שתף קטע נבחר

 

חדש במאה שערים: "סיירת ביצים" נגד תיירים

המוני התיירים שמציפים בחגים את המעוז החרדי, החל משעות הבוקר עד 3:00 לפנות בוקר, הביאו לקנאים המקומיים את הסעיף. ל-ynet נודע כי בישיבת חירום הוחלט כי 80 מתנדבים יקבלו את מטיילי החנוכה בביצים וטיטולים

רוצים לראות חרדים חוגגים? חישבו פעמיים: קנאי בית שמש ומאה שערים, הידועים בכינוי "סיקריקים", התאספו השבוע לישיבת חירום על מנת לגבש תוכנית פעולה נגד קבוצות התיירים העומדות להציף את שכונת מאה שערים וסביבותיה בירושלים, במהלך ימי חג החנוכה שיחול בשבוע הבא. ל-ynet נודע כי במפגש גובשה תוכנית לה נמצאו כבר 80 מתנדבים, הכוללת פעולה נרחבת נגד התיירים בליל יום שלישי הבא, בו מדליקים נר ראשון של חנוכה.

 

במסגרת "האינתיפאדה" המתוכננת, ישליכו המתנדבים על קבוצות העוברים ושבים ביצים, טיטולים מלאים בכל טוב ושאר מפגעים מכל הבא ליד. מתקפה זו, כך על פי התכנון, תחיש את המשטרה

לאיזור על מנת להשליט סדר, ובמקביל האירועים יקבלו פרסום בכלי התקשורת, מה שיביא את מי שמתכננן להגיע לאיזור במהלך ימי החג - לשקול פעמיים את הגעתו.

 

במהלך ימי חג החנוכה, זוכה שכונת מאה שערים וסביבתיה לפופולאריות עצומה מצד תיירים מהארץ ומחו"ל. התופעה - או המטרד מבחינת התושבים - יכולה להתחיל בשעה 7:00 בבוקר ולהסתיים ב-3:00 לפנות בוקר.  

 

התושבים מבינים את משיכתם של רבים לאווירת החג המיוחדת השוררת בשכונה, כאשר מבעד לחלונות הבתים מבצבץ אור החנוכיות, אך מנגד, רבים טוענים כי הסיורים הפכו למטרד בלתי נסבל. "כשמדובר בקבוצות גדולות זה הכי גרוע. רעש, צעקות. הרבה חילונים גם, מגיעים בלבוש לא הולם ולא צנוע. זה בעייתי. החילונים לא מודעים לכך שזה בעיה אבל את האנשים זה מעצבן", מעיד אחד מתושבי השכונה.

 

"יוונים נקבצו עלי"

המאבק בתופעת הסיורים במאה שערים לא החל מהיום. בשנה שעברה למשל, הוחלט על קיום משמרות מתחלפות של חמישה אברכים אשר תפקידם יהיה למנוע את כניסת המבקרים הזרים לתוככי חומות מאה שערים. על מנת שאף אחד לא יוכל להגיד שלא הוזהר, נתלו על קירות האיזור מודעות תחת הכותרת: "יוונים נקבצו עליי", בדרישה שלא להגיע לאיזור ולהפר את סדרי ההתנהגות הנהוגים במקום.

 

הטקטיקה הזו התגלתה כלא אפקטיבית במיוחד. המשמרות הקטנות לא הצליחו לעמוד בפרץ המבקרים הרב, המבקרים התייחסו למודעות כקוריוז וכתוצאה מהמפגש הטעון היו מתפתחות לעיתים קרובות תגרות מקומיות שלא הביאו כל תועלת. לשם כך הוחלט השנה להיערך מבעוד מועד ובאופן רחב היקף יותר.

 

"שהילד שלי יראה בן עם עגיל?"

על אף שלתוכנית הזו, קמו מתנגדים מצד גורמים דומיננטים בשכונה, נראה כי "הסיקרקים"

נחושים בדעתם להוציאה לפועל ומשוכנעים ביכולתה להצליח. לדברי הקנאים, אלפי המבקרים הפוקדים את השכונה במהלך החג מפריעים את מנוחת התושבים וגם מכניסים אל תוככי האזור החרדי השפעות לא רצויות. במידה מסויימת, ניתן להבין אותם.

 

תושב מאה שערים סיפר ל-ynet על מקרה שאירע לו במהלך מפגש עם אחת הקבוצות. אחד הילדים בקבוצה שביקרה בשכונה, ענד עגיל לאוזנו ואותו תושב שאל אותו: "זה ילד או ילדה?". כשהמדריך ענה לו כי מדובר בילד, ענה לו התושב בחזרה: "אז אני מבקש שתלכו מכאן. אני לא רוצה שהילדים שלי יראו דבר כזה. בשביל מה אני גר במאה שערים?". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברחובות שלנו
צילום: רון פלד
מומלצים