סחוט טבעי באמירים
מרכז בריאות באמירים שבגליל מציע ניקוי צינורות כללי, איזון אנרגטי, מיצי ירקות ואפילו אנרגיות חדשות לטחול. היה מתיש
זהו היום הראשון ב"התחדשות," מרכז לבריאות טבעית, לניקוי גוף ונפש ולפיתוח מודעות, שנפתח השנה במושב הטבעוני אמירים בגליל. נועם בכור, המדריך הרגוע, פותח את המרידיאנים ומחדיר אנרגיות חדשות לכבד ולטחול. לא רק שמפעילים את האברים הפנימיים, גם צריכים לחייך אליהם.
כשנגמרת שעת החיוכים מלב אל לב עוברים למעגל אנרגיה. עדי, הבחורה הכי רוחנית וחמה בחבורה, ביקשה מהסובבים לעצום עיניים ולהניח יד אחת על הלב הפרטי ואת השנייה על הכליה של השכן במעגל. דממה בחדר, ורק קולה המרגיע מבקש לחוש את הרגש הפנימי שעוטף אותנו בבוקר זה. פוקחים את העיניים ושולחים מבט רך ואוהב אל כל אחד ואחד במעגל הסובבים, נותנים חיבוק ועוברים לחדר שבו מוגשת ארוחת הבוקר.
קדימה אוכל. אין סיכוי לקנח בקפה (צילומים: רונית סבירסקי)
פותחים סתימות
על הצלחת המרכזית מונחים פלחי פפאיה אורגנית מהשדה, בננות ותפוחי עץ. כולם גדלו ללא ריסוס ואינם נגועים בטעם של פלסטיק. פורסים בעדינות את פלחי התפוח, מסירים את גרעיני הפפאיה, עורמים על הצלחת חופן גרעיני פשתן ושומשום טחונים וטובלים בהם את הפלחים. אוכלים לאט, לועסים היטב ומאזינים להגיגי הבוקר של האורחים האחרים.
נלי, השפית, שאחראית על ארוחות הבריאות, מספרת על הטופו שאמור להגיע מקדיתא, שם מכינים אותו בעבודת יד עם הרבה רוחניות, כמו בסין העתיקה. גזרי העץ מתפצפצים באח הברזל ומפיצים ריח נעים, אדים מצטברים על חלונות הזכוכית הגדולים, אבל עדיין אפשר לראות את מרחבי הנוף הפתוחים שמשקיפים אל הרי הגליל והוואדי הרחב למרגלות היישוב.
ד"ר פנינה בר-סלע, שמנהלת את המקום ומנחילה זה 17 שנה את שיטת הטיפול שלמדה מד"ר אן ויגמור, מזמינה את הנוכחים לשעה של הרצאה על עקרונות השיטה. בזמן ששולפים את שרידי זרעוני הפשתן מבין השיניים, מבינים שאנחנו חיים רע מאוד. הגוף שלנו בנוי כולו צינורות צינורות, שאנחנו בדרכינו הנלוזות מטנפים ומזהמים עם מה שאנחנו נושמים, שותים ואוכלים. אם לא די בזיהום הגוף, אנחנו גם לא כל כך מבינים את הנפש והרוח הגלומים בתוכנו.
העובדות המטרידות מוצגות על הקיר בעזרת מקרן שקפים. אנחנו צורכים חומרים כימיים ורעלים במזון, יש לנו חוסר מתמיד באנזימים ומינרלים, שלא לדבר על הלחץ והמתח הבלתי פוסקים. הבשר הוא שערורייה שגורמת לנו לריקבון במעיים ולעיתים גם למחלות. מה עושים? זה בדיוק מה שד"ר אן גילמור לימדה את ד"ר בר-סלע, ולשם כך מגיעים לבית השלו באמירים.
