אולמרט: מקבל את האחריות לשיפור החינוך
ראש הממשלה אירח את יו"ר ארגון המורים, רן ארז, להדלקת נרות במעונו ואמר: "המפגש הזה מתנהל בצל זעקת המורים, ואני חש בה". הוא הבהיר שייקח זמן לתקן את הפערים שנוצרו במערכת החינוך, והדגיש את נחיצותה של הרפורמה לכך. על המצב כיום אמר: "לא נכון שהכל רע, אך זה לא גורע מעומס האחריות לשפר"
"המפגש הזה מתנהל בצל זעקת המורים, ואני חש בה. מי שמכיר אותי יודע כמה החינוך חשוב לי" - כך אמר אמש (יום א') ראש הממשלה אהוד אולמרט בתום טקס הדלקת הנרות עם יושב ראש ארגון המורים העל-יסודיים רן ארז.
"אני יודע שנעשו קיצוצים בשנים הקודמות, ונוצרו פערים שלא ניתן לתקן אותם בתוך שנה או שנתיים", המשיך אולמרט. "אני מזדהה לחלוטין עם הדרישה להקטין את מספר התלמידים בכיתות, למשל, אבל זה דבר שייקח זמן. הוספתי 4.5 מיליארד שקל לבניית 8,000 כיתות לימוד. אבל זה יקרה תוך חמש שנים".
הדלקת נרות, לא משא ומתן (צילום: משה מילנר, לע"מ)
אולמרט הוסיף כי עד שהבעיות יפתרו, יש לטפל במצוקה באמצעות הוראה יחידנית - כלומר יותר שעות לתלמידים המתקשים. "קשה לי לשאת את ההתבטאויות הגורפות", אמר. "לא נכון שהכל רע, כושל וגרוע. יחד עם זאת, זה לא גורע מעומס האחריות המוטל עלינו לשפר את מערכת החינוך, ואני מקבל על עצמי את האחריות הזאת. אנו חייבים להיות אופטימיים לגבי היכולת לעשות רפורמה".
לדברי ראש הממשלה, נוצר מצב בלתי נסבל שבוגרי מערכות החינוך יוצאים עם בגרות או בלי כלום. הוא הציג אלטרנטיבות כחינוך טכנולוגי או מקצועי ואמר שבמצב הנוכחי מי שצריך להשקיע משאבים באותם תלמידים זה צה"ל.
באשר למעמד המנהל אמר אולמרט כי הוא "לא מכיר בית ספר גרוע שיש בו מנהל טוב. צריך לתת כלים למנהלים טובים כדי שיוכלו להוביל את המורים. הרפורמה לא החלה כאן בסלון ולא תסתיים כאן. זהו מהלך ארוך, וזהו הדבר הכי חשוב לממשלה".
מלבד אולמרט וארז השתתפו אמש בטקס הדלקת הנרות גם שרת החינוך יולי תמיר ויושב ראש הסתדרות המורים יוסי וסרמן.
"דיון פילוסופי"
מוקדם יותר, כשיצא ארז מטקס הדלקת הנרות, הוא הביע תקווה שהפגישה תהיה פריצת דרך. "אני מקווה שתהיה התקדמות במשא ומתן בימים הקרובים וניתן יהיה לסיים את הסכסוך", אמר.
ארז התייחס גם לצווי המניעה וציין כי לא הספיק לשוחח על כך עם ראש הממשלה. "צווי המניעה חלים עליי ועל הנהלת ארגון המורים בלבד", הדגיש. "יכול להיות שנחזור ללמד, ויכול להיות שיהיו מורים שלא יחזרו. היום מורים שכבו על הרצפה מול משרד האוצר, וכשמורים מרגישים כך - הם לא יסכימו לעבוד בכפייה. לעבוד תחת צווי ריתוק זה עבודה מכורח כפייה".
יו"ר ארגון המורים הבהיר כי בפגישה ראש הממשלה אמר שאינו מוכן להיכנס למשא ומתן, אלא רק להביע את דאגתו וכמה מערכת החינוך חשובה לו. "זה היה דיון ברמה פילוסופית, לא נקבע שום דבר, לא נקבע מתווה", סיכם