שתף קטע נבחר

בנה ובעלה של בוטו ירשו את הנהגת מפלגתה

בנה בן ה-19 של מנהיגת האופוזיציה המנוחה ואביו מונו באופן רשמי ליושבי הראש של מפלגת "העם הפקיסטני". הבן, בילוואל, סטודנט באוניברסיטת אוקספורד, הבטיח לתומכיו: "המאבק למען הדמוקרטיה יימשך ביתר שאת". אביו: המפלגה תשתתף בבחירות הכלליות ב-8 בינואר

בילוואל בוטו, בנה בן ה-19 של ראש ממשלת פקיסטן לשעבר, בנזיר בוטו, מונה היום (א') באופן רשמי ליושב ראש מפלגת "העם הפקיסטני" שבראשה עמדה אמו. אביו, אסיף עלי זרדרי, מונה לשותפו להנהגת המפלגה.

 

"מאבקה הארוך של המפלגה למען הדמוקרטיה יימשך בעוצמה מחודשת", אמר הערב בילוואל במסיבת עיתונאים. "אמי תמיד אמרה שהדמוקרטיה היא הנקמה הטובה ביותר", הוסיף, בעוד אלפים מתומכי המפלגה קראו מחוץ לבית משפחתו קריאות: "בנזיר, נסיכת גן העדן" ו"בילוואל, המשך קדימה, אנחנו עמך". עם זאת ציין בילוואל כי ימשיך לפי שעה את לימודיו באוניברסיטת אוקספורד בבריטניה ויותיר את ההנהגה בפועל של המפלגה בידי אביו.

 

בעלה של בוטו, בן 51, ששירת בממשלתה השנייה כשר לאיכות הסביבה, הודיע כי המפלגה תשתתף בבחירות ב-8 בינואר וקרא למפלגתו של ראש הממשלה לשעבר, נוואז שריף, לבטל את החרם ולהשתתף אף היא. מפלגתו של שריף נענתה לקריאת, אולם בינתיים העריך דובר מפלגת השלטון, טארק עזים, כי ועדת הבחירות תודיע מחר על דחיית הבחירות "בשלושה או ארבעה חודשים".


בוטו אוחזת בידו של בילוואל, לצד שתי בנותיה, ב-1999 (צילום: רויטרס)

 

בנזיר בוטו (54) שבה למולדתה כדי להשתתף בבחירות, וקיוותה להיבחר מחדש כראש ממשלה. אולם ביום חמישי היא נרצחה. בפקיסטן נשמעו דיווחים סותרים אודות הנסיבות שהובילו למותה. תחילה דווח כי נורתה למוות, אולם לפי הגרסה הרשמית של משרד הפנים הפקיסטני, היא מתה כתוצאה מחבטה חזקה שספקה מגג המכונית שבה נסעה.

  

הניסיון הפוליטי: מועצת תלמידים

מינויו של בילוואל בוטו, סטודנט באוניברסיטת אוקספורד בבריטניה, צפוי למסד את שליטתה של משפחת בוטו במפלגת "העם הפקיסטני". סבו של בילוואל, זולפיקר עלי בוטו, ייסד את המפלגה בשנת 1967 והיה האדם הראשון שמונה לראש ממשלת פקיסטן בבחירות דמוקרטיות. ב-1977 הוא הודח בהפיכה צבאית ושנתיים לאחר מכן הוצא להורג. בתו, בנזיר בוטו, מונתה לראשות המפלגה במקומו ושימשה בתפקיד עד רציחתה.

 

בילוואל בוטו נולד בספטמבר 1988, שלושה חודשים לפני שאמו נבחרה לראשות הממשלה בפעם הראשונה. בשלהי שנות ה-90 יצאה המשפחה לגלות, ובילוואל גדל בלונדון ובדובאי. בוטו הצעיר אמנם זכה לרקע משפחתי מרשים, אך ניסיונו הפוליטי מסתכם בכהונה כסגן נשיא מועצת התלמידים בתיכון. לפני מספר חודשים החל את לימודיו באוקספורד, שם למדו אמו וסבו.

 

מאז הרצח נהרגו לפחות 40 בני אדם במהומות ברחבי המדינה, כאשר אלפים מתומכיה של בוטו יצאו לרחובות, שרפו בנקים, חנויות, מרכולים ואשפה. חלקם ירו יריות באוויר. בבית החולים שבו מתה בוטו מפצעיה, ברוואלפינדי, התפרעו מאות מתומכיה, ניפצו שמשות של דלתות, בכו וקראו קריאות בגנות הנשיא פרבז מושארף. 


פורסם לראשונה 30/12/2007 01:42

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
היורש: בילוואל בוטו
צילום: איי פי
בנזיר בוטו. העמידה יורש
צילום: רויטרס
שריף. מפלגתו ביטלה החרם
צילום: רויטרס
מומלצים