שתף קטע נבחר

אפגניסטן: גורשו דיפלומטים שנפגשו עם הטליבאן

סגן נציג האיחוד האירופי ובכיר במשלחת האו"ם לאפגניסטן, שהואשמו כי נפגשו עם לוחמי טליבאן במחוז הלמנד הדרומי, עזבו הבוקר את המדינה בהוראת ממשלת אפגניסטן. דובר האו"ם באפגניסטן טען כי השניים לא נפגשו עם הטליבאן אלא עם מנהיגים מקומיים, ואילו בכיר באיחוד האירופי ציין כי הפרשה מקורה ב"אי-הבנה"

ממשלת אפגניסטן גירשה היום (ה') שני דיפלומטים מערביים בכירים מהאיחוד האירופי והאו"ם, לאחר שהאשימה אותם כי קיימו פגישות עם לוחמי טליבאן במחוז הלמנד שבדרום המדינה.

 

דובר האו"ם באפגניסטן, עלים סידיק, מסר כי השניים - עובד בסוכנות הסיוע של האו"ם באפגניסטן וראש משלחת האיחוד האירופי למדינה - נסעו ביום שני לעיר מוסא קאלא שבמחוז הלמנד, ושם נפגשו עם מנהיגים מקומיים. בעקבות נסיעה זו הואשמו השניים כי ניהלו מגעים עם חמושי טליבאן וקיבלו הוראה לעזוב מיד את המדינה. לדברי סידיק, עזבו השניים את אפגניסטן הבוקר.

 

דוברו של נשיא אפגניסטן חמיד קרזאי, הומיון חמידזדה, אמר כי "השניים היו מעורבים בפעילות שלא היתה בתחום סמכותם". בכיר במטה האיחוד האירופי בבריסל אישר כי הדיפלומט מטעם האיחד שגורש הוא מייקל סמפל, סגנו של שליח האיחוד למדינה. סמפל הוא אזרח אירי. לדברי הגורם האירופי, הפרשה נובעת מ"אי-הבנה". נציג האו"ם שהתבקש לעזוב, מרווין פטרסון, הוא אזרח בריטי מצפון אירלנד.

 

ממשלת אפגניסטן, ובייחוד נשיא קרזאי, הביעו לאחרונה עניין גובר בקיום מגעים עם בכירים בטליבאן בתקווה לנסות לשכנעם להצטרף לממשלה ולהניח את נשקם. עם זאת, גירוש הדיפלומטים עלול להניא ארגונים בינלאומיים ונציגים של מדינות מערביות מלנסות לקיים מגעים עם הטליבאן כדי לשכנעם להפסיק את פעילותו החתרנית נגד הממשלה האפגנית, שגבתה השנה 6,300 קורבנות.

 

אתמול דיווח העיתון הבריטי "דיילי טלגרף" כי במהלך הקיץ, ניהלו סוכני שירות הביון הבריטי MI6 שיחות חשאיות עם מנהיגי טליבאן - חרף העובדה שלפני שבועיים התחייב ראש ממשלת בריטניה, גורדון בראון, כי ארצו לא תנהל משא ומתן עם הטליבאן, שאותם כינה "טרוריסטים". העיתון דיווח כי הסוכנים ניהלו שיחות עם בכירים בטליבאן במהלך הקיץ, במתחמים שאובטחו על-ידי חיילי חיל הרגלים הבריטי.  

 

בריטניה ובנות בריתה בנאט"ו מנהלות מבצע צבאי רחב היקף נגד לוחמי הטליבאן בדרום אפגניסטן. אולם לאחרונה הביעו גורמים בריטים ואפגנים עניין גובר במשא ומתן עם הטליבאן בניסיון לשכנע את הארגון להניח את נשקו ולהצטרף לממשלתו של הנשיא, חמיד קרזאי. בריטניה הודיעה בעבר כי תתמוך במאמצי הממשלה בקאבול לדון עם הלוחמים השבטיים התומכים בטליבאן, אך זאת רק אם ייאמצו את הדמוקרטיה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סידיק. נפגשו עם מנהיגים מקומיים
צילום: איי פי
מומלצים