שר החוץ המצרי: נוכל לפגוע דיפלומטית בישראל
אחמד אבו רייט אמר בראיון טלוויזיוני על ישראל: "אם הם ימשיכו לנסות להשפיע על יחסי מצרים וארה"ב ולפגוע באינטרסים מצרים – נוכל בהחלט להגיב ולפגוע באינטרסים שלהם". בשבוע שעבר שלח השר המצרי חיצי ביקורת לעבר "הלובי הישראלי" בוושינגטון
אבו רייט הזהיר כי ביכולתה של מצרים לגרום "נזק משמעותי" לישראל בדרכים דיפלומטיות,
השר המצרי אמר כי ארצו ממתינה לעמדתו הרשמית של הממשל האמריקני בנושא הסיוע למצרים והתייחס ללובי שמפעילה ישראל: "הממשל האמריקני אינו מסכים למגמה שבה נוקטות כמה קבוצות בקונגרס. שרת החוץ ושר ההגנה שלחו מחאות לקונגרס ולסנאט על ההתניות הללו בנושא הסיוע וזאת משום שהדבר משפיע על האינטרסים האמריקניים".
אבו רייט הוסיף ואמר כי ארצו לא תסכים שייעשה שימוש בכספי הסיוע כדי ללחוץ עליה. "מי שמכיר את המנטליות המצרית יודע שלא ניתן להרעיב את מצרים. מצרים קיימת מזה 7,000 שנה והיא תמשיך להתקיים עוד 7,000 שנה".
טיפול במנהרות מצריך כוחות גדולים יותר
באשר לטענות ישראל בדבר הברחות הנשק משטח מצרים לרצועת עזה, אמר השר: "ישנה ועדה צבאית משותפת מצרית-ישראלית הקיימת מאז החתימה על הסכם שלום. אם יש להם דבר מה שהם רוצים להתלונן עליו, עליהם להודיע לוועדה - אולם הם לא עשו זאת". הוא ציין כי כדי להלחם במנהרות צריך להגדיל את היקף הכוחות המצריים ואת ציודם - אולם ישראל מתנגדת לכך.
התקפתו הקודמת של השר המצרי התרחשה בעוד נשיא מצרים מובארק, נועד עם שר הביטחון אהוד ברק. הפגישה התרחשה על רקע ימים מתוחים ביחסי המדינות, לאחר ששרת החוץ, ציפי לבני, תקפה את ההתנהלות המצרית בגבול עם רצועת עזה ואת אוזלת ידה של קהיר להתמודד עם תופעת ההברחות.
שר הביטחון ברק הבטיח לאחר פגישתו עם מובארק כי המחלוקות בין המדינות "ייפתרו על ידי דיאלוג ישיר". הוא סיפר כי בפגישה עלו השגותיה של ישראל סביב הנעשה בציר פילדלפי ובגבול שבין ישראל למצרים. "השיח בנושא זה ימשך וייבחן בתוצאותיו", אמר ברק.
הנשיא המצרי התקשה ליישר קו עם המסר הפייסני שניסו לשדר בישראל. בראיון ל"ידיעות אחרונות" הוא אמר: "קל מאוד לשבת במשרד בירושלים ולחלק ציונים על התפקוד שלנו בשטח". עוד הוסיף מובארק כי "ציפי לבני, שרצה לתקשורת להתלונן עלינו ולתת לנו ציונים במקום להרים טלפון או לשלוח שליח, חצתה את הקווים האדומים שלי".