שתף קטע נבחר

 

רוסיה מכחישה: לא נספק סוללות נ"מ לאיראן

שר ההגנה האיראני הכריז השבוע כי רוסיה נערכת לחמש את ארצו במערכת להגנה מפני טילים, אולם במוסקבה דוחים את הטענות היוצאות מטהרן: "הדיווח לא נכון. נושא חימוש איראן בטילי נ"מ כלל לא עומד על הפרק"

הסוכנות הפדרלית לשיתוף פעולה צבאי-טכנולוגי ברוסיה הכחישה היום (ו') את הדיווחים, לפיהם מוסקבה מתכננת להעביר מערכת טילים נגד מטוסים לאיראן. כך דיווחו סוכנויות הידיעות הרוסיות.

  

"שאלת העברתם של טילים מסוג S-300 נגד מטוסים לאיראן, שדווחה רבות בכלי התקשורת, אינה עומדת על הפרק. הדיווח לא נכון, והנושא כלל לא נבחן או נידון עם הצד האיראני", הודיעה הסוכנות הפדרלית במוסקבה.

 

שר ההגנה של איראן, מוסטפא מוחמד נג'אר, אמר שלשום כי רוסיה נערכת לחמש את ארצו במערכת להגנה מטילים, אשר צפויה לשפר משמעותית את יכולתה לסכל תקיפות נגדה. "המערכת, מסוג S-300, תועבר לאיראן על בסיס החוזה שנחתם עם רוסיה בעבר", צוטט נג'אר בטלוויזיה הממשלתית באיראן. הוא לא ציין כמה סוללות נ"מ מסוג S-300 יועברו לאיראן.

  

מוקדם יותר השנה, העבירה רוסיה 29 מערכות להגנה אווירית מסוג Tor-M1, כמתחייב מהחוזה שנחתם בין שתי המדינות בדצמבר 2005. עלות הפרויקט ההוא נאמדה בכ-700 מיליון דולר.

 

ה-S-300 היא מערכת רבת-עוצמה ורב-גונית בהרבה מאשר טילי ה-Tor-M1 שסופקו לאיראן מוקדם יותר השנה, שלהם יכולת לפגוע במטרות אוויריות בגובה של עד 6,000 מטרים. ה-S-300 מסוגלת ליירט כלי טייס, טילי שיוט וגם ראשי חץ של טילים בליסטיים, בטווח של 150 קילומטרים ובגובה של עד 27 קילומטרים. גורמים צבאיים רוסיים התהדרו בעבר כי המערכת עולה על טילי הפטריוט האמריקנים.

 

זו אינה הפעם הראשונה שנפוצו דיווחים כי מערכות מסוג S-300 נמכרו לאיראן - אך לרוב זכו הדיווחים האלה להכחשות גורפות מצד מוסקבה. אם אכן תועבר המערכת הרוסית לאיראן, תשתפר מאוד היכולת של טהרן להגן על מתקני הגרעיניים במקרה של התקפה. מומחים צבאיים ציינו כי מערכת ה-S-300 עלולה לגרום נזק משמעותי לארצות הברית או לישראל, במקרה של תקיפה אמריקנית או ישראלית באיראן.

 

מוקדם יותר היום, הודיעה איראן קיבלה מרוסיה משלוח שני של דלק גרעיני לצורך הפעלת הכור בבושהר. סגן נשיא הארגון האיראני לאנרגיה אטומית (OIEA), אחמד פייאזבחש, מסר כי המשלוח הנוכחי מכיל כמות זהה של דלק שנשלח במשלוח הראשון ב-17 בדצמבר. בחודשיים הקרובים צפויה רוסיה להעביר לאיראן 82 טונות של דלק גרעיני לפעילות המתקן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
השר האיראני. אמת או שקר?
צילום: רויטרס
מומלצים