מדריך פוטר ממכון כושר בגלל שהוא זכר
בית הדין לעבודה בתל-אביב קבע היום שמכון הכושר "בי-אין בוגי" בהוד השרון פיטר את אחד מעובדיו רק בגלל שהוא גבר. "אנחנו צריכים בחורות כי ככה אנשים יהיו מרוצים", אמרה מנהלת המכון לפי כתב התביעה. "העובד קטע נגינתו של שיר מזרחי והחליף אותו בשיר באנגלית ולכן פוטר", טען המכון
מרבית מקרי האפלייה על רקע מיני במשק ובחברה הם נגד נשים. אולם מקרה יוצא דופן אירע במכון הכושר "בי-אין בוגי" בהוד השרון, כשאחד ממדריכי הכושר במקום, נדב פיטוסי, פוטר אך ורק בגלל היותו גבר. היום (א') קבע בית הדין לעבודה בתל-אביב כי "מכון הכושר לא הצליח להוכיח כי פיטוסי פוטר שלא בגלל מינו", וחייב את מכון הכושר לפצות אותו בסך 30 אלף שקלים.
פיטוסי התקבל לעבודה במכון הכושר לפני כשנתיים. ארבעה חודשים לאחר מכן הודיעה לו מנהלת המכון, טלי סודרי, כי הוא מפוטר. בכתב התביעה נכתבה הסיבה, כפי שלטענת התובע הוצגה לו: "הסיבה לפיטורין זה באמת, באמת, באמת, בגלל שאנחנו רוצים להכניס לפה בחורה במקומך. אנחנו צריכים פה בחורות כי ככה אנשים יהיו מרוצים. כיום כל העובדים פה גברים, אז אתה, כביכול, נפלת קרבן". במכתב הפיטורים אכן לא הוזכר שפיטוסי פוטר בשל תפקוד לקוי. "העובד הוכיח יכולת מקצועית וביצע את תפקידו לשביעות רצוננו", נכתב במסמך.
פיטוסי לא ויתר ופנה לבית הדין לעבודה בתל-אביב. הוא דרש לקבל פיצוי על פיטוריו בטענה שפוטר בניגוד לחוק : "הפיטורים מהווים אפליה אסורה שפגעה אנושות בכבודי כאדם, בעיני עצמי, בעיני עמיתי ובעיני קרובי", טען פיטוסי ובנוסף ציין שאחרי שפוטר - נותר ללא עבודה.
ההגנה: העובד החליף שיר באמצע - לקוח ביקש לעזוב
"פיטוסי לא פוטר מחמת מינו, אלא בשל תפקודו הלקוי וחסר המוטיבציה במכון הכושר", נכתב בתגובה שהגיש מכון הכושר לבית הדין לעבודה. "זיתוני ביצע עבירת משמעת חמורה בכך שבמהלך עבודתו, קטע שיר בסגנון מזרחי שנוגן בחדר הכושר, והחליף אותו בשיר באנגלית, ובעקבות זאת ביטל אחד מלקוחות מכון הכושר את חברותו במקום", נכתב.
סודרי התייחסה בין היתר למינם של עובדי המכון בתקופה בה פוטר פיטוסי - "אולי עבדה שם מדריכה בשם דנה", אמרה בבית הדין.
"מכון הכושר לא הצליח להוכיח כי פיטוסי פוטר שלא בגלל מינו". קבע השופט אילן איטח בפסק הדין שניתן היום. לדבריו, מנהלי המכון "המציאו" סיבה אחרת לפיטורים, לאחר שהבינו שפיטוסי הקליט את השיחה שבה הסבירה לו סודרי כי הוא פוטר בגלל מינו.
עוד קבע השופט, כי לטענה שהמכון העסיק גם אישה בזמן שפיטר את פיטוסי, אין בסיס עובדתי. "אפליה מחמת מין היא תופעה חברתית שלילית ויש לעקור אותה מהשורש", סיכם השופט איטח בפסיקתו, "אפליה כזאת סותרת את עקרון השוויון שהוא עקרון מרכזי בפסיקתנו, ואת חוק היסוד לכבוד האדם וחירותו."