הבוקר קיים נשיא צרפת פגישה רשמית עם נשיא סין הו ג'ינטאו.

 

אריבה ו-CGNPC הסכימו גם להקים חברה שתפעיל את שני הכורים, שיוצבו בדרום סי. בנוסף, הסכימו החברות כי CGNPC תשתלט על 35% מהפעילות בשלושה מכרות אורניום באפריקה, שעליהם השתלטה אריבה בקיץ האחרון אחרי שרכשה את יצרנית האורניום הקנדית אורה-מין.

 

CGNPC הסכימה לשלם את מחצית סכום העסקה במטבע האירו, ואת המחצית השניה במטבע האמריקני, כדי להעניק לאריבה הגנה טובה יותר מהיחלשות הדולר. מקורות המעורבים בדיונים הגדירו את העניין כ"משמעותי", מאחר וסין בדרך כלל מבצעת עסקאות במטבע האמריקני בלבד.

 

לפי ועדת הפיתוח והרפורמה הלאומית הסינית, סין מתכננת להגדיל את הוצאותיה על תחנות כוח גרעיניות ב-12.5% לכ-61 מיליארד דולר עד 2020.

 

הוועדה אמרה עוד כי תפוקת הכוח הגרעיני הפעיל צפויה להגיע ל-44.97 ג'יגה-וואט עד 2020, והממשלה בחרה ב-13 אתרים באזורי חוף לצורך הקמת תחנות שיפיקו 59.46 ג'יגה-וואט נוספים.

 

עסקת ענק עם איירבוס

בדיווח נפרד נמסר היום כי איירבוס חתמה על הסכמים למכירת 160 מטוסי נוסעים מסחריים לסין, בעסקה שהיקפה כ-14.8 מיליארד דולר. ההזמנה כוללת 110 מטוסי A320 ו-50 מטוסי A330. כך מסרו נציגי איירבוס, המתלווים לסרקוזי בביקורו בסין.

 

איירבוס ושותפים סינים חתמו במהלך הקיץ על הסכם לייצור A320 בסין, בציפיה להזמנות בהיקף גדול מצד סין למטוס הפופולרי, שמכיל כ-150 נוסעים, ומתאים במיוחד לנתיבים פנימיים.

 

איירבוס ויריבתה האמריקנית בואינג צופות שסין תהפוך לשוק התעופה השני בגודלו אחרי ארה"ב, ושהחברות הסיניות ירכשו 1,900 עד 2,600 מטוסים בשני העשורים הקרובים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סרקוזי ונשיא סין הו ג'ינטאו
צילום: רויטרס
מומלצים