40 עולים מאיראן נחתו בישראל
מבצע שארגנו הסוכנות היהודית והקרן לידידות הוכתר בהצלחה, לאחר ש-40 עולים מאיראן נחתו בנתב"ג. מתחילת השנה הגיעו לישראל 200 עולים מאיראן - פי 3 מאשר בשנה שעברה. קרוביהם של העולים החדשים מודאגים שחלקם, בייחוד המבוגרים, ייתקלו בקשיים בקליטתם
40 עולים מאיראן נחתו הערב (יום ג') בישראל, ביוזמה מיוחדת של הסוכנות היהודית והקרן לידידות. בקבוצה שנחתה בישראל עשר משפחות ושלושה יהודים בודדים שייקלטו באחד ממרכזי הקליטה של הסוכנות בדרום הארץ. על פי נתוני הסוכנות עם הגעתם יגיע מספר העולים מאיראן ב-2007 לשיא של 200 איש, פי שלושה מהשנה הקודמת.
ששון פגש לראשונה מזה 15 שנה את אחותו שעלתה מאיראן בגפה: "אני מאוד נרגש ומאושר", אמר ל-ynet דקות לפני שפגש את אחותו. "חיכינו הרבה זמן שהמשפחה תגיע ארצה. מאז ומעולם היה לנו מקום חם בלב לישראל ותמיד חלמנו לעלות ארצה. אחותי תפגוש לראשונה את הבנות שלי, זה מאוד מרגש".
הוריו של ששון נותרו עדיין באיראן והוא מקווה שבקרוב גם הם יעלו ארצה. "הם לא היו בחתונה שלי ודיברנו איתם דרך טלפון נייד. התעלפתי פעמיים מרוב התרגשות. אני מאוד מקווה שבקרוב ניפגש כולנו פה בארץ".
הקרן לידידות הקצתה מיליון דולר לטובת המבצע. כל משפחה תקבל בנוסף לסיוע מהמדינה עוד 10,000 דולר להקל על חבלי הקליטה. עוד שתי קרנות מעורבות בהבאתם של העולים החדשים: הפדרציה של יהודי איראן בניו-יורק, שהקצתה 200 אלף דולר. סכום דומה העבירה קרן מיראז', המנוהלת בידי יהודי איראני.
אריאל ואלי ייפגשו עם הוריהם שעולים ארצה: "הם באו רק מתוך געגועים לילדים", סיפר אריאל, "המצב שלהם באיראן טוב מאוד. הם סוחרי בדים והמשטר שומר עליהם ונותן להם לחיות בכבוד. אני מאוד מפחד שהם לא יתאקלמו בארץ".
הוא מעיד כי כשעלה ארצה לפני שש שנים הוא נתקל בקשיים: "העזרה של המדינה לא מספיקה. רצינו להביא את ההורים אלינו לירושלים אבל בסוכנות הודיעו שאין מקום והם נשלחים לבאר שבע כשהם לא מבינים מילה אחת בעברית. אני מאוד מקווה שהם יצליחו להיקלט בארץ אבל אני מאוד דואג שהם לא יצליחו".
שרה עלתה לארץ לפני 43 שנה בדיוק מאיראן ופגשה את אחיה שעולה לארץ: "עליתי בדיוק ב-25 באוקטובר 64' והיום אחי הגדול עולה לארץ. אני מאוד מתרגשת. הלב שלי דופק. לא דיברתי איתו מאז שחומייני עלה לשלטון, אני בטוחה שכשהוא יגיע, הוא יהיה גאה שהילדים שלו גרים בישראל ולומדים כאן באוניברסיטה".