פנייה לדתיים: עשו מהפך בתאטרון, כמו בתקשורת
ראשי ישיבות ומחנכים טענו כי התיאטרון הישראלי אינו מתאים לדתיים, ומנהל תיאטרון "הבימה" לשעבר, יעקב אגמון, ענה: "אם תשלחו את התלמידים לבתי הספר למשחק, תהיה מהפיכה כמו בתקשורת". הרבנים החליטו להרים את הכפפה
"אם תכניסו את תלמידיכם לשלוש שנות לימוד בבתי הספר למשחק, תהיה מהפיכה כמו שעשיתם בתקשורת" – כך אמר היום (ה') יעקב אגמון, לשעבר מנהל התיאטרון הלאומי "הבימה", בפגישתו עם ראשי ישיבות ומחנכים דתיים.
אגמון, שנפגש עם עשרות רבנים במסגרת "הבמה התורנית" של מכון לנדר בירושלים, שמע טענות על חוסר התאמה בין התכנים בתיאטרון לצורכי הציבור הדתי והשיב: "הדיאלוג הוא אבי אבות ההצלחה. אין לי ספק שצריך להפגיש בין הרבנים לבין הבמאים והשחקנים".
בנאומו בפני המשתתפים במפגש, סקר מנהל "הבימה" לשעבר את פריחת עולם התרבות הישראלי בתחום התיאטרון, המחול, הקולנוע והספרות. "להצגות הישראליות יש הצלחה גדולה יותר מאשר לכדורגל והכדורסל הישראלי", טען אגמון ואף לא חסך במחמאות מהשחקנים הדתיים המתרבים, "הם מציגים רמה טובה מאוד, והתיאטראות כבר למדו להתמודד עם שחקנים שאינם משחקים בשבת".
ציבור הרבנים גילה עניין רב בדברים, ואחד מהם, הרב יוחנן פריד, מנהל האגף לתרבות תורנית במשרד החינוך, כבר הודיע שהוא מתכוון "להרים את הכפפה" שזרק אגמון, ולקיים מפגש בין הרבנים לבמאים ושחקנים מהתיאטרון הישראלי.
במסגרת לימודי "הבמה התורנית אסטרטגית" של מכון לנדר, שנפתחו השבוע, משתתפים רבנים ומחנכים בדיונים וסדנאות במגוון נושאים, בהם: ההלכה והמשפט, תקשורת והלכה, תורה וכלכלה, עיצוב התרבות בישראל ובטחון ישראל בהגות התורנית.
אגמון. קרא
צילום: טל כהן
הבימה. הנה אני בא
צילום: עוז מועלם
מומלצים