בוש חתם על חוק אנרגיה הכולל שת"פ עם ישראל
החוק החדש יוצר את התשתית הכלכלית למחקר ופיתוח של פרויקטים משותפים לשתי המדינות בתחום האנרגיה החלופית. מקורות ישראלים מעריכים כי מדובר בפוטנציאל להזרמה של יותר מ-100 מיליון דולר בשנים הקרובות
נשיא ארצות-הברית, ג'ורג' בוש, חתם היום (ד') על חוק האנרגיה החדש, הכולל חקיקה לשיתוף פעולה בין ארה"ב לישראל בתחום האנרגיה. החוק יוצר את התשתית הכלכלית למחקר ופיתוח של פרויקטים משותפים לשתי המדינות בתחום האנרגיה החלופית. מקורות ישראלים מעריכים כי מדובר בפוטנציאל להזרמה של יותר מ-100 מיליון דולר בשנים הקרובות למחקר ופיתוח בתחום.
חוק האנרגיה החדש יוביל לשיתוף פעולה אינטימי בין המדינות ברמה המוכרת עד כה רק בתחום הביטחוני. השאיפה היא להשיג פריצת דרך בתחומי המדע, הטכנולוגיה והמסחר.
שגריר ישראל בארה"ב, סלי מרידור, אמר ל-ynet לאחר אישור החוק: "תחום האנרגיה החלופית הוא יעד מרכזי לחיזוק שיתוף הפעולה בין ישראל לארה"ב בדור הקרוב. הנושא מרכזי בסדר היום האמריקני משיקולים של ביטחון לאומי, והמאבק למניעת התחממות כדור הארץ".
השגריר מרידור ציין כי שיתוף הפעולה בתחום יכול לתרום באופן משמעותי לביצור מעמדה של ישראל בארה"ב. האמריקנים מעריכים את ישראל כמי שמתייצבת בחזית המחקר והפיתוח של מיחזור אנרגיה. בממשל האמריקני מביעים תקווה כי שיתוף הפעולה עם ישראל יביא להגברת היעילות בשימוש בדלק ולהורדת התלות בנפט הערבי.
לשחרר את העולם מהתלות בנפט
מדינות המפרץ ואיראן מייצרות כיום 30 אחוז מתצרוכת הנפט העולמית. עד שנת 2030 תעלה התלות בנפט לכדי 50 אחוז מהתצרוכת העולמית. חוק האנרגיה החדש נועד לשחרר את ארה"ב ואת העולם מהתלות הגוברת בנפט, על ידי פיתוח חלופות.
הפיסקה בחוק האנרגיה החדש העוסקת בישראל מציינת אותה כבעלת ברית בתחומי המחקר והפיתוח, ומציבה את מדעניהּ בפסגת עולם המחקר והפיתוח של אנרגיה חלופית. החקיקה קובעת כי זהו "אינטרס ביטחוני לאומי עליון של ארה"ב לפתח מקורות אנרגיה חלופיים".
החקיקה מעלה על נס את תחומי שיתוף הפעולה המוצלחים הקיימים בין ארה"ב לישראל, ומאזכרת את קרן בירד והקרן המדעית BSF. כמו כן מצוין בה שיתוף הפעולה בין שתי המדינות בתחומי האנרגיה בעשור האחרון, מאז החתימה על הסכם בתחום ב-1996.
החוק שעליו חתם בוש מורה למשרד האנרגיה האמריקני להקים קרן מענקים שתתמוך במחקר, בפיתוח ובתיעוש בתחומי אנרגיה חלופית וניצול משאבי אנרגיה. המענקים מיועדים לפיתוח אנרגיית השמש, אנרגיית רוח, אנרגיה גיאוטרמית וביוסמית (BIOMASS), אנרגיית גלי ים ופיתוחים טכניים בתחום הסוללות.