כנס הקונסרבטיבים: "מול המונופול האורתודוכסי"
כ-1,000 משתתפים הגיעו לפתיחת כנס התנועה הקונסרבטיבית, לרגל 30 שנה להיווסדה. "האמירה היוצאת מהכנס בדבר חופש הדת והפולחן בישראל היא בשורה לכל אדם ששותף למאבק לביטול המונופול האורתודוכסי", אמר יושב ראש התנועה
בכפר המכביה נפתח היום (ה') הכנס של התנועה הקונסרבטיבית (המסורתית) בישראל, לרגל 30 שנה להיווסדה בישראל. כשהם מציינים בשביעות רצון את הצלחתו, ציינו אנשי התנועה: "מעל 1,000 משתתפים הגיעו לכנס הגדול ביותר שנערך בישראל אי פעם של תנועה לא- אורתודוכסית".
יושב ראש התנועה הקונסרבטיבית בישראל, משה כהן, אמר כי "מספר המשתתפים הגבוה בכנס התנועה המסורתית מצביע על חשיבות התרומה שלה לחברה הישראלית. אין ספק כי התנועה יכולה להוביל לתהליכים מרחיקי לכת בנושא הפלורליזם הדתי בארץ.
"האמירה היוצאת מהכנס בדבר חופש הדת והפולחן בישראל היא בשורה לכל אדם אשר שותף למאבק לביטול המונופול האורתודוכסי".
על פי עקרונות התנועה הקונסרבטיבית, ההלכה היהודית היא מחייבת, אולם אפשר למצוא בה דינמיות שמתאימה אותה לנורמות ולערכים מדור ודור. כך למשל, לפי ההלכה הקונסרבטיבית יש לשמור שבת וכשרות באופן די דומה להלכה האורתודוכסית, אולם מעמד האשה בבית הכנסת הוא שוויוני.
נשיא המדינה, שמעון פרס, שיגר ברכה לחברי התנועה, בה כתב: "הנועה המסורתית השכילה לטפח ערכים של התחדשות ויצירתיות לצד ערכי המסורת והמורשת היהודית. התנועה המסורתית היא הזרוע הישראלית של הקהילות הקונסרבטיביות בצפון אמריקה ובעולם כולו, ומתאפיינת בדבקודתה בציונות ובאימוץ ערכי המודרניזציה והקידמה, לצד שמירה על מורשת אבות.
"בעולם היהודי, הבנוי מפסיפס של קהילות ברמות של אמונה, התנועה הקונסרבטיבית היא הגשר על פני המפריד".
בתנועה הקונסרבטיבית ציינו היום כי "היהדות המסורתית רואה בהלכה מכלול דינאמי ומתפתח של ערכים שיש להתאימם למקום ולנסיבות המשתנות. יהדות הלכתית, ללא כפיה דתית". התנועה בארץ מונה כ-40 אלף חברים, ב-50 קהילות ברחבי הארץ.
במהלך הכנס יוצג גם הסקר שערכה התנועה, באמצעות מכון "דחף" של ד"ר מינה צמח. מהסקר, שפורסם לראשונה ב-ynet, עלה כי 87% מהציבור סבור ששוויון בין המינים בהלכה הוא דבר מוצדק, ו-54% טוענים כי מורשת ישראל מפלה את הגברים לטובה.
בסקר נבחנה גם דעת הקהל ביחס לחוסר ההדדיות בטקס הנישואין הדתי. 51% אמרו כי אין צורך שהאישה "תקדש" את הגבר מתחת לחופה, לעומת 39% שתמכו בכך. המגזר החילוני הוא היחיד שמצדד ברובו בהדדיות – 54% בעד ו-33% נגד.