רוסיה: לאור הדו"ח, נשקול לא להחריף הסנקציות
שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב רמז כי הערכת המודיעין הלאומית האמריקנית תשפיע על ניסיונותיה של ארצות הברית להעביר במועצת הביטחון החלטה על החרפת הסנקציות נגד טהרן. "אין לנו כל מידע על כך שאיראן חתרה להשגת נשק גרעיני לפני 2003, למרות שעמיתינו האמריקנים טענו כך", הוסיף
אין כל הוכחה לכך שאיראן אי פעם ניהלה תוכנית לנשק גרעיני - כך אמר היום (ד') שר החוץ הרוסי, סרגיי לברוב.
במסיבת עיתונאים שערך לברוב עם מקבילו הארמני, התיחס השר הרוסי להערכת המודיעין הלאומית האמריקנית שהתפרסמה שלשום וקבעה כי איראן הקפיאה בשנת 2003 את תוכניתה לייצור נשק גרעיני.
"ממצאים שנמצאים בידינו אינם מאפשרים לקבוע בוודאות שאיראן אי פעם ניהלה תוכנית לנשק גרעיני. אין לנו כל מידע על כך שאיראן חתרה להשגת נשק גרעיני לפני 2003, למרות שעמיתינו האמריקנים טענו כך", הוסיף.
לברוב רמז כי ההודאה האמריקנית כי איראן אינה מנהלת תוכנית נשק גרעיני תשפיע על מאמציה של וושינגטון להחריף את הסנקציות הבינלאומיות נגד טהרן במועצת הביטחון של האו"ם. "באשר להחלטה חדשה של מועצת הביטחון - נשקול את המצב לאור האישור האמריקני להעדר מידע על הימצאותה של תוכנית נשק גרעיני באיראן", אמר לברוב במסיבת העיתונאים.
"מאוכזבים מעמדת ארה"ב"
לברוב ניצל את מסיבת העיתונאים גם כדי להאשים את ארצות הברית כי עשתה "אחורה-פנה" משמעותי בהצעות שהגישה למוסקבה לשיתוף פעולה בנוגע לתוכניתה להציב מערכת טילים נגד טילים על אדמת אירופה.
לטענת לברוב, וושינגטון חזרה בה מהצעותיה הקודמות, שבהן העלתה את האפשרות שרוסיה תפקח על רכיבי המערכת להגנה מפני טילים שיוצבו בפולין ובצ'כיה. "הם חזרו בהם באופן משמעותי ביחס למה שאמרו לנו קודם", אמר לברוב בהתיחסו להצעות שהגישה ארה"ב לרוסיה באוקטובר האחרון. "במלוא הכנות, אנחנו מאוד מאוכזבים", הוסיף.
לפני כשבועיים, הגישה ארה"ב לרוסיה בכתב את הצעותיה החדשות לפתרון המתיחות בין שתי המדינות סביב תוכניתה של וושינגטון להציב מערכת להגנה מפני טילים על אדמת אירופה, שלה מתנגדת מוסקבה בתוקף. ההצעות האמריקניות כבר הועלו בפני רוסיה בשיחות שנערכו בין שרי החוץ וההגנה של שתי המדינות באוקטובר, אולם מוסקבה התעקשה לקבלן בכתב בטרם יימשכו הדיונים. בשבוע שעבר נפגש לברוב עם מזכירת המדינה האמריקנית קונדוליזה רייס כדי לדון במסמכים, והבהיר כי רוסיה אינה מרוצה מההצעות.
וושינגטון טוענת כי המערכת נחוצה לה על מנת להתמודד עם איום הטילים שנשקף לה ולאירופה ממדינות "סוררות" כגון איראן וצפון קוריאה. ואולם רוסיה רואה בתוכנית חדירה לתחום סמכותה ואיום על ביטחונה.
לברוב גם טען כי התמיכה הרבה שמעניק המערב לשאיפותיהם של תושבי קוסובו האלבניים לעצמאות מחבלת בשיחות בין נציגי האלבנים לממשלת סרביה. "לצערנו, שותפנו במערב מונעים כל התקדמות בשיחות בכך שהם טוענים כי עצמאות לקוסובו הוא צעד בלתי נמנע", אמר. לדבריו, על שני הצדדים להמשיך בשיחות עד שיגיעו להסכמה. בשבוע שעבר נכשל סבב השיחות האחרון בין הצדדים.