ייתכן פתרון למשבר בלבנון: הרמטכ"ל יהיה נשיא
האם המשבר הנשיאותי בלבנון עומד בפני סיום? הקואליציה הפרו-מערבית הודיעה היום כי לא תתנגד למועמדותו של רמטכ"ל צבא לבנון מישל סולימאן לתפקיד הנשיא. מועמדותו של סולימאן מקובלת על האופוזיציה, ועל כן הסכמת הקואליציה למהלך תסלול את הדרך לפתרון המשבר במדינה, שבה אין נשיא מכהן כבר עשרה ימים
הקואליציה האנטי-סורית בלבנון הציעה היום (א') את מועמדותו של רמטכ"ל צבא לבנון, מישל סולימאן, לתפקיד נשיא המדינה - בצעד שנועד לסייע לפתור את המשבר שהתעורר על רקע כישלונן של הקואליציה הפרו-מערבית והאופוזיציה הפרו-סורית למצוא מועמד המוסכם על שני הצדדים.
מוקדם יותר, התנגדה הקואליציה למועמדותו של סולימאן - שהיה דווקא מקובל על האופוזיציה בראשותה של חיזבאללה הנתמכת בידי סוריה.
כהונתו של הנשיא היוצא אמיל לחמוד הסתיימה ב-23 בנובמבר, אך מאז הפרלמנט נכשל באופן עקבי במינוי מחליף, בשל העובדה ששני הצדדים לא הצליחו להסכים על מועמד. מאחר שאף אחד מבין שני הצדדים הניצים לא החזיק ברוב של שני שלישים מחברי הבית, הרוב הנחוץ למינוי נשיא חדש על פי החוקה הלבנונית, נותרה המדינה בלי נשיא לראשונה מאז תום מלחמת האזרחים שהתחוללה במדינה בין 1975 ל-1990.
ההצבעה הבאה על הנשיא צפויה ביום שישי הקרוב. גורם פוליטי בכיר מסר לסוכנות הידיעות רויטרס כי מסתמן "שהגנרל מישל סולימאן ייבחר ביום שישי לנשיא". ייתכן שההצבעה תידחה בימים ספורים כדי לערוך את התיקון בחוקה שייאפשר לסולימאן להיבחר לתפקיד. כרגע מונעת החוקה מאישים הנושאים בתפקידים ציבוריים בכירים להיבחר לתפקיד.
לאחר פגישה שקיימה צמרת ההנהגה בלבנון, הודיעה הקואליציה "על יוזמתה להעמיד לבחירה את הגנרל מישל סולימאן לתפקיד הנשיא, ולהתחיל בביצוע השינויים החוקתיים הנחוצים לשם כך".
סולימאן, בן 59, מונה לתפקיד רמטכ"ל צבא לבנון ב-1998 כאשר סוריה עוד שלטה בלבנון, והוא מנהל קשרים טובים עם חיזבאללה. למרות שהקואליציה פועלת לצמצום השפעתה של סוריה בלבנון מאז שאולצה להסיג את חייליה מהמדינה ב-2005, סולימאן נתפס עתה כאפשרות היחידה המקובלת על הקואליציה לפתרון המשבר - מאחר שהם מעדיפים אותו על פני ואקום נשיאותי שעלול לערער עוד יותר את יציבותה של לבנון.