אפשר לבחור בין סדנה של שלושה או ארבעה ימים, שבוע, 10 ימים ושבועיים. מקבלים שם הרבה מזון בריא ומנקים לאורחים את הצינורות בכל הדרכים האפשריות, מבפנים ומבחוץ. לפחות יומיים שותים רק מיצים סחוטים מירקות ירוקים: מלפפונים, קישואים, סלרי, ג'ינג'ר ושומר. פעמיים ביום שותים מיץ נבט חיטה שגדל בגינת הבית. נבט החיטה, אגב, משחרר את הנוזלים שלו רק כשהוא עובר דרך מכשיר שמזכיר מטחנת בשר ידנית.
נלי השפית שוקדת על ארוחת הצהריים
הניקוי היסודי כולל חוקנים שונים ו"השתלת" מיץ נבט חיטה במעיים, שנספג במהירות בדם ומטרתו לנקות את הכבד מכל המזהמים. במשך כל התקופה הארוחות מבוססות על מזון חי וטבעוני, ירקות ופירות שגדלו ללא ריסוס באוויר הגלילי הצלול, לא בושלו ולא הושחתו בתהליכי חימום או בישול. מלח הס מלהזכיר. התיבול הוא בשמן זית, תבלינים טריים ותבלינים יבשים שנטחנים במקום. יש גם הרבה מאוד נבטים מסוגים שונים, חילבה, ברוקולי, צנונית, חמניות, זרעי כוסברה, שומשום, פשתן, עלי סלרי, פטרוזיליה ונבטוטים, שהם זרעים יבשים שמונבטים במטבח במשך כמה ימים ומייצרים אנזימים שחשובים מאוד לתהליך העיכול.
מים מיוננים
האינסטלציה לא תושלם בלי הטיפול הנפשי. ככל שהסדנאות ממושכות יותר, כך מתווספים אלמנטים שמיועדים לנפש ולרוח: הרפיה, דמיון מודרך, טכניקות איזון אנרגטי והפעלת כוח המחשבה.
כשמסתיימת ההרצאה שותים בחדווה את מיץ נבט החיטה ומחליטים אם רוצים לנוח או להזמין עיסוי בחדר הטיפולים. באחת בצהריים מגישה נלי את הארוחה, שכולה ירקות חיים: סלק מרוסק מתובל בשום וכוסברה, חסה עם עולש בר, שעועית, קציצות דלעת (כמובן ללא בישול) עם גרעיני חמנייה. במשך כל היום שותים תה מצמחי התבלין שגדלים בגינה או מים מיוננים (תשכחו מקפה.( בין המיצים והירקות שומעים הרצאות ומשתתפים בסדנאות בישול של אוכל בריא, יוגה-צחוק, הרצאה על חומרים מזיקים במזון, סדנת הנבטה. יוצאים גם לסיור בגן התבלינים הגדול של אמירים ומקבלים ייעוץ אישי.
ולא שכחנו התעמלות בריאותית. בימים יפים יוצאים ב-6 בבוקר להליכה בטבע.
שמונה חדרים מוקצים ללינת האורחים והיתר לנים בצימרים באמירים. החדרים פשוטים, עם נגיעה של יד נשית יצירתית. נעמי כהן, שמסייעת בניהול המקום, ציירה על קירות כל חדר פרחים בצבעים חמים ועליזים, בחרה כיסויי מיטה צבעוניים, הניחה מפת תחרה עדינה על השולחן, תלתה וילונות תואמים וריפדה את כסאות העץ בכריות.
טכנולוגיה לא גרה כאן, מה שאומר התנתקות מטלוויזיה, עיתונים, טלפונים וחדשות. בחדר האוכל מותקן ליד התקרה מכשיר טלוויזיה אחד שזוכה לתשומת לב מועטה. לעומת זאת, ישנה ספרייה עשירה שעוסקת בנושאי בריאות הגוף והנפש.
דבר אחד ודאי יצמח לכם מהשהייה ב"התחדשות:" תצאו משם עם תובנות חדשות לגבי מה שנכנס לכם לפה ויוצא לכם מהלב.
- מחיר ליחיד ל-3 לילות: 1,740 ש,' מחיר לזוג 2,790 ש;' שבוע ליחיד: 4,060 ש,' לזוג 6,510 ש.' טל' .04-6989